Κορυφώνεται η «αποτσιπροποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ: Η απόλυση Τσίπρα, οι αργομισθίες και τα καρφιά

Κορυφώνεται η «αποτσιπροποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ: Η απόλυση Τσίπρα, οι αργομισθίες και τα καρφιά

Μετά την απόλυση Θεοχαρόπουλου, σειρά είχε χθες ο ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού - «Τοξική η ατμόσφαιρα» μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την ημέρα της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ινστιτούτου Τσίπρα

tsiprasg9
Κρατώντας τα χέρια του καθαρά από απολύσεις, περικοπές και εκκαθαρίσεις, road trip για την εξεύρεση πόρων για το Ίδρυμά του στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, επισκεπτόμενος σήμερα το Σικάγο κι ενώ κορυφώνεται η «αποτσιπροποίηση» του κόμματος.

Μετά την απόλυση του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη διάρκεια της πρώτης ημέρας της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ινστιτούτου Τσίπρα, σειρά είχε χθες ο ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος, ωστόσο, στήριξε από την αρχή την ηγεσία Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, «ο Γιώργος Τσίπρας είχε έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως διευθυντής της ΚΟ παρόλο που είχε πάψει να βρίσκεται στη θέση αυτή εδώ και τρεις μήνες. Ο ίδιος είχε ζητήσει να συνεχίσει να πληρώνεται για έναν επιπλέον μήνα, μετά την αντικατάστασή του και την υποβολή υποψηφιότητας για στην ευρωβουλή, ώστε να διατηρήσει την ασφαλιστική κάλυψη κι έμεινε τελικά έμμισθος για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ότι είχε ζητήσει» εξήγησαν πηγές της Κουμουνδούρου για την αιφνίδια διακοπή της σύμβασής του, προσθέτοντας πως «όλα όσα ο ίδιος υποστήριξε ότι δήθεν αποτέλεσαν την αιτία της διακοπής της σύμβασης του, είναι τουλάχιστον προσχηματικά καθώς τα όσα υποστήριξε στη συνέντευξη του δεν ήταν "εκτός γραμμής" όσων ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, είχε ανακοινώσει στην συνεδρίαση της ΚΟ, την προηγούμενη εβδομάδα».

Μόνο που ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και τέως Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συσχέτισε την απόλυσή του με τα όσα είχε δηλώσει λίγα λεπτά πριν από αυτήν, τασσόμενος υπέρ της ανασύνθεσης των προοδευτικών δυνάμεων, στον απόηχο της Διάσκεψης του πρώην Πρωθυπουργού.

Κλείσιμο
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γιώργου Τσίπρα:

«Δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα «σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

tsi11


Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων. Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας.

Σε ότι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση.

giorgostsi12


«Δολοφονία χαρακτήρα»

Μιλώντας, μάλιστα, στην ΕΡΤ για την απόλυσή του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «πιθανώς να ακολουθήσουν κι άλλοι, που δεν είναι απολύτως της γνώμης του προέδρου» στο χορό των απολύσεων, απαντώντας στην Κουμουνδούρου πως «κυκλοφόρησε κάποια διαρροή από κύκλους της Κουμουνδούρου, στην οποία δεν θέλω να απαντήσω γιατί ακριβώς η Κουμουνδούρου δεν είχε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι είναι επτά προτάσεις, επτά ψέματα. Είναι αθλιότητες και μάλιστα παιδαριώδεις, δολοφονία χαρακτήρα».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d2467772m7op)


«Μία από αυτές είναι ότι όταν ανακηρύχθηκα υποψήφιος, παύθηκα από τη θέση του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι εκλογές έγιναν μέσα Απριλίου, εγώ παύθηκα μέσα Φεβρουαρίου, είναι 2 μήνες πριν. Αυτοδιαψεύδονται και οι ίδιοι. Αν τολμάνε ας κάνουν επίσημη ανακοίνωση». Αν τολμάνε ας κάνουν επίσημη ανακοίνωση» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, εξηγώντας πως «μπορεί να υπήρχε η λίστα ήδη πριν τις εκλογές και μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι». «Δηλαδή όποιος δεν είναι απολύτως της γνώμης του προέδρου. Οι λόγοι δεν έχουν να κάνουν ωστόσο, με αυτά τα οποία αναφέρονται», σημείωσε.

Το παρασκήνιο με τον Ζαχαριάδη

Άλλωστε, των απολύσεων Θεοχαρόπουλου και Τσίπρα μεσολάβησε η παρά λίγο απόλυση και του Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος φέρεται να ήταν στην ίδια λίστα, καθώς είναι συνεργάτης του βουλευτή, Γιώργου Καραμέρου. Ο τελευταίος φέρεται να απέτρεψε το ενδεχόμενο, όταν προέκυψε θέμα κατά τη δεύτερη ημέρα της Διάσκεψης του Ινστιτούτου Τσίπρα, καθώς οι αιτιάσεις περί «αργόμισθων» έχουν εξοργίσει και ουδέτερους ακόμη βουλευτές και στελέχη.

Από πλευράς της, με αφορμή το περιστατικό της λήξης σύμβασης του Γιώργου Τσίπρα, «αργομισθίες τέλος» σε αυτό το κόμμα είναι το μήνυμα που στέλνουν πηγές της Κουμουνδούρου, καθώς η οικονομική κατάσταση του κόμματος κάθε άλλο παρά ιδεατή είναι μετά την περικοπή της κρατικής επιχορήγησης.

Οικονομική στενότητα

Κατά πληροφορίες, η Κουμουνδούρου δεν φέρεται διατεθειμένη να εξακολουθεί να πληρώνει πρόσωπα που είτε δεν εμφανίζονται στο κόμμα, είτε δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντα για τα οποία πληρώνονται, όπως μετέδιδαν χθες κομματικές πηγές, ενώ ο εξορθολογισμός ανθρωπίνων και υλικών πόρων αποτέλεσε ευρύ πεδίο συζήτησης μεταξύ των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου προχθές, ενόψει του Καταστατικού Συνεδρίου, το ερχόμενο φθινόπωρο.

Πάντως, η οικονομική δυσκολία που φαίνεται να εμφανίζει η Κουμουνδούρου αναμένεται να πυροδοτήσει ευρύ «εξορθολογισμό» τόσο στα κομματικά μίντια, όσο και στο προσωπικό του κόμματος, τη στιγμή που στελέχη εμφανίζονται έτοιμα να ζητήσουν αναλυτική πληροφόρηση για τα έσοδα από την καμπάνια δωρεών που «έτρεξε» προεκλογικά το κόμμα.

Η προεκλογική εκστρατεία, εν προκειμένω, φέρεται να ήταν ένας από τους λόγους που οι πόροι στέρευσαν το τελευταίο διάστημα στην Κουμουνδούρου, καθώς αυτή εμπεριείχε και καινοτομίες, όπως την «Ναυτική Εβδομάδα», κτλ. Την ίδια στιγμή, η διαρκής δημοσιότητα του κ. Κασσελάκη εξοικονόμησε χρήματα για διαφημιστική δαπάνη επισημαίνουν άλλα στελέχη, αλλά όλοι καταλήγουν στην οικονομική στενότητα, ενόψει και του καλοκαιριού.

«Μαχαιριές» στην «καρδιά» του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι, ωστόσο, μόνο τα οικονομικά που προβληματίζουν σειρά στελεχών, αλλά και η «τοξική ατμόσφαιρα» που διαπιστώνουν ότι καλλιεργείται από την ημέρα της Διεθνούς Διάσκεψης του Αλέξη Τσίπρα και εξής, καθώς ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργός γίνεται καθημερινά στόχος επικριτικών σχολίων από προβεβλημένους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, όπως ο γνωστός στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης, αλλά και από τα γνωστά τρολς, που στηρίζουν ένθερμα την Κουμουνδούρου.

nikosmora98


Από πλευράς του, ο κ. Μωραΐτης με ένα άρθρο του χθες στο documentο κορύφωσε την κριτική που ασκεί τις τελευταίες ημέρες στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «έφυγες, καλέ μου άνθρωπε; Έφυγες. Τι λόγο έχεις να παρεμβαίνεις με τέτοιους ύπουλους τρόπους στον ΣΥΡΙΖΑ; Ναι, είσαι ο ιστορικός του ηγέτης – ο φυσικός του ηγέτης, αν θέλεις. Όμως εσύ αποφάσισες κι έφυγες. Δε σε έδιωξε κανείς», για να καταλήξει πως «κοίτα, Αλέξη. Ο κόσμος της Αριστεράς μπορεί να μη γουστάρει που ο Κασσελάκης δίνει συνέντευξη τρώγοντας καραβίδες. Να είσαι σίγουρος όμως ότι δε γουστάρει εκατό φορές παραπάνω έναν πρώην πρόεδρο που χτίζει το μέλλον του τρώγοντας τον νυν». Μάλιστα, σχόλιο διαδικτυακού του φίλου για το συγκεκριμένο άρθρο ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα και ο Παύλος Πολάκης, ενώ δηκτικά σχόλια κατά του πρώην Πρωθυπουργού επανέρχονται καθημερινά στις αναρτήσεις των πιο δημοφιλών τρολς που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη.

mor2
mor1


Σε αυτό το κλίμα, βουλευτές και στελέχη εμφανίζονται απορημένοι για την ένταση, αλλά και «την σκοπιμότητα μιας τέτοιας στοχοποίησης», όπως τονίζουν, με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο κ. Κασσελάκης είχε αναφέρει τον Αλέξη Τσίπρα ως την «καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ» κατά την προεκλογική του ομιλία στο Σύνταγμα, χωρίς, ωστόσο, να έχει τοποθετηθεί αναφορικά με τις απανωτές επιθέσεις κατά του προκατόχου του το τελευταίο διάστημα.

Ειδήσεις σήμερα:

Στην Ευελπίδων σήμερα για να προφυλακιστεί ο Λύτρας - Γιατί κρίθηκε ύποπτος φυγής από τις δικαστικές αρχές

Επιστρέφουν τα 40άρια στα ηπειρωτικά - Υψηλές θερμοκρασίες και μελτέμια το Σαββατοκύριακο

Ηχηρό μήνυμα από τη Δέσποινα Βανδή στα Mad VMA: Καμία ανοχή στην σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική βία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης