Κασσελάκης: Το πολιτικό σύστημα στη χώρα είναι βρώμικο - Χρειάζεται κάποιον να πάρει τη σκούπα και αυτός θα είμαι εγώ

Κασσελάκης: Το πολιτικό σύστημα στη χώρα είναι βρώμικο - Χρειάζεται κάποιον να πάρει τη σκούπα και αυτός θα είμαι εγώ

«Θέλω να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να συντρίψω αυτό το σάπιο σύστημα» αναφέρε από την Πάτρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης 

6244159
Με έντονες αναφορές στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, τον Ανένδοτο, τη δημοκρατική παράδοση της Πάτρας, αλλά και με προσκλητήριο προς τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την ερχόμενη Κυριακή, έριξε αυλαία στην προεκλογική του καμπάνια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης από την πρωτεύουσα της Αχαϊας. Παράλληλα, επανέλαβε την σχεδόν καθημερινή επίθεσή του στο Πρώτο Θέμα, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, στην σκιά και των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

«Πέφτει ο ίδιος» ο Ανδρουλάκης

Ανακαλώντας τον Ανένδοτο, «επιτρέψτε μου να αναφέρω και το ανέκδοτο. Έναν αρχηγό προοδευτικού κόμματος με τεράστια Ιστορία, που τον παρακολουθεί η ΕΥΠ και αντί να τα κάνει άνω κάτω όλα, δεν βγάζει άχνα” ανέφερε σε υψηλούς τόνους για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε, λέγοντας πως “φανταστείτε τον Ανδρέα Παπανδρέου στη θέση του κ. Ανδρουλάκη. Θα είχε ρίξει τη Δεξιά σε μία μέρα. Αντί γι’ αυτό, πέφτει ο ίδιος».

«Ευτυχώς όμως υπάρχει ισχυρή προοδευτική πρόταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ που αγωνίζεται, που ιδρώνει τη φανέλα, που κάνει τον φαινομενικά παντοδύναμο Μητσοτάκη να ιδρώνει κι εκείνος” υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σημειώνοντας πως “γιατί δεν τον αφήνουμε σε χλωρό κλαρί. Γιατί δεν τον αφήνω σε χλωρό κλαρί».

Μόνη άμυνα η εντιμότητα

Για την υπόθεση του «πόθεν έσχες» του, «η μόνη άμυνά μου, η επίθεση της εντιμότητας» αντέτεινε ο κ. Κασσελάκης και απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, «ανοίξτε τώρα την πλατφόρμα, να πάμε να καταθέσουμε και οι δύο τα πόθεν έσχες μας για το 2023», σημείωσε.

Κλείσιμο
«Ένα είναι το συμπέρασμα. Ότι το πολιτικό σύστημα στη χώρα είναι βρώμικο. Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτή είναι η λέξη. Και χρειάζεται κάποιον να πάρει τη σκούπα. Και αυτός θα είμαι εγώ» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συμπληρώνοντας πως «γιατί κανένας δεν με κρατάει από πουθενά».

«Επιστρέφεται» η επιστολή Μητσοτάκη

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, «η χώρα έχει μετατραπεί σε Ελ Ντοράντο των κερδοσκόπων] παρατήρησε, ενώ χαρακτήρισε ως «ψευτο- επιστολή» την επιστολή του Πρωθυπουργού προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, “με την οποία τη ρωτούσατε γιατί η ελληνική φέτα έχει πιο φτηνά στο εξωτερικό, επιστρέφεται. Επιστρέφεται κ. Μητσοτάκη” δήλωσε, για να προσθέσει πως “το πιο άδειο πορτοφόλι μετά τη Βουλγαρία είναι δικό σας έργο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ χαρακτήρισε ως κοστολογημένες και εφαρμόσιμες τις προτάσεις του κόμματός του, λέγοντας ότι «δεν οφείλαμε να παρουσιάσουμε δέσμη μέτρων ενόψει ευρωεκλογών, γιατί στις ευρωεκλογές δεν αποφασίζουμε για κυβέρνηση», αλλά «το οφείλαμε όμως ο ένας στον άλλο». Στο ίδιο πλαίσιο, «αν εφαρμοστεί ένα σύγχρονο κοστολογημένο, κοινωνικό πρόγραμμα για τη χώρα, άλλος θα χρεοκοπήσει: Η πολιτική τους, που έφτιαξε μια Ελλάδα των λίγων στην πλάτη των πολλών» παρατήρησε και απηύθυνε κάλεσμα για τις εκλογές της Κυριακής.

Κάλεσμα συμμετοχής

Όπως είπε, «η Ιστορία δεν έγραψε αυτά για τον ελληνικό λαό. Δεν μας ταιριάζει αυτή η απαισιοδοξία, αυτή η παραίτηση. Ούτε η αποχή την Κυριακή» και συνέχισε, λέγοντας πως «η ψήφος μεθαύριο είναι καθοριστική». Στην ίδια κατεύθυνση, «η ψήφος την Κυριακή είναι η φωνή σας που λέει. Δεν αντέχω να με κυβερνάτε με τόση αλαζονεία» σημείωσε, ενώ «αν δεν εκφραστεί μαζικά την Κυριακή αυτό το μήνυμα, άλλη ευκαιρία δεν υπάρχει» τόνισε, καθώς «τα επόμενα τρία χρόνια δεν υπάρχουν άλλες εκλογές». «Και χειρότερη από μία ΝΔ με αλαζονεία θα είναι μία ΝΔ με ακόμα μεγαλύτερη αλαζονεία», εκτίμησε ο ίδιος. «Σας καλώ να πιάσετε φίλους, γνωστούς, συγγενείς, συναδέλφους. Να τους ζητήσετε να πάνε στην κάλπη. Να τους ζητήσετε να ξεφοβηθούν» υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης και με αφορμή μήνυμα ενός απογοητευμένου πολίτη που έλαβε, έκανε μια εκτενή αναφορά σε προσωπικό τόνο.

«Να συντρίψω το σάπιο σύστημα»

«Όμως του ζητώ να σκεφτεί κάτι; Γιατί να αφήσω μια άνετη ζωή; Για να έρθω εδώ να τρώω τόση λάσπη; Και τέτοια δολοφονία χαρακτήρα καθημερινά; Να αμφισβητούν την εντιμότητά μου; Να πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας; Να βλέπω τον άνθρωπό μου να στεναχωριέται καθημερινά, για την ομοφοβία και το bullying που τρώμε; Γιατί να μην κάτσω στην προσωπική μου ευτυχία;» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας πως «ο μόνο μόνος λόγος που είμαι εδώ είναι γιατί θέλω να κάνω κάτι για τη χώρα μου».

«Γιατί θέλω να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να συντρίψω αυτό το σάπιο σύστημα. Γιατί θέλω να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος της αδικίας που περιγράφει αυτό το νέο παιδί», κατέληξε.

Λίγη ώρα μετά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησε στο Χ (πρώην Twitter) ένα βίντεο από την επαφή που είχε με τον κόσμο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, τονίζοντας πως αυτό που έζησε ήταν πρωτόγνωρο, αλλά ανυπολόγιστης αξίας.

Δείτε την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Ένα χέρι.
Μια αγκαλιά.
Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο.

Αυτό είναι που έζησα τους τελευταίους μήνες.
Πρωτόγνωρο.
Αλλά ανυπολόγιστης αξίας για μένα.

Γιατί γι’ αυτό τα άφησα όλα.
Θέλω να προσφέρω ό,τι μπορώ στην πατρίδα μου.
Που δεν είναι λέξη αφηρημένη.

Πατρίδα είναι οι άνθρωποι.

Οι άνθρωποι που χρειάζονται κοινωνική προστασία για να μη μένουν σταθερά πίσω.
Οι άνθρωποι που αξίζουν όχι επιβίωση αλλά μια καλύτερη ζωή.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που χρειάζονται ένα κράτος δίκαιο, αξιοκρατικό. Που να μην τους πληγώνει καθημερινά, αλλά να τους δίνει την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους και να προκόψουν.

Σας ζητώ αυτή την Κυριακή να δώσετε λίγο από τον χρόνο σας στην ελπίδα για το καινούργιο.
Να έρθετε στην κάλπη.

Για να βρούμε ξανά τις λέξεις που χάσαμε: Αξιοπρέπεια. Περηφάνια. Για την αναγέννηση της Ελλάδας μας και των ονείρων μας», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης.





Ειδήσεις σήμερα:

Εντείνεται το μυστήριο στη Σύμη: Φωτογραφία ντοκουμέντο δείχνει τον παρουσιαστή του BBC να έχει περάσει το επικίνδυνο μονοπάτι

Βρετανία: Παντρεύτηκε ο billionaire και πιο περιζήτητος εργένης - Ο ρόλος του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Μητέρα Τσιτσιπά για Μπαντόσα: Είναι ένα κορίτσι χωρίς αυτοπεποίθηση, δεν με ρώτησε κανείς για την επανασύνδεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης