Στη Νέα Υόρκη ο Γεραπετρίτης - Την Πέμπτη η ψηφοφορία για τα πέντε μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί απόψε με τον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες - Θα έχει ακόμα έναν κύκλο επαφών για να προωθήσει την ελληνική υποψηφιότητα

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου και ώρα Ελλάδος 11:15 μ.μ. ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γερπετρίτης, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Θα ακολουθήσει δήλωση του κ. Γεραπετρίτη στους δημοσιογράφους περί ώρα 11:45 μ.μ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολούθως, ο υπουργός Εξωτερικών, θα συμμετάσχει από κοινού με τους υπουργούς Εξωτερικών των συνυποψηφίων κρατών-μελών, της Δανίας, του Πακιστάν, του Παναμά και της Σομαλίας, σε κοινή εκδήλωση Υψηλού Επιπέδου στην έδρα του ΟΗΕ.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου και ώρα Ελλάδος 5:00 μ.μ., ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των πέντε μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2025-2026, στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει δήλωση του υπουργού Εξωτερικών προς τους Έλληνες και ξένους ανταποκριτές, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε συνέντευξή του, στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», ο Υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα της Ελλάδας για μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας είπε ότι «η επικείμενη εκλογή της Ελλάδας ως μη-μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας στον ΟΗΕ για τη διετία 2025-2026 θα αποτελέσει μια σημαντική επιτυχία της εξωτερικής μας πολιτικής, καθώς αφενός θα ενισχυθεί το διεθνές κύρος της χώρας μας και, αφετέρου, θα θεμελιωθεί η δυνατότητά της να συνδιαμορφώνει την παγκόσμια πολιτική μέσω αποφάσεων και ψηφισμάτων και να μεγιστοποιεί το διεθνές της κεφάλαιο. Η εκλογή μας θα είναι το επιστέγασμα μίας εθνικής εκστρατείας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε με συστηματικότητα, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία και δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν ευρύτερη υποστήριξη.»

Ειδήσεις σήμερα:

Άρχισε η μάχη της ξαπλώστρας: Ξήλωσαν ομπρέλες ακόμα και μέσα από τη θάλασσα σε παραλία της Ρόδου

Πούτιν: Με αλεξίσφαιρο στις δημόσιες εκδηλώσεις - Ενισχύεται η προσωπική του ασφάλεια

Πομπηία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σπάνιο μπλε δωμάτιο με τοιχογραφίες γυναικείων μορφών - Δείτε βίντεο, φωτογραφίες






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr