Στα πρόθυρα νέας διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ - Όλοι εναντίον όλων με φόντο τις αναφορές σε χάος στο κόμμα και μαύρο χρήμα

Κασσελάκης κατά Τσίπρα από τις ΗΠΑ με μανιφέστο- Αμηχανία στο «στρατόπεδο» του πρώην πρωθυπουργού- Εμφύλιος Ζαχαριάδη με Πολάκη, επίθεση Καρτερού σε Κασσελάκη, νέα βέλη Τεμπονέρα και σε αποκλίνουσα γραμμή τα τρολ Marka2 και ΠενΝταλαούρα

Προ των πυλών μιας ακόμη διάσπασης φαίνεται να βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η μετατροπή του σε άλλου τύπου κόμμα προχωρά με ταχείς ρυθμούς, πυροδοτώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις και μαζί έναν «πόλεμο» δηλώσεων ανάμεσα σε παλιά και νέα στελέχη.

Και αυτό, γιατί από την Αμερική, όπου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Κασσελάκης επέλεξε με μια ανάρτηση του την Κυριακή στα κοινωνικά δίκτυα να επιταχύνει τις όποιες αλλαγές, αλλά κυρίως την σύγκρουση με τον προκάτοχο του, Αλέξη Τσίπρα και τα ιστορικά στελέχη του κόμματος, σε σημείο που η συμβίωση όλων υπό την ίδια κομματική στέγη να φαντάζει ασύμβατη.

Πίσω από τις γραμμές της μακροσκελούς ανάρτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ορισμένα στελέχη διαβάζουν την «υπαρξιακή αγωνία του για τις εξελίξεις», όπως λένε, καθώς τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η Διεθνής Διάσκεψη του Ινστιτούτου Τσίπρα, αλλά και η συζήτηση για την Κεντροαριστερά δρομολογούν ήδη εξελίξεις στο προοδευτικό μέτωπο.

Στον απόηχο του «μανιφέστου» Κασσελάκη, δηκτικά σχόλια ανταλλάσσουν από χθες οι Κώστας Ζαχαριαδης και Παύλος Πολάκης, όταν ο τελευταίος έσπευσε να πάρει το μέρος του γνωστού στιχουργού και ένθερμου υποστηρικτή του κ. Κασσελάκη, Νίκου Μωραΐτη, που επιτέθηκε σε σειρά ιστορικών στελεχών.

Σηκώνοντας το γάντι του Παύλου Πολάκη, «Παύλο, η ιστορία δεν γράφεται ούτε με τα «αν» ούτε με τα «θα». Μπήκα μπροστά σε μια δύσκολη περίοδο για το κόμμα όταν σειρά κορυφαίων στελεχών σε περιφέρειες και κεντρικούς δήμους έκαναν την πάπια. Αυτό έπρεπε να το σέβεσαι και όχι να το λοιδωρείς» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Ζαχαριαδης.
«Πολλά λόγια Κωστάκη για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Ποντάρισες στους αποστατησαντες άλλα δεν κάθισε η μπίλια. Να είσαι πιο σεμνός σε μένα που εκλέχθηκα ΠΡΩΤΟΣ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα με βάση το ποσοστό σταυρών στο σύνολο των ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια!», ήταν η απάντηση του Παύλου Πολάκη στον Κώστα Ζαχαριάδη.

Νωρίτερα, σκληρή κριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα άσκησε στον Στέφανο Κασσελάκη ο αρθρογράφος και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, μέσα από τις σελίδες του στην «Αυγή». Όπως παρατήρησε, «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά απέτυχε σε όλους τους στόχους του: Ούτε τη μεγάλη ανατροπή έκανε, ούτε προσέγγισε το 20%, ούτε καν το ποσοστό των εθνικών εκλογών του Ιουνίου», αμφισβητώντας ανοιχτά την ηγεσία Κασσελάκη.

Μένεα κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πνέει και το δημοφιλές τρολ Marka2!!, το οποίο ανήκει στους λογαριασμούς που υποστήριζαν φανατικά την Κουμουνδούρου.

«Ως εδώ Στέφανε Κασσελακη. Κάθε δήλωση σου και μια θαλασσοταραχή. Αρκετά δικαιολογήσαμε, κατάπιαμε. Δεν σεβάστηκες την ιστορία του κόμματος και της παράταξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι «μας» και δεν υπάρχουν «μου». Δυστυχώς μας πρόδωσες. Αντίο‼️» ήταν ένα από τα πρώτα σχόλια που επέλεξε χθες, για να τοποθετηθεί απέναντι στο «μανιφέστο» Κασσελάκη.

Από πλευράς του, «προσωπικά μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι υπάρχει υπόνοια ειδικά για ζητήματα ηθικής τάξης που αφορούν την ηγεσία Τσίπρα», δήλωσε αρχικά ο Διονύσης Τεμπονέρας, στο Action 24.

«Παρατηρώ μηνύματα ανησυχητικής εσωστρέφειας, να κοιτάξουμε έξω και μπροστά όχι πίσω και μέσα. Ο κόσμος ψάχνει συνθέσεις και υπερβάσεις των αντιθέσεων του χθες», πρόσθεσε, ενώ «όσο μένουμε στην παραπολιτική και στις εσωκομματικές στοχοποιήσεις, αυτό δεν οδηγεί πουθενά την παράταξη και απογοητεύει ακόμη περισσότερο τον κόσμο. Αυτό είναι το χειρότερο από όλα. Αν δεν το καταλαβαίνει αυτό η ηγεσία», εξήγησε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα στοιχεία καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των μελών του πληρώματος του «Περσεφόνη» για τη φωτιά στην Ύδρα


Στα άκρα η σύγκρουση Κασσελάκη με Τσίπρα - Το «χάος», το «μαύρο χρήμα», τα «τοτέμ» και η Κεντροαριστερά

Ύδρα: Τα στοιχεία που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των μελών του πληρώματος του «Περσεφόνη» για τη φωτιά
σ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr