Μεϊμαράκης για Κασσελάκη: Επιβεβαιώνει την απελπισία του για την ολισθηρή καθοδική του πορεία

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ απαντά στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Με ένα βίντεο στο οποίο παρατίθενται δηλώσεις που έκανε κατ' επανάληψη στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος της ακρίβειας απαντά ο (υποψήφιος) ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος του είχε αποδώσει δήλωση σύμφωνα με την οποία «το θέμα της ακρίβειας δεν αφορά τις Βρυξέλλες. Η Ευρώπη έχει συγκεκριμένη ατζέντα».

«Τρεις μέρες πριν την κάλπη, ο κ. Κασσελάκης πάνω στον βηματισμό που έχει χαράξει, της ελαφρότητας, του λαιφστάιλ και της αδυναμίας του να διαμορφώσει μια πειστική πολιτική πρόταση ψάχνει σωσίβιο. Θα μπορούσε να ακούσει την πλήρη συνέντευξη, όχι ασύνδετα αποσπάσματα αυτής και να την έχει αξιολογήσει, όπως και όλες τις συνεντεύξεις που έχω δώσει το τελευταίο διάστημα, στις οποίες αναφέρομαι στις πολύπλευρες και πολυεπίπεδες αιτίες της ακρίβειας, που αντιμετωπίζει επιτυχώς η Κυβέρνηση με μια σειρά δράσεων και μέτρων, με αποκορύφωμα την επιστολή για τις πολυεθνικές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Διότι ο διάλογος έχει κανόνες και διάρκεια. Δεν με ξαφνιάζει λοιπόν η επιλεκτική προτίμησή του, αντίθετα μου επιβεβαιώνει την απελπισία του για την ολισθηρή καθοδική του πορεία. Το βίντεο αυτό προς απάντησή του», αναφέρει ο κ. Μεϊμαράκης.



Ο κ.Μεϊμαράκης μάλιστα, ερωτηθείς στο ραδιόφωνο του Σκάι σχετικά με τον ισχυρισμό του κ.Κασσελάκη, απάντησε:  «Όχι μόνο δεν το έχω πει, αλλά έχω δώσει κατ' επανάληψη συνεντεύξεις και δηλώσεις όπου δείχνω πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το πολυσύνθετο θέμα της ακρίβειας και μου φαίνεται μάλλον ότι ο κ. Κασσελάκης έχει βέρτιγκο πλέον. Δεν εξηγείται πώς κατάλαβε ότι εγώ είπα κάτι τέτοιο».

Μάλιστα, ο κ.Μεϊμαράκης επικαλέστηκε τόσο δηλώσεις που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα, όσο και τα όσα είχε πει νωρίτερα σήμερα, σε συνέντευξή του στο protothema.gr. Ειδικότερα, στη συνέντευξή του στον Γιώργο Ευγενίδη είχε πει: 

Ερώτηση: Η ακρίβεια "ροκανίζει" το διαθέσιμο εισόδημα και ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία με την επιστολή στην κ. Φον Ντερ Λάιεν. Θα υπάρξει κάποια ευρωπαϊκή παρέμβαση ή θα έχουμε ένα ακόμα ευρωπαϊκό ευχολόγιο χωρίς ρύθμιση για τις πολυεθνικές;


Απάντηση: Η ακρίβεια είναι μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα, που απασχολεί τα ελληνικά νοικοκυριά.Έχει πάρα πολλές αιτίες, τις οποίες πρέπει διερευνήσουμε ξεχωριστά και να τις χτυπήσουμε στη ρίζα τους. Είναι πρόβλημα περίπλοκο και πολύπλοκο, με πολλές παραμέτρους. Και βεβαίως δεν δοκιμάζει μόνο τους Έλληνες καταναλωτές, αλλά και τους Ευρωπαίους. 
Για την ανακούφισή τους,γίνονται παρεμβάσεις που θα συνεχιστούν και θα αυξηθούν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οφείλουν να διασφαλίσουν την ίση μεταχείριση και την προστασία των καταναλωτών από το καπέλο που επιβάλλουν οι πολυεθνικές στις τιμές. Και πολύ σωστά η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός έφερε το θέμα στην Κομισιόν, γιατί μόνο με ενιαίους κανόνες, που μόνο η Ευρώπη μπορεί να επιβάλει, θα αντιμετωπιστεί το θέμα.


Ειδήσεις σήμερα:

«Πώς μπορεί να εξαφανιστεί κανείς από προσώπου γης;» - Αγωνία για τον παρουσιαστή του BBC στη Σύμη

H Σάλμα Χάγιεκ φωτογραφήθηκε στα 57 της με μαγιό, σε ίδια πόζα με το 1999 και αποθεώθηκε

Τέλος από το Περιστέρι ο Βασίλης Σπανούλης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr