Ζαχαριάδης: Να μετέχει και η Νέα Αριστερά στον διάλογο για την Κεντροαριστερά, αφού κάνει πρώτα αυτοκριτική

Ζαχαριάδης: Να μετέχει και η Νέα Αριστερά στον διάλογο για την Κεντροαριστερά, αφού κάνει πρώτα αυτοκριτική

«Ο πολυκερματισμός του χώρου βοηθάει τον Μητσοτάκη» είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Χαρακτήρισε θετική την προοπτική κοινοβουλευτικής επαφής και συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

zaxariadis2
Υπέρ της συμμετοχής της Νέας Αριστεράς στον διάλογο για την ενιαία Κεντροαριστερά, υπό την προϋπόθεση της αυτοκριτικής, εμφανίστηκε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος δεν μπορεί να είναι και διαχωριστικές γραμμές του μέλλοντος. Είμαι σαφής όταν λέω ότι αποδοκιμάστηκαν και αυτό, πρέπει να το πάρουν πολύ σοβαρά υπόψη, και κυρίως να λάβουν ότι αυτός ο πολυκερματισμός του χώρου βοηθάει τον κ. Μητσοτάκη. Αλλιώς θα ήταν ένα κόμμα που θα μπορούσε να έχει πάρει 20 με 28% και αλλιώς η δυσμενής σημερινή κατάσταση. Νομίζω ότι ο καθένας με τη μικρότερη ή τη μεγαλύτερη δόση αυτοκριτικής - κατά τη γνώμη μου στη Νέα Αριστερά θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη- πρέπει να αναζητήσουμε κοινές συμπτώσεις σε προγραμματικές θέσεις του μέλλοντος», δήλωσε στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90.1 fm», διαφοροποιούμενος από τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη, που αποκάλεσε τη Νέα Αριστερά ως «μόρφωμα».

Ο κ. Ζαχαριάδης χαρακτήρισε επίσης ως απολύτως θετική μια πρώτη πρωτοβουλία και πρώτη αντίδραση για κοινοβουλευτικής επαφής και συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. «Νομίζω ότι τουλάχιστον από τη δική μας μεριά παίρνουμε το μήνυμα των εκλογών και κάνουμε ένα μικρό πρώτο βήμα», ανέφερε.

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο πρώην βουλευτής υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για εις βάθος ανάλυση και μια συζήτηση προοπτικής, γιατί, όπως ανέφερε, το αποτέλεσμα δείχνει ότι το κοντέρ μηδενίζει.

Κλείσιμο
«Πολύς κόσμος είναι στην αποχή. Η ΝΔ είχε μια τεράστια εκλογική πτώση, εμείς διατηρηθήκαμε δεύτεροι αλλά δεν καταφέραμε να πιάσουμε τον εκλογικό μας στόχο. Το ΠΑΣΟΚ απέτυχε που είχε κάνει αυτοσκοπό τη δεύτερη θέση και η Νέα Αριστερά εκλογικά αποδοκιμάστηκε . Μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο που πρέπει να αναζητήσουμε πολιτικά και προγραμματικά συμπτώσεις και συνθέσεις για να φτιάξουμε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία για να πάρουμε την πλειοψηφία. Μπορούμε πια, δεν είναι το 41% αυτό το τεράστιο, το ισοπεδωτικό που έλεγες “πώς είναι δυνατόν”», είπε.

Για την Κεντροαριστερά

Ο ίδιος υπενθύμισε την κοινή δήλωσή του με τους Γιάννη Ραγκούση και Θανάση Θεοχαρόπουλο, με την οποία ζήτησαν την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά. «Εμείς θα τα επαναφέρουμε αυτά τα ζητήματα και στο προσεχώς συνέδριο και επειδή είμαστε σε μια φάση δύσκολη ότι θα πρέπει να τοποθετούνται με τρόπο θετικό, με τρόπο καλοπροαίρετο», σημείωσε.


Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν θέτει θέμα ηγεσίας, θεωρώντας ότι θα ήταν λάθος μια συζήτηση για τον πρόεδρο ή για το πρόσωπο, διευκρινίζοντας ότι κατά την άποψή του ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κάνει μια σοβαρή εσωτερική συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας του, τα ζητήματα φυσιογνωμίας του, το πρόγραμμα και τις θέσεις του, όπως και για τη στρατηγική των συμμαχιών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης