ΣΥΡΙΖΑ: Aγωνία μετά το «πόθεν έσχες» Κασσελάκη - Το ντέρμπι της δεύτερης θέσης και η χλιαρή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

ΣΥΡΙΖΑ: Aγωνία μετά το «πόθεν έσχες» Κασσελάκη - Το ντέρμπι της δεύτερης θέσης και η χλιαρή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις προβληματίζουν την Κουμουνδούρου - Με Φλαμπουράρη, Ζαχαριάδη, Βασιλειάδη άκουσε ο Τσίπρας την ομιλία Κασσελάκη στο Σύνταγμα

kasselakis-syntagma
Ως την «τελευταία ευκαιρία» να σταλεί ένα μήνυμα κατά της «αλαζονείας της κυβέρνησης» περιέγραψε το διακύβευμα της κάλπης της Κυριακής ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας χθες στην Πλατεία Συντάγματος κι ενώ κορυφώνεται η αγωνία στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το εκλογικό αποτέλεσμα, τη δεύτερη θέση και κυρίως τα ποσοστά της αποχής.

Αποβλέποντας στην μέγιστη δυνατή συσπείρωση, στον απόηχο της παρουσίασης της περιουσιακής του κατάστασης και των ερωτημάτων που ανέκυψαν από αυτήν, ο κ. Κασσελάκης εξαπέλυσε χθες δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αναζητώντας ταυτόχρονα την «ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ» στον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα.

Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Κασσελάκης

Καθόλου τυχαία, «στηρίξτε αυτόν που στέκεται κόντρα σε αυτούς που ρημάζουν τις ζωές σας, αν θέλετε να αντέξει. Στηρίξτε με, αν θέλετε να αντέξω» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον εαυτό του προς τους συγκεντρωμένους στην Πλατεία Συντάγματος, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, σε μια χλιαρή, ωστόσο, συγκέντρωση που λίγα θύμιζε ακόμη και από αυτές των περασμένων εθνικών εκλογών, σε επίπεδο προσέλευσης.

Εκτός «ευφορίας» η «πρώτη φορά Αριστερά»

Εξαιρώντας σημαίες και λάβαρα με το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ λίγα πράγματα παρέπεμπαν και στη δεκαπενταετή και πλέον ανοδική διαδρομή του κόμματος, ενώ αίσθηση προξένησε στο κοινό η αναφορά του κ. Κασσελάκη πως «Θυμάστε την τελευταία φορά που αυτή η χώρα σάς πρόσφερε συνθήκες ευτυχίας; Αν προλάβατε να ζήσετε αυτές τις εικόνες, θέλω να τις προβάλουμε μαζί στο μέλλον. Και να τις ξαναζήσουμε μαζί», αφαιρώντας με χειρουργικό τρόπο από την περίοδο της συλλογικής «ευφορίας» τη διακυβέρνηση Τσίπρα. Μέτριας μαζικότητας, κρούοντας ένα ακόμη καμπανάκι, υπήρξε και η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στις αρχές της εβδομάδας, από όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γνωστοποίησε την περιουσιακή του κατάσταση, προκαλώντας έκτοτε αρκετές στιγμές αμηχανίας, ακόμη και σε στελέχη του «στενού κύκλου» του.

Κλείσιμο


«Δεν συμφωνώ με την ανάρτηση Πολάκη. Σε πολλά ήταν πλημμελής ο έλεγχος των δηλώσεων πόθεν έσχες αλλά η τοποθέτηση του κ. Οικονόμου ήταν άλλου επιπέδου» δήλωσε χθες στο ΟΡΕΝ ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Γιώργος Τσίπρας για τις αιτιάσεις περί «συναλλαγών» από πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ αποστάσεις -δια της απουσίας τους από τα τηλεοπτικά πάνελ- έχουν λάβει τις τελευταίες ημέρες και αρκετά από τα προβεβλημένα στελέχη, αποφεύγοντας το… «πόθεν έσχες».

Ντέρμπι η δεύτερη θέση

Τα ευρήματα, εξάλλου, των τελευταίων δημοσκοπήσεων δείχνουν ανοιχτό το ντέρμπι για τη δεύτερη θέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με την Κουμουνδούρου να λαμβάνει ποσοστό 11,6% έως 15,8% και τη Χαριλάου Τρικούπη από 11,1% έως 15,3%, όταν η ΝΔ κινείται από 29,5% και 35,3%, στη δημοσκόπηση της Prorata. Κάμψη στα ποσοστά της παρουσιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση και στη δημοσκόπηση της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συγκεντρώνει ποσοστό 14,8% στην πρόθεση ψήφου, πίσω από την ΝΔ που έρχεται πρώτη με 29,8%.

Αντίθετα, κινητικότητα προς τα πάνω εμφανίζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, γεγονός που ερμηνεύει κατά κάποια στελέχη τις ευθείες βολές του κ. Κασσελάκη κατά του Νίκου Ανδρουλάκη χθες, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «κύριε Μητσοτάκη, σας τα είπαν λάθος. Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ».

Στον αντίποδα, πολύ μετρημένες έως αυτοκριτικές υπήρξαν οι αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην περιουσιακή του κατάσταση, λέγοντας ότι από «αμέλεια» παραβίασε τον Νόμο Τσίπρα περί συμμετοχής σε εταιρίες του εξωτερικού. Πάντως, ο κ. Κασσελάκης επιβεβαίωσε την ύπαρξη και δεύτερης εταιρίας του, στη σκιά των εγγράφων που επικαλείται ο δημοσιογράφος, Θάνος Δημάδης, λέγοντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Mega πως «έχουμε την οικία μας στην Αμερική που εξυπηρετεί κανονικά την υποθήκη της. Είναι ψευδής η αναφορά του δημοσιογράφου για δεύτερη εταιρεία, γιατί το σπίτι αυτό ανήκει σε εμένα, το έχω δηλώσει κανονικά, κάθε κομμάτι του, τα μισθώματά του κανονικά».

«Στο τέλος της χρονιάς το ακίνητο αυτό είναι στο όνομά μου. Αυτή η εταιρεία που αναφέρθηκε, είναι μέρος της Osios LLC, που την έχω δηλώσει. Τα σπίτια των άλλων τα ξέρουμε;» διερωτήθηκε ακόμη ο κ. Κασσελάκης, προσθέτοντας ότι «η εταιρεία δεν είναι ενεργή σήμερα. Αυτό δεν αφορά τον Έλληνα πολίτη. Λες και είμαι εγώ από τις ΗΠΑ που έχω πάρει χρήματα από τον Έλληνα φορολογούμενο».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1t0ib47mvvt)


Εκλογικό χαστούκι

Με περιορισμένες αναφορές στην Ευρώπη και την επόμενη ημέρα της, ο κ. Κασσελάκης ανάλωσε, σε κάθε περίπτωση, το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στην κινητοποίηση του κομματικού του ακροατηρίου, λέγοντας πως «αν τη Δευτέρα η ΝΔ έχει φάει μόνο ένα εκλογικό χαστούκι από όσα δίνει στους πολίτες καθημερινά, μόνο αυτό, ένα εκλογικό χαστούκι, τα πράγματα θα είναι αλλιώς, όλα θα είναι αλλιώς. Αν τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδειχθεί σε αδιαμφισβήτητη, ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου, όλα θα είναι αλλιώς».



Τσίπρας: «Πώς είναι δυνατόν να λείπω;»

Παράλληλα, επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του για την ακρίβεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη στην υπόθεση των Τεμπών και έσπευσε από τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του να επισημάνει την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Πλατεία Συντάγματος, φιλοτεχνώντας ένα κομματικό προφίλ. «Ο Αλέξης που είναι σήμερα εδώ. Που τον πήρα τηλέφωνο να τον καλέσω στη σημερινή μας συγκέντρωση και με αποστόμωσε: «Πώς είναι δυνατόν να λείπω;». Ακριβώς. Πώς είναι δυνατόν να λείπει η καρδιά από τη θέση της» τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Από πλευράς του, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατέφθασε λίγο μετά τις 8 το βράδυ στην Πλατεία Συντάγματος, γνώρισε στιγμές αποθέωσης από τους ψηφοφόρους του κόμματος που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς, πάρα πολλοί εκ των οποίων των αγκάλιαζαν ένθερμα ή απαθανάτιζαν τη στιγμή, μέσω σέλφι.

Υποδοχή Αλ. Τσίπρα στο Σύνταγμα

«Οι Τσιπροφύλακες»

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, ο κ. Τσίπρας παρακολούθησε διακριτικά όλη την ομιλία μέσα στον κόσμο, συνοδευόμενος από τους Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιώργο Βασιλειάδη και Κώστα Ζαχαριάδη, δηλαδή τρία πρόσωπα που έχουν γνωρίσει στιγμές έντασης με τον νέο Πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, επιλογή που έστειλε ένα ακόμη μήνυμα, έμμεσο αλλά ηχηρό, στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ της Κουμουνδούρου.

Και αυτό, γιατί δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Θανάσης Οικονόμου, στενότατος συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη τοποθετούσε τους Χρήστο Σπίρτζη και Γιώργο Βασιλειάδη με το «ενάμιση πόδι» εκτός ΣΥΡΙΖΑ, σηκώνοντας κύμα αντιδράσεων από τις «φυλές» του κόμματος.

Ειδήσεις σήμερα:

«Πώς μπορεί να εξαφανιστεί κανείς από προσώπου γης;» - Αγωνία για τον παρουσιαστή του BBC στη Σύμη

H Σάλμα Χάγιεκ φωτογραφήθηκε στα 57 της με μαγιό, σε ίδια πόζα με το 1999 και αποθεώθηκε

Τέλος από το Περιστέρι ο Βασίλης Σπανούλης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης