Αδερφός Μπελέρη: Δεν ξέρουμε πόσο ενδιαφέρει τον κ. Ράμα η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας ή τα συμφέροντά του στη Χειμάρρα

Αδερφός Μπελέρη: Δεν ξέρουμε πόσο ενδιαφέρει τον κ. Ράμα η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας ή τα συμφέροντά του στη Χειμάρρα

«Πιστεύω ότι αυτή ήταν μία τακτική να πάμε στις επόμενες εκλογές στη Χειμάρραμε τον Φρέντη Μπελέρη φυλακή και με έναν Ευρωβουλευτή φυλακή», είπε 

beleris_in__3_
«Η χθεσινή ανακοίνωση δείχνει μία εμμονή του αλβανικού καθεστώτος, το οποίο προσπαθεί να σπείρει μία φοβία και μία τρομοκρατία στον λαό της Χειμάρρας γιατί μετά από την χθεσινή απόφαση, η λογική λέει ότι άμεσα πρέπει να έχουμε επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα» ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Λεονάρδος Μπελέρης, αδερφός του Φρέντη Μπελέρη σχετικά με τη χθεσινή καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Τιράνων, βάσει της οποίας, η αποφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και Ευρωβουλευτή, δεν θα γίνει νωρίτερα από τον Οκτώβριο.

«Πιστεύω ότι αυτή ήταν μία τακτική να πάμε στις επόμενες εκλογές στη Χειμάρραμε τον Φρέντη Μπελέρη φυλακή και με έναν Ευρωβουλευτή φυλακή. Αυτή τη στιγμή ο κ. Ράμα θέλει να τρίξει τα δόντια του. Νομίζω ότι είναι ο πλανητάρχης της περιοχής» προσέθεσε ο κ. Μπελέρης.

Δεν έχει οριστεί πότε είναι οι επόμενες εκλογές, σημείωσε, ωστόσο, πρόσθεσε πως η λογική λέει ότι θα πρέπει να καθαρογραφεί η χθεσινή απόφαση να πάει στο εκλογοδικείο, να εκπέσει του αξιώματος και μετά από 4-5 μέρες να προκηρύξουν νέες εκλογές.

«Χρονικά και με βάση το Σύνταγμά τους, είναι Οκτώβρη. Υπάρχει και μία φημολογία ότι μπορεί να τις επισπεύσουν, να τις κάνουν και μέσα στον επόμενο μήνα, τέλος Ιουλίου» συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
«Η μεγάλη ήττα του κ. Ράμα ήταν όταν έχασε το Δήμο Χειμάρρας. Όταν ο ίδιος ο κ. Ράμα είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου του στη Χειμάρρα. Οπότε η πρώτη ήττα ήρθε από εκεί. Δεν πίστευε στη δύναμη του λαού της Χειμάρρας. Νόμιζε ότι με την τρομοκρατία και με τη λεκτική βία που είχε ασκήσει τότε και με την αρπαγή και την ομηρία του Δημάρχου μας, νόμιζε ότι οι Χειμαρριώτες θα κιοτέψουν, θα κάνουν πίσω και δεν θα κατέβουν στις κάλπες να ψηφίσουν. Η πρώτη ήττα ήταν εκεί. Η δεύτερη ήττα του ήταν με την εκλογή του ως Ευρωβουλευτής που κανένας στην Αλβανία δεν πίστευε ότι θα εκλεγεί. Η ουσία είναι ότι δεν ξέρουμε πόσο τον ενδιαφέρει τον κ. Ράμα η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και αν τον ενδιαφέρει πραγματικά. (…) Μάλλον τα προσωπικά συμφέροντα του κ. Ράμα είναι πιο μεγάλα στη Χειμάρρα παρά της Αλβανίας σαν χώρα στην Ευρώπη. Δηλαδή δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα ο κ. Ράμα σε έναν δήμο όπως είναι ο Δήμος Χιμάρας, παρά το αν θα μπει ή αν θα έχει καλή συμπεριφορά απέναντι στους Ευρωπαίους. (…) Δυστυχώς, οι κολλητοί του, οι υπουργοί του, οι υφυπουργοί του, οι υποστηρικτές του, οι καναλάρχες, τα μίντια που είναι δίπλα στο Ράμα, δυστυχώς έχουν καταπατήσει αρκετές εκτάσεις γης στην επικράτεια της Χιμάρας. Πιστεύω ότι δεν εξηγείται αλλιώς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αδερφός του φυλακισμένου δημάρχου.

«Δυστυχώς, με την απόφαση τη χθεσινή, ήρθε και η απώλεια του Δημαρχείου Χειμάρρας. Έτσι κι αλλιώς ο Φρέντης Μπελέρης με την καταδίκη τη χθεσινή έχει και 20 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στην επικράτεια της Αλβανίας. Οπότε αυτό λέγαμε εμείς εξαρχής, με διάφορες φήμες και διάφορους καλοθελητές που έλεγαν στην Ελλάδα ότι ο Φρέντης Μπελέρης με το να πάει στην Ευρωβουλή θα εγκαταλείψει τη Χειμάρρα. Δεν την εγκατέλειψε. Τον έδιωξε δυστυχώς ο κ. Ράμα με τη χθεσινή κατευθυνόμενη απόφαση που πήρε. Και πιστεύουμε ότι η εκλογή του Φρέντη και η προσωπικότητά του θα βοηθήσει πάρα πολύ μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο για όλα αυτά που φωνάζουμε τώρα τόσα χρόνια, για τα δικαιώματά μας εκεί πάνω, για την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για το κράτος δικαίου, τις περιουσίες. (…) Στο θέμα της Χιμάρας δεν έχει τελειώσει τίποτα με την εκλογή του σαν Ευρωβουλευτής. Οι αγώνες μας είναι μπροστά. Εμείς αυτή τη στιγμή ετοιμαζόμαστε να πάμε σε πρόωρες δημοτικές εκλογές. Εκεί θα είναι ο αγώνας πολύ μεγάλος και η πίεση από το αλβανικό κράτος και παρακράτος που θα δεχτούμε θα είναι πάρα πολύ ισχυρές. Ο κ. Ράμα δεν θα δεχτεί να πάρει δεύτερη ήττα στη Χειμάρρα», είπε καταλήγοντας ο κ. Μπελέρης.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση της 17χρονης στη Λεωφόρο Αθηνών - Σε σοβαρή κατάσταση η κοπέλα

Folli Follie: Ένοχα για σειρά κακουργημάτων τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και δύο συνεργάτες τους

Γραμματικό: 100 παιδιά εγκατέλειψαν κατασκήνωση με εμετούς και υψηλό πυρετό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης