Στο όνομα του Τάιλερ το σπίτι στο Κολωνάκι, πλήρωσε με τραπεζικό έμβασμα 1,76 εκατ. ευρώ (δείτε το συμβόλαιο)

Στο όνομα του Τάιλερ το σπίτι στο Κολωνάκι, πλήρωσε με τραπεζικό έμβασμα 1,76 εκατ. ευρώ (δείτε το συμβόλαιο)

Υπήρχε πρόβλεψη για golden visa στο συμβόλαιο, ωστόσο μετά τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομοφύλων δεν χρειάστηκε - Ο Κασσελάκης είχε πει ότι η αγορά του σπιτιού έγινε με δικά του χρήματα απ' τα δεδουλευμένα του - Στο excel δεν εμφανίζονται εισοδήματα του Τάιλερ, αλλά καταθέσεις $600, οφειλές $12.000 σε κάρτα και $150.000 για φοιτητικό δάνειο

kasselakis-tyler-xr
Στο όνομα του Τάιλερ ΜακΜπεθ αγοράστηκε το πολυτελές διαμέρισμα επί της οδού Λεβέντη στο Κολωνάκι. Συγκεκριμένα, η αγορά έγινε με διατραπεζικό έμβασμα, 1,760 εκατ. ευρώ το οποίο εστάλη από το εξωτερικό βάσει και των διαδικασιών που ακολουθεί ο αγοραστής όταν έχει εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον για την απόκτηση της Golden Visa.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο συμβόλαιο «Σημειώνεται ότι το παρόν αγοραπωλητήριο συμβόλαιό μου δεν τελεί υπό κανέναν όρο, αίρεση ή προθεσμία, ότι το τίμημα ανέρχεται στο ποσό των ευρώ ενός εκατομμυρίου επτακοσίων εξήντα χιλιάδων (1.760.000,00€) το οποίο καταβλήθηκε ολοσχερώς όπως ανωτέρω αναφέρεται μέσω διατραπεζικής μεταφοράς, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αρ. οικ. 68019/2015 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΦΕΚ 2272/21-10-2015) περί τροποποίησης της υπ' αριθμ. 30825/2014 κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εξωτερικών «Καθορισμός απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη χορήγηση εθνικών θεωρήσεων εισόδου και για τη χορήγηση και την ανανέωση τίτλου διαμονής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4251/2014, του Ν. 4587/2018 (ΦΕΚ 218Α/24-12-2018) τις διατάξεις του Ν. 4332/2015 και όπως ισχύουν σήμερα, δήλωσε δε ο αγοραστής δια της πληρεξουσίας του ότι επιθυμεί να χορηγηθεί σε αυτόν μόνιμη άδεια διαμονής επενδυτή στην Ελλάδα σύμφωνα με το Ν. 4251/2014 (ΦΕΚ Α΄80/1-4-2014) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει».

Στην περίπτωση του Τάιλερ Μακμπέθ, παρά το γεγονός ότι το ανέφερε στο συμβόλαιο κτήσης του ακινήτου που παρουσιάζουμε, όπως διεύκρινισε στο protothema.gr ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Καπνισάκης, δεν χρειάστηκε τελικά golden visa προκειμένου να αποκτήσει μόνιμη άδεια παραμονής στην Ελλάδα καθώς αναγνωρίστηκε και στη χώρα μας ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, οπότε η παραμονή του γίνεται αυτοδικαίως.

Πάντως στο περίφημο excel Κασσελάκη όπου ο ίδιος παρουσίασε ως πόθεν εσχες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι ο Τάιλερ έχει καταθέσεις περίπου 600 δολάρια, χρωστά 12.000 δολάρια σε κάρτες, αλλά και 149.324 δολάρια από φοιτητικό δάνειο που είχε λάβει ενώ δεν δηλώνει ούτε 1 δολάριο ως εισόδημα  του συζύγου του.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η αγορά του σπιτιού έγινε το 2024, για το οποίο -όπως είναι φυσικό- δεν έχει γίνει η παραμικρή δήλωση σχετικά με τα εισοδήματα τόσο του κ. Κασσελάκη, όσο και του κ. Μακμπέθ.

Το τραπεζικό έμβασμα για το σπίτι

eggrafo-kasselakis
Απόσπασμα του συμβολαίου της αγοράς του σπιτιού στο Κολωνάκι στο οποίο αναφέρεται πώς έγινε η αποπληρωμή του τιμήματος μέσω τραπεζικού εμβάσματος. Ως αγοραστής, όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στο συμβόλαιο, αναγράφεται ο Τάιλερ ΜακΜπεθ



spiti_kasselaki_19
spiti_kasselaki_arthro
Το σπίτι στην οδό Λεβέντη


Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Στέφανος Κασσελάκης, υποστήριξε ότι το διαμέρισμα στο Κολωνάκι αγοράστηκε με δικά του χρήματα και δεν έμπλεξε καθόλου τον σύζυγο του Τάιλερ ΜακΜπεθ στην αγοραπωλησία. Φυσικά μπορεί ο κ. Κασσελάκης να έδωσε τα χρήματα αυτά στον σύζυγό του, προκειμένου να τα εμβάσει για να αγοράσει το σπίτι. 

Δείτε βίντεο από τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη:
Σπίτι Κασσελάκη: Συνέντευξη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ANT1

Ο Στέφανος Κασσελάκης αρκέστηκε να απαντήσει στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι η αγορά του πολυτελούς διαμερίσματος στο Κολωνάκι έγινε από τα δεδουλευμένα του, από το 1,997 εκατ. δολάρια που εμφανίζει στο excel ως σύνολο αποδοχών την περσινή χρονιά. 

To συμβόλαιο και η golden visa

Βάσει των όσων αναφέρονται στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας που δημοσιεύει το protothema.gr, το τίμημα για την αγορά του διαμερίσματος ανέρχεται στο ποσό του 1.760.000,00 ευρώ, το οποίο καταβλήθηκε ολόκληρο μέσω διατραπεζικής μεταφοράς από λογαριασμό του Τάιλερ ΜακΜπέθ, όπως απαιτούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση εθνικών θεωρήσεων εισόδου και για τη χορήγηση και την ανανέωση τίτλου διαμονής. Ο σύζυγος του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ ΜακΜπεθ είχε δηλώσει μέσω της πληρεξούσιας δικηγόρου του ότι επιθυμεί να του χορηγηθεί μόνιμη άδεια διαμονής επενδυτή στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι βάσει του συμβολαίου η αντικειμενική αξία του ακινήτου στο Κολωνάκι ανέρχεται στο ποσό των 775.405,79 ευρώ.
simvolaio-kasselakis
Σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοραπωλησίας του διαμερίσματος στο Κολωνάκι, ως αγοραστής φαίνεται ο σύζυγός του, Τάιλερ ΜακΜπεθ

symvolaio-ty-2_2
simvolaio-kasselakis2
adeia_diamonis
Το σημείο του συμβολαίου όπου αναφέρεται η πρόθεση του αγοραστή να του χορηγηθεί golden visa. Σύμφωνα με σημερινές διευκρινίσεις, τελικά δεν χρειάστηκε να κάνει χρήση του προνομίου, λόγω θεσμοθέτησης του γάμου των ομοφύλων

simvolaio-kasselakis3
Ο Τάιλερ φαίνεται να πλήρωσε και τον φόρο μεταβίβασης του ακινήτου

simvolaio-kasselakis4
Η τιμή πώλησης και τιμή της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου

Επιπλέον στο συμβόλαιο αναφέρεται ότι για την αγοραπωλησία του διαμερίσματος μεσολάβησε το παράρτημα της Sotheby’s στην Ελλάδα και η τεχνική έκθεση επιβεβαιώνει πως πρόκειται για διαμέρισμα /μεζονέτα σε δύο επίπεδα που έχει συνολική δομημένη επιφάνεια 246, 18 τμ. Από τον Τάιλερ ΜακΜπέθ καταβλήθηκε και ο φόρος μεταβιβάσεως ακινήτου 54.384 ευρώ όπως προκύπτει από το αποδεικτικό καταβολής που εκδόθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Υπενθυμίζεται πως μετά την αγοραπωλησία, το ζεύγος Κασσελάκη - Τάιλερ, ξεκίνησε την πλήρη ανακαίνιση του εν λόγω ακινήτου, η οποία δεν έχει ακόμα περατωθεί.

ΝΔ: Ο κ. Κασσελάκης λέει ψέματα πιο γρήγορα από ό,τι αναπνέει

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει τις νέες αποκαλύψεις λέγοντας πως «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Κασσελάκης λέει ψέματα πιο γρήγορα από ό,τι αναπνέει και έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αδιαφάνειας και υποκρισίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Δεν θέλαμε να ασχοληθούμε άλλο με το δήθεν πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη, γιατί τα ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας είναι πιο σημαντικά και η αντιμετώπισή τους που περνάει από τις Βρυξέλλες είναι το μείζον διακύβευμα της Κυριακής.

Όμως το μπαράζ ψεμάτων του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Έτσι, ενώ στην προχθεσινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 είχε δηλώσει ότι η αγορά του σπιτιού του στο Κολωνάκι έγινε από τον ίδιο με χρήματα από τα δεδουλευμένα του, όπως χαρακτηριστικά απάντησε στον κ. Χατζηνικολάου, σήμερα αποκαλύπτεται ότι αγοραστής του σπιτιού είναι ο σύζυγός του, Τάιλερ ΜακΜπέθ.

Η αγορά μάλιστα έγινε από τον κ. ΜακΜπέθ με διατραπεζικό έμβασμα το οποίο εστάλη από το εξωτερικό, βάσει των διαδικασιών που ακολουθούνται για την απόκτηση Golden Visa.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Κασσελάκης λέει ψέματα πιο γρήγορα από ό,τι αναπνέει και έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αδιαφάνειας και υποκρισίας. Περαν των απαντήσεων που οφείλει να δώσει, αφού τα ερωτήματα αυξάνονται γεωμετρικά μέρα με τη μέρα, έχει ενδιαφέρον να μας αναλύσει και τις προτάσεις του για τη στεγαστική πολιτική υπό το πρίσμα των νέων αποκαλύψεων…

ΠΑΣΟΚ: Το κρεσέντο αναξιοπιστίας του κ.Κασσελάκη συνεχίζεται

Το θέμα σχολίασε με ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για συνέχεια στο κρεσέντο αναξιοπιστίας του κ.Κασσελάκη. Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Μετά τους φορολογικούς παραδείσους και τις offshore εταιρείες που έχει χρησιμοποιήσει ο κ. Κασσελάκης , ο οποίος κατά τ’ άλλα είναι υπέρ της φορολογικής δικαιοσύνης, σήμερα αποκαλύφθηκε ότι η αγορά της υπερπολυτελούς κατοικίας του δεν έγινε από τον ίδιο -όπως δήλωσε- αλλά από τον σύζυγό του με έμβασμα από το εξωτερικό με την αίτηση για golden visa.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρητικά είναι κατά της golden visa, είναι τόσο …αξιόπιστος, που έκανε μάλιστα χρήση του μέτρου!

Η αξιοπιστία δεν απονέμεται, πιστοποιείται από την ταύτιση λόγων και πολιτικών πράξεων».

Δείτε όλο το συμβόλαιο ΕΔΩ.


Ειδήσεις σήμερα:

Εξαφάνιση Μάικλ Μόσλεϊ: Άφαντος για ένα εικοσιτετράωρο ο διάσημος βρετανός παρουσιαστής

D-Day: Η άβολη στιγμή που η Μπριζίτ Μακρόν απλώνει το χέρι της στη βασίλισσα Καμίλα - Δείτε βίντεο

ΟΗΕ: Με 182 ψήφους στη Γενική Συνέλευση η Ελλάδα εξελέγη μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης