Κασσελάκης: Η ανανέωση ξεκινά από τους… Κασσελίστας– Εκτός Βουλής με τις 3 θητείες Πολάκης, Τζάκρη και Κασιμάτη

Κασσελάκης: Η ανανέωση ξεκινά από τους… Κασσελίστας– Εκτός Βουλής με τις 3 θητείες Πολάκης, Τζάκρη και Κασιμάτη

Τα πάνω – κάτω θα έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ με την εφαρμογή του ορίου των τριών βουλευτικών θητειών – Εκτός Βουλής θα μείνουν ο Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Νίκος Παππάς

KASSEL
Σαρωτικές ανακατατάξεις αναμένεται να προκαλέσει η εφαρμογή του ορίου των τριών βουλευτικών θητειών στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το οποίο συνιστά μεν καταστατική δέσμευση, αλλά δεν έχει μέχρι τώρα ουσιαστικά εφαρμοστεί.

Ωστόσο, το παράθυρο ενεργοποίησης της σχετικής ρύθμισης άνοιξε ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς στη μακροσκελή, χθεσινή ανάρτηση επισήμανε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη μας θα ακούσουμε και θα φέρουμε τις ριζικές αλλαγές που απαιτούν από εμάς». Αντίθετα, «όλα θα μπουν στη συζήτηση (όπως και το αν πρέπει να εφαρμόσουμε αυτό που λέει το τωρινό καταστατικό μας, για όριο τριών διαδοχικών θητειών στους βουλευτές)», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Στο ενδεχόμενο, ωστόσο, που το όριο των τριών βουλευτικών θητειών εφαρμοστεί επί ημερών Κασσελάκη, αυτό σημαίνει ότι εκτός Βουλής θα μείνουν αυτόματα τόσο ο πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Νίκος Παππάς, αλλά και οι πλέον στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, γνωστοί εσωκομματικά ως «Κασσελίστας».


Και αυτό, γιατί η Βουλευτής Πέλλας, Θεοδώρα Τζάκρη εκλέγεται συνεχόμενα από το 2004 και εξής, ενώ η Νίνα Κασιμάτη και ο Παύλος Πολάκης έχουν εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτές τον Γενάρη του 2015 και επανεξελέγησαν τον Σεπτέμβριο του 2015, όπως και στις εθνικές εκλογές του 2019 και 2023.



Ειδήσεις σήμερα:

Νέα στοιχεία καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των μελών του πληρώματος του «Περσεφόνη» για τη φωτιά στην Ύδρα


Στα άκρα η σύγκρουση Κασσελάκη με Τσίπρα - Το «χάος», το «μαύρο χρήμα», τα «τοτέμ» και η Κεντροαριστερά

Στους 38 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος, έρχονται βροχές στα βόρεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης