ΥΠΕΞ για απειλές Χεζμπολάχ κατά Κύπρου: Κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών

Η Χεζμπολάχ είπε ότι θα μπορούσε να θεωρήσει την Κύπρο εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικούς σκοπούς

Την αμέριστη αλληλεγγύη της Ελλάδας «προς την κυβέρνηση και τον αδελφό λαό της Κύπρου» εκφράζει σε μήνυμά του το υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις απειλές που διατυπώθηκαν κατά της Κύπρου.

«Η απειλή χρήσης βίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Χθες, ο Χασάν Νασράλα είπε ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να θεωρήσει την Κύπρο εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικούς σκοπούς.

Διεμήνυσε ότι πουθενά στο Ισραήλ δεν θα υπήρχε ασφάλεια από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, κάνοντας λόγο ακόμη και για ενδεχόμενους στόχους στη Μεσόγειο Θάλασσα. «Ο (ισραηλινός) εχθρός γνωρίζει πολύ καλά ότι είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα! Γνωρίζει ότι κανένα μέρος (…) δεν θα γλιτώσει από τους πυραύλους μας», είπε ο Νασράλα, συμπληρώνοντας ότι το Ισραήλ θα πρέπει «να μας περιμένει από ξηρά, θάλασσα και αέρα».

Η Χεζμπολάχ είχε πλήξει πολεμικό πλοίο του Ισραήλ στη διάρκεια του πολέμου το 2006.


Ειδήσεις σήμερα:

Αμετανόητος ο Μίτσκοσκι: Ξεκάθαρη η θέση μου για τη χρήση του ονόματος, προετοιμάζομαι για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Με ένα έγγραφο από καϊμακάμη και χωρίς άδεια, ο Έλγιν λεηλάτησε τον Παρθενώνα!

Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε σε βάρος Κούγια για τις δηλώσεις κατά Κασσελάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr