Μαρινάκης: Aν έχει στοιχεία o Κασσελάκης για «μαύρο χρήμα» στον ΣΥΡΙΖΑ, να πάει στη Δικαιοσύνη

Μαρινάκης: Aν έχει στοιχεία o Κασσελάκης για «μαύρο χρήμα» στον ΣΥΡΙΖΑ, να πάει στη Δικαιοσύνη

«Η πρόοδος της χώρας μας αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην έκθεση του ΟΟΣΑ», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος 

marinakis_pavlos1
Για τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με «μαύρο χρήμα» στον ΣΥΡΙΖΑ, ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Κάθε σοβαρή καταγγελία για να έχει αξιοπιστία πρέπει να διατυπώνεται και να αναφέρεται στις αρμόδιες αρχές», είπε αρχικά και προσέθεσε με νόημα πως: «Αν έχει κάτι περισσότερο σε αυτό που λέμε, αν έχει σοβαρές αιτιάσεις ας πάει στη Δικαιοσύνη».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d290jjm50l4h)

Κλείσιμο
Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε «κυνικό» τον τρόπο με τον οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης παραδέχτηκε μέσω μιας ανάρτησης από την Αμερική ότι όλον αυτόν τον καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πρόγραμμα στην πραγματικότητα.

«Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που για μήνες υπερηφανευόταν για το κοστολογημένο πρόγραμμα του κόμματός του και αυτός είναι και ο λόγος που δεν προσήλθε ποτέ και στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής», σχολίασε.
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον  Κυβερνητικό Εκπρόσωπo  κ. Παύλο Μαρινάκη (25/6/24)

«Η πρόοδος της χώρας μας αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην έκθεση του ΟΟΣΑ»

Σημαντική πρόοδο σημείωσε η Ελλάδα στην έκθεση αξιολόγησης του ΟΟΣΑ για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη λειτουργία του κράτους δικαίου, τη Δικαιοσύνη και την ορθή λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκη.

«Από τις 49 συστάσεις που έγιναν στην χώρα μας έχουν ικανοποιηθεί οι 38, δηλαδή το 89%», όπως επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης, κάνοντας ειδική μνεία τόσο στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αναβάθμιση της ευθύνης των νομικών προσώπων για αδικήματα δωροδοκίας, όσο και στην ψήφιση του νέου δικαστικού χάρτη και του νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

«Η χώρα μας βρίσκεται στην 2η καλύτερη θέση στην ποιότητα του σχεδιασμού και του συστήματος παρακολούθησης, την 5η καλύτερη θέση στο βαθμό υλοποίησης και την 6η καλύτερη στην ποιότητα του περιεχομένου μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

Επιπλέον, για το ζήτημα της Ελευθερίας του Τύπου, η έκθεση αναφέρεται με θετικό πρόσημο. Η πρόοδος της χώρας αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην έκθεση του ΟΟΣΑ, ενώ η Ελλάδα χαρακτηρίστηκε ως «χώρα της χρονιάς» και αναβαθμίστηκε σε «Πλήρη Δημοκρατία», από τον Economist, βελτίωσε την κατάταξή της κατά 5 θέσεις και έφτασε στην 20η θέση, ανέκτησε την επενδυτική Βαθμίδα μετά από 13 χρόνια, είναι «Πρωταθλήτρια» στην Ευρώπη στη μείωση χρέους, καθώς ο δείκτης χρέους/ΑΕΠ μειώθηκε σε επίπεδο τιμών προγενέστερο του 2012 και στο διάστημα 2019-2023 έχουμε διπλάσια αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ (9,8%) συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (4,8%)».

H απάντηση Κασσελάκη

Με μια νέα ανάρτησή του ο πρόερος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στα περί μαύρου χρήματος (δίχως όμως να αναφέρεται σε κάποια στοιχεία όπως προκλήθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο) και σημειώνει πώς «το σύστημα του μαύρου χρήματος στα ελληνικά κόμματα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του.
Ολόκληρη η ανάρτηση Κασσελάκη έχει ως εξής:
«Το κόμμα της μαύρης σακούλας, το κόμμα που έκανε την ακριβότερη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη χρωστώντας μισό δισ. ευρώ, μας προκαλεί.
Το κόμμα που κρύβει τη ρύθμιση χρέους του από τους πολίτες, μας προκαλεί.
Το κόμμα που αρνείται να δημοσιοποιούνται οι ρυθμίσεις χρεών των πολιτικών, μας προκαλεί.
Σε ό,τι με αφορά, το σύστημα του μαύρου χρήματος στα ελληνικά κόμματα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του.


Τι απαντούν πηγές της ΝΔ

Πηγές της ΝΔ, αναφερόμενες στη νέα ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σημείωσαν τα εξής:

«Για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε σε φτηνές πρακτικές και συκοφαντίες, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντί να εκτοξεύει λάσπες και ύβρεις κατά της Νέας Δημοκρατίας, τον καλούμε να αποκαλύψει "ποιο σύστημα μαύρου χρήματος θέλει να σπάσει, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσει μαζί του", όπως ο ίδιος δήλωσε. Αυτό που υπαινίχθηκε ότι υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα παραδέχθηκε ακόμα και ο βουλευτής του κ. Ευάγγελος Αποστολάκης;».


Ειδήσεις σήμερα:

Απόστολος Λύτρας: Ο «ψυχώ» τηλεδικηγόρος που εξόργισε (και ξύπνησε) όλη την Ελλάδα

Στα άκρα η σύγκρουση Κασσελάκη με Τσίπρα - Το «χάος», το «μαύρο χρήμα», τα «τοτέμ» και η Κεντροαριστερά

Στους 38 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος, έρχονται βροχές στα βόρεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης