Πώς ο Κασσελάκης μπέρδεψε τον Πλουμπίδη με τον Μπελογιάννη

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Νίκο Μπελογιάννη και την «Αυγή» η οποία όμως κυκλοφόρησε όταν ο «άνθρωπος με το γαρύφαλλο» δεν ήταν πλέον στη ζωή

Τον Μπελογιάννη επιστράτευσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, για να απαντήσει σχετικά με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των κομματικών μέσων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρώντας να απαντήσει μέσω… Αμαλιάδας για το εάν θα κάνει «περικοπές και οτιδήποτε άλλο σε αυτή τη λειτουργία τους».

Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ Παραπολιτικά, ο κ. Κασσελάκης τοποθετήθηκε, ωστόσο, για το θέμα, λέγοντας πως «επεξεργαζόμαστε όλες τις επιλογές και είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις για να μπορέσουν να συνεχίσουν». Στην κατεύθυνση αυτή, «όπως καταλαβαίνετε, όταν πήγα στο σπίτι του Μπελογιάννη στην Πελοπόννησο, είχα πραγματικά συγκινηθεί όταν είδα να κρατάει την «Αυγή» σε μια φωτογραφία του. Και συνειδητοποιώ ότι ναι, μπορεί να είμαι ένας νέος άνθρωπος ο οποίος δεν έχει ζήσει στην Ελλάδα εικοσιένα χρόνια, αλλά συγχρόνως έχω στο χέρι μου αυτή τη στιγμή ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία που έχει μια εφημερίδα που έχει εμπνεύσει κόσμο εν μέσω μεγάλων αγώνων», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Μόνο που ο «άνθρωπος με το γαρύφαλλο», ο Νίκος Μπελογιάννης εκτελέστηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου 1952, δηλαδή πέντε μήνες πριν καν ξεκινήσει η έκδοση της «Αυγής», η οποία άρχισε να εκδίδεται στις 24 Αυγούστου του 1952.

Καθώς ο Νίκος Μπελογιάννης δεν βρισκόταν στη ζωή, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της «Αυγής», δεν είναι απίθανο ο κ. Κασσελάκης να αναφέρεται σε μια ιστορική φωτογραφία, όπου απαθανατίζεται ο Νίκος Πλουμπίδης, κρατώντας την «Αυγή».



Ειδήσεις σήμερα:

Αμοργός: Ποιος είναι ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας που εξαφανίστηκε – Συνεχίζονται οι έρευνες

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει και ο Νίκος Παπανδρέου: Ο λόγος άμεσα στους φίλους και στα μέλη για Αλλαγή

Ο Μακρόν έγινε... Manu Chao: Το λογοπαίγνιο και η φωτογραφία που έγιναν viral
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr