ΣΥΡΙΖΑ: Αμηχανία Κασσελάκη μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών - Η «ντρίμπλα» στους δημοσιογράφους με την βόλτα της Φάρλεϊ

ΣΥΡΙΖΑ: Αμηχανία Κασσελάκη μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών - Η «ντρίμπλα» στους δημοσιογράφους με την βόλτα της Φάρλεϊ

Με χλιαρό χειροκρότημα υποδέχθηκαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν σχηματίστηκε εικόνα για το αποτέλεσμα

kasselakis-ekloges
Η αισιοδοξία που διακατείχε τα στελέχη της Κουμουνδούρου, ότι θα καταφέρουν να διατηρήσουν τα ποσοστά τους από τις εθνικές εκλογές, «κόντυνε» μετά τα πρώτα exit polls. Οι εκτιμήσεις στελεχών ότι θα διατηρηθεί το 17% των εθνικών εκλογών έπεσαν στο κενό, με πολλούς να αναφέρουν αργότερα σε πηγαδάκια ότι το κόμμα δεν έχει περάσει και λίγα τον τελευταίο καιρό. Από την μια οι εσωκομματικές συγκρούσεις, οι διασπάσεις ακόμη και η ένταση στο συνέδριο λειτούργησαν ως τροχοπέδη.

Βέβαια, δεν πέρασε απαρατήρητο και το εκκωφαντικό ποσοστό αποχής. «Θα δώσουμε βάρος σε αυτό», έλεγε έμπειρο στέλεχος της Κουμουνδούρου, σημειώνοντας ότι δεν είναι απολιτίκ όσοι δεν πάνε να ψηφίσουν, αλλά απογοητευμένοι και πρέπει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ να πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που διάβαζαν τα αποτελέσματα διαφορετικά, λέγοντας ότι τελικά δεν είχαν και μεγάλες απώλειες, αφού η Νέα Δημοκρατία, συγκριτικά με τις εθνικές εκλογές, είχε μεγαλύτερες.

Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα έφεραν αμηχανία στο κτίριο «Μίμης Δαρειώτης». Κάτι που ήταν αρκετά εμφανές και από την άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη. Λίγο πριν από τις 19:30, το αυτοκίνητο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε στα γραφεία του κόμματος. Οι στενοί συνεργάτες του προέδρου υποδέχθηκαν τον κ. Κασσελάκη και οι δημοσιογράφοι περίμεναν μια πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση των exit polls.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε στο κτίριο αλλά μαζί με τη σκυλίτσα του Φάρλεϊ και τον σύζυγο του, Τάιλερ Μακμπέθ, κατευθύνθηκαν προς την αντίθετη πλευρά. Προς έκπληξη όλων, ο κ. Κασσελάκης πήγε απλώς βόλτα το συμπαθέστατο τετράποδο ώστε να κάνει την ανάγκη της. Τελικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόμενος από τον σύζυγο του αλλά και την Φάρλει, καθώς και στενούς συνεργάτες του, ανέβηκαν στον 7ο όροφο όπου και παρακολούθησαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Κλείσιμο
Η άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ


Στο κτίριο βρέθηκαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη. Μεταξύ άλλων, από τους πρώτους ήταν ο Γιάννης Μπουρνούς, η Βούλα Κεχαγιά, η Ράνια Σβίγκου και ο Νίκος Σκορίνης. Από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, παρόντες ήταν ο Γιάννης Σαρακιώτης, ο Ευάγγελος Αποστολάκης αλλά και ο Γιώργος Γαβρήλος. Επιπλέον ήταν ο Παναγιώτης Ρήγας καθώς και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Λίγο πριν την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού είχε ενσωματωθεί ένα ισχυρό ποσοστό των αποτελεσμάτων, είχαν ήδη φτάσει υποψήφιοι ευρωβουλευτές μεταξύ των οποίων: η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Μυρτώ Κοροβέση, Ιφιγένεια Μουμτζή, Λυδία Βενέρη, Νάσος Παπαργυρόπουλος, Βασίλης Παπαλάζαρου, Ευάγγελος Αντώναρος.

Στην δήλωση του, ο Στέφανος Κασσελάκης, στάθηκε μπροστά από το τροχόσπιτο του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο περιόδευσε σε όλη την επικράτεια κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Το συγκεκριμένο τροχόσπιτο, το οποίο λειτουργούσε ως ένα κινητό βάθρο, το οποίο στηνόταν σε πλατείες ανά την επικράτεια και από εκεί μιλούσε ο Στέφανος Κασσελάκης και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος, κοσμείται κυρίως από το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη και το προεκλογικό σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ, «καλύτερη ζωή τώρα».
kasselakis_koumoundourou___2_
kasselakis_koumoundourou___3_
kasselakis_koumoundourou___1_
afiksi-kasselaki-es__3_
afiksi-kasselaki-es__2_
afiksi-kasselaki-es__4_
afiksi-kasselaki-es__1_


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατέβηκε από το γραφείο του στον τελευταίο όροφο του κόμματος με τους συνεργάτες και τα στελέχη, κυρίως της νέας γενιάς, να τον υποδέχονται με ένα ζεστό χειροκρότημα, το οποίο παρόλα αυτά δεν είχε την ένταση των εσωκομματικών εκλογών. Ο κ. Κασσελάκης, είπε πως η χθεσινή βραδιά, «είναι το πρώτο βήμα για ένα κόμμα που εξελίσσεται και αλλάζει εν κινήσει, για έναν νέο άνθρωπο, άγνωστο σε αυτή τη χώρα, που ήρθε εδώ, στέκεται μπροστά σας με την καθαρότητά του, για να μπορέσει να φέρει πρόοδο και αλλαγή και αξιοκρατία στην πατρίδα μας».

«Δεν έχω τύψεις για τίποτα. Ο ελληνικός λαός μου έχει δώσει ξεκάθαρα τον χρόνο να χτίσω κυβερνητική εναλλακτική πρόταση», σημείωσε και συνέχισε ότι «ξέρω και συνειδητοποιώ απόλυτα τη σημασία αυτής της ευθύνης, και ακριβώς αυτό θα κάνω, όπως τo είχαμε πει και προεκλογικά. Συνεχίζουμε, εκσυγχρονιζόμαστε, θα στήσουμε κοιτίδες γνώσης και προσφοράς και θα εμπνεύσουμε τον κόσμο.» «Και αυτό το κίνημα, το οποίο παρά τις αντίξοες συνθήκες άντεξε, μόνο πάνω έχει να πάει από εδώ και πέρα. Και είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για όλους και όλες σας», κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης.


Ειδήσεις σήμερα:

Η επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών για τη ΝΔ: Στο τραπέζι ο ανασχηματισμός - Πώς θα αντιδράσει ο Μητσοτάκης στο μήνυμα των πολιτών

Ζυμώσεις στα κόμματα της ακροδεξιάς στην Ελλάδα που συγκέντρωσαν συνολικά πάνω από 18% στις Ευρωεκλογές

Εκτός όλων των στόχων ο Κασσελάκης: Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης