“Χρειάζονται άμεσα πολιτικές έκτακτης ανάγκης!”

Κάλεσμα Διαμαντοπούλου στο σύνολο των  πολιτικών δυνάμεων ενόψει της Συνόδου  Κορυφής

Για «πολιτικές έκτακτης ανάγκης» που επιβάλλουν οι εξελίξεις μιλά η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στο φύλλο της εφημερίδας «Κεφάλαιο» που κυκλοφορεί σήμερα.

Mάλιστα, η υπουργός αναφέρεται σε εξελίξεις στις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς καλεί «το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και προσωπικοτήτων να εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια ώστε ο πρωθυπουργός να πάει στη Σύνοδο Κορυφής οπλισμένος με μία κοινά συμφωνημένη εθνική γραμμή».

Εκτιμά δε, ότι «εκλογές τώρα θα ήταν καταστροφικές».

Για τις συζητήσεις περί αναπροσαρμογής της απόφασης της 21ης Ιουλίου αναφέρει ότι «εφόσον  υπάρξουν κάποιες αλλαγές πρέπει να πατούν στα πόδια τους νομικά, να έχουν θεσμική κάλυψη όλων των οργάνων της ΕΕ, να εξασφαλίζουν τραπεζική σταθερότητα και να διασφαλίζουν τους όρους επιμήκυνσης και μείωσης των επιτοκίων που είχαμε πετύχει τον Ιούλιο”.

Για τις αποκρατικοποιήσεις τονίζει ότι «ο χρόνος που χάνεται είναι χρήμα που χάνεται» διότι “εάν περιμένουμε τη σωστή στιγμή, αυτή είναι βέβαιο ότι δεν θα έλθει ποτέ”.

Και θεωρεί ουσιαστικό πρόβλημα το ότι “το τεράστιο εύρος  μεταρρυθμίσεων και αλλαγών δεν  έχει πάρει τα χαρακτηριστικά ενός εθνικού σχεδίου άμεσης ανάγκης  στο οποίο πιστεύουμε όλοι και  παρουσιάζεται καθημερινά ως κατάλογος  εντολών της τρόικας”.

Σχετικά, δε, με την επανέναρξη της συζήτησης για ιδιωτικά ή μη κρατικά Πανεπιστήμια εν όψει νέου Συντάγματος, τονίζει ότι «πρέπει πρώτα να συζητήσουμε το 'ανοικτά ή κλειστά πανεπιστήμια'» και «να έχουμε δημιουργήσει το σύγχρονο ΑΕΙ μέχρι τη Συνταγματική αναθεώρηση». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr