Χαρίτσης: Ο Κασσελάκης μπορεί να έμαθε αλλιώς στην Αμερική αλλά εδώ δεν περνάει ο τραμπισμός

Για αθλιότητες κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς - «Αν δεν υπήρχε ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να τον είχε εφεύρει ο κ. Μητσοτάκης»

Για αθλιότητες και τραμπισμό εγκαλεί τον Στέφανο Κασσελάκη ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

«Ο κ. Κασσελάκης μπορεί να έχει μάθει αλλιώς στην Αμερική. Εδώ δεν περνάει ο τραμπισμός και κυρίως δεν περνάει στον κόσμο της αριστεράς, στον κόσμο τον προοδευτικό, τόνισε ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στο Mega.

«Εμείς παραμένουμε στην όχθη της Αριστεράς» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, αφήνοντας αιχμές για άλλους που «κάνουν πολιτική με τρόπο που δεν έχει καμία σχέση ούτε με τις παραδόσεις, ούτε με το ήθος ούτε με την αξία αλλά ούτε και με την αγωνία του κόσμου της αριστεράς για το αύριο». Στο ίδιο πλαίσιο αρνήθηκε ότι υπάρχει εμφύλιος στην Αριστερά, καθώς όπως είπε, πρόκειται για ένα σύστημα «το οποίο συκοφαντεί, το οποίο λασπολογεί, το οποίο προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να κάνει πολιτική».

Ο κ. Χαρίτσης επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για αθλιότητες. «Είναι αθλιότητες και έχει καταφέρει ο κ. Κασσελάκης με αυτές τις αθλιότητες να μετατοπίσει όλη την συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα της πραγματικής κοινωνίας λίγες μέρες πριν από τις εκλογές», είπε.



«Αν δεν υπήρχε ο Κασσελάκης, θα έπρεπε να τον εφεύρει ο Μητσοτάκης»

Σχολιάζοντας τη δήλωση περιουσιακών στοιχείων του κ. Κασσελάκη, ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς ανέφερε ότι αυτό που είδε «δεν ήταν πόθεν έσχες, ήταν ένα εξελόφυλλο. Και αυτό το οποίο είδα τις επόμενες ημέρες είναι ότι την ώρα που μια ολόκληρη κοινωνία δεν ξέρει πως θα βγάλει το μήνα, που έχει να αντιμετωπίσει την κρίση του ρεύματος, της ακρίβειας, των νοσοκομείων να βλέπει γύρω της να γίνεται μια συζήτηση, ένας χορός εκατομμυρίων για το αν ο Πρωθυπουργός ή ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει περισσότερα ακίνητα, έχει περισσότερα ακριβά αυτοκίνητα, έχει περισσότερα εισοδήματα είναι προκλητικό για την κοινωνία».

«Ο κ. Κασσελάκης έκανε την επιλογή να γύρισε την ατζέντα εκεί που βολεύει τον κ. Μητσοτάκη. Γι’ αυτό μίλησα για την βολική αντιπολίτευση του κ. Κασσελάκη στον κ. Μητσοτάκη . Αν δεν υπήρχε ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να τον είχε εφεύρει ο κ. Μητσοτάκης. Τρίβει τα χέρια του ο κ. Μητσοτάκης με αυτή την εξέλιξη», είπε.

«Σκυλοκαβγάς που δεν αφορά την κοινωνία»

«Αυτό που ζούμε δεν είναι πολιτική. Αυτός είναι σκυλοκαυγάς ο όποιος δεν αφορά την κοινωνία. Είναι τραμπισμός που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική παράδοση του τόπου μας. Και βεβαίως δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πολιτική παράδοση της Αριστεράς. Επειδή ακριβώς έχουμε μπροστά μας ευρωεκλογές οι οποίες είναι εξαιρετικά κρίσιμες, είναι ευρωεκλογές στις οποίες ο κ. Μητσοτάκης μαζί με την κ. Φον ντερ Λάειν ετοιμάζονται την επόμενη μέρα να συμμαχήσουν με την ακροδεξιά με την κ. Λεπέν και με την κ. Μελόνι», σημείωσε.

Γι’ αυτό κάλεσε τους πολίτες «να προσέλθουν στις κάλπες και πρέπει να στηρίξουν εκείνη την πολιτική δύναμη η οποία μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσεις τις εξελίξεις στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο».



Ειδήσεις σήμερα:

Άρχισε η μάχη της ξαπλώστρας: Ξήλωσαν ομπρέλες ακόμα και μέσα από τη θάλασσα σε παραλία της Ρόδου

Πούτιν: Με αλεξίσφαιρο στις δημόσιες εκδηλώσεις - Ενισχύεται η προσωπική του ασφάλεια

Πομπηία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σπάνιο μπλε δωμάτιο με τοιχογραφίες γυναικείων μορφών - Δείτε βίντεο, φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr