Πηγαδάκι Τσίπρα - Ζάεφ - Νίμιτς στη Διάσκεψη για την Ειρήνη - Δείτε φωτογραφίες

Πρεμιέρα σήμερα για το Ινστιτούτο Τσίπρα - Ποιοι θα δώσουν το παρών

Με υψηλές πολιτικές παρουσίες και αφίξεις ομιλητών από όλη την Ευρώπη εξελίσσεται η Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Τσίπρα στο Ωδείο Αθηνών.

Την ευκαιρία να τα πουν από κοντά στην επέτειο της Συμφωνίας των Πρεσπών έχουν αυτήν την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην ομόλογος του, Ζόραν Ζάεφ και ο ειδικός μεσολαβητής για το ονοματολογικό, Μάθιου Νίμιτς, απολαμβάνοντας έναν καφέ στο περιθώριο της Διάσκεψης.

Το παρών στην εκκίνηση των διεργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης έδωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσσελάκης. Ο κ. Κασσελάκης παρέμεινε στο Ωδείο Αθηνών κατά την εισαγωγική τοποθέτηση, ενώ συνομίλησε για λίγο στα πηγαδάκια με τους ομιλητές από ευρωπαϊκές και άλλες χώρες και αναχώρησε, για να επιστρέψει εκ νέου το απόγευμα.



Στο Ωδείο Αθηνών βρίσκονται, άλλωστε, βουλευτές και Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην στελέχη της Κουμουνδούρου, αλλά και μέλη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως οι: Πέτρος Κόκκαλης, Νίκος Βούτσης, Γιάννης Δραγασακης, Παύλος Χρηστίδης, Κατερίνα Μπατζελή και Γιώργος Λιάνης.

Ακόμη, παρόντες είναι οι Ολγα Γεροβασίλη, Αθηνά Λινού, Διονύσης Καλαματιανός, Γιωργος Τσίπρας, Αλέκος Φλαμπουραρης, Φώτης Κουβέλης, Στέφανος Τζουμάκας, Χάρης Μαμουλάκης, Δημήτρης Βίτσας, Δημήτρης Λιάκος, Μαρία Γιαννακάκη, Κωστας Πουλάκης, Θύμιος Γεωργόπουλος, Βαγγέλης Καλπαδάκης, Γιώργος Χουλιαράκης, Εφη Μιχελάκη, μέλη από την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρόντες από τον δημοσιογραφικό κόσμο είναι οι Όλγα Τρέμη, Αλέξης Παπαχελάς, Μανώλης Κωστίδης, Πόπη Τσαπανιδου, Παναγιώτης Παναγιώτου, Βαγγέλης Παπαδόπουλος.

Επιπλέον, παρόντες είναι διπλωμάτες από πολλές χώρες, αλλά και εκπρόσωποι παραγωγικών και επιστημονικών φορέων.
Τσίπρας, Λούκα Κατσέλη και Φώτης Κουβέλης
Ζάεφ, Γεροβασίλη, Τσίπρας

Επιπλέον, τον Νίκο Ανδρουλάκη θα εκπροσωπήσει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανασης Γλαβίνας, ενώ νωρίς το απόγευμα αναμένεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Πλην του κ. Τσίπρα, με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Δούκα από το ΠΑΣΟΚ, όπως και των Μαργαρίτη Σχοινά και Θόδωρου Ρουσόπουλου που έχουν και ευρωπαϊκή διάσταση.

Παρών ο Χαρίτσης: Ποια στελέχη της Νέας Αριστεράς θα παρευρεθούν

Μετά από πρόσκληση του Ινστιτούτου Τσίπρα, ο Πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαριτσης θα παρευρεθεί, κατά πληροφορίες, στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν σήμερα.

Το παρών θα δώσουν και άλλα κορυφαία στελέχη της Νέας Αριστεράς, ανάμεσα στα οποία οι: Νίκος Βούτσης, Πέτη Πέρκα, Σία Αναγνωστόπουλου, Μερόπη Τζούφη, αλλά και ο Εκπρόσωπος Τυπου, Κωστής Καρπόζηλος.

Ειδήσεις σήμερα

Νεαρή κοπέλα επανέφερε 75χρονο που κατέρρευσε στη μέση του δρόμου στον Βόλο - «Είχα χάσει τον παππού μου με τον ίδιο τρόπο»

Ο Λύτρας ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, δήλωσε ότι έχει ψυχολογικά και αφέθηκε ελεύθερος! Δείτε τις δηλώσεις του


H ακτινογραφία της ευρωκάλπης και της μεγάλης αποχής - Από το κέντρο τελικά οι απώλειες για τη ΝΔ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr