Τσελίκ: Συνεχίζονται τα προβλήματα με την Ελλάδα, αλλά υπάρχει συνεργασία

Ο εκπρόσωπος του AKP αναφέρθηκε στην αμοιβαία στήριξη από Αθήνα και Άγκυρα δύο υποψηφιοτήτων στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ

Τα προβλήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία παραμένουν, αλλά πλέον υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην παρέμβασή του ο Τσελίκ είπε ότι «οι εξελίξεις στο Αιγαίο, οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι πάντα στην ατζέντα μας, όπως γνωρίζετε».

Όπως πρόσθεσε, «βεβαίως, τα προβλήματα συνεχίζονται αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει συνεργασία σε ένα νέο θέμα της ημερήσιας διάταξης και η διαδικασία διαλόγου μεταξύ μας συνεχίζεται στο σημείο αυτό».

Ειδικότερα για την συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι «έχει επιτευχθεί μια σημαντική πρόοδος με την κατάθεση από κοινού υποψηφιότητας στον ΟΑΣΕ. Ο πρέσβης Φεριντούν Σινιρλίογλου προτάθηκε ως υποψήφιος για γενικός γραμματέας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και η Ελληνίδα διπλωμάτης Μάνια Τελαλιάν προτάθηκε ως υποψήφια για διευθύντρια του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ. Αυτό είναι αποτέλεσμα του διαλόγου που αναπτύχθηκε πρόσφατα».



Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: «Θέλαμε να πρωτοτυπήσουμε με το σούβλισμα του ταύρου» απαντά ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλουδιανών

«Πόλεμος» στα social για τον ΣΥΡΙΖΑ: Οι αιχμές Μωραΐτη, η απάντηση Ζαχαριάδη και η σφήνα Πολάκη

Politico: Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν βλέπει την επανεκλογή της να δυσκολεύει - Τι πρέπει να κάνει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr