Δημοσκόπηση Alco: Κυριαρχία ΝΔ - Από 29,2% έως 33,6% το ποσοστό της

Οριακές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το Excel Κασσελάκη - Έσπρωξε ψηφοφόρους του σε Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στην αυλαία της προεκλογικής περιόδου καταγράφει η κυλιόμενη δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

To κυβερνών κόμμα είναι πιθανό να ξεπεράσει τον εκλογικό στόχο που είχε θέσει, καθώς το ταβάνι της ΝΔ υπολογίζεται στο 33,6% ενώ το κατώτατο όριο της ΝΔ είναι στο 29,2%.



Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται από από 14% έως 17,2% και καταγράφει οριακές απώλειες στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με την μέτρηση της εταιρείας  μετά την παρουσίαση του περιβόητου Excel στη Θεσσαλονίκη από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ειδικότερα, λαμβάνει 12,6% στην πρόθεση ψήφου έναντι 13% που είχε την Τετάρτη 5/6. Σύμφωνα με τον Δ/ντα Σύμβουλο της εταιρείας Κώστα Παναγόπουλο το «Πόθεν Έσχες» Κασσελάκη δεν βοήθησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έσπρωξε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ σε Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά.

Το ΚΚΕ κινείται από 6,7% έως 8,7%, η Ελληνική Λύση λαμβάνει 7,1% έως 9,1% και η Νίκη από 3,8% έως 5,8%. Η Πλεύση Ελευθερίας όπως και η Νίκη κερδίζουν περίπου μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου αναμένεται να κυμανθεί από 2,5 έως 4,1% και το ΜέΡΑ25 από 2,2% έως 3,6%. Τέλος , η ΝΕΑΡ εμφανίζεται και αυτή να «τσιμπάει» 0,3% τις τελευταίες ημέρες και να κινείται ανάμεσα στο 2,5% έως το 4,1% στην εκτίμηση ψήφου της ALCO. 

Δείτε τη δημοσκόπηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr