Πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ για το μαύρο χρήμα: Στελέχη καλούν Κασσελάκη – Αποστολάκη να προσφύγουν στον εισαγγελέα

Πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ για το μαύρο χρήμα: Στελέχη καλούν Κασσελάκη – Αποστολάκη να προσφύγουν στον εισαγγελέα

Ο Κασσελάκης δεν εννοούσε την Κουμουνδούρου, λέει τώρα η Κεχαγιά - «Αναφερόταν γενικώς σε όσα γνωρίζουμε ότι τεκταίνονται στο πολιτικό σύστημα»

kasselakis_apostolakis
Τον δρόμο προς την Δικαιοσύνη δείχνουν τώρα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία προς τον Πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και τον Βουλευτή Επικρατείας, Ναύαρχο, Βαγγέλη Αποστολάκη, μετά τους υπαινιγμούς περί ύπαρξης «μαύρου χρήματος» στα πολιτικά κόμματα. Στον απόηχο της δήλωσης – «μανιφέστου» του κ. Κασσελάκη, που προκάλεσε σάλο εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, σειρά βουλευτών και κομματικών στελεχών κάλεσαν σήμερα τον κ. Κασσελάκη να απευθυνθεί στις εισαγγελικές Αρχές, εφόσον διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως αναμένει εξηγήσεις από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, καλώντας όποιον έχει στοιχεία, να πάει στον Εισαγγελέα. «Περιμένω να γυρίσει από τις ΗΠΑ, να συνεδριάσουν τα όργανα και να πάρουμε απαντήσεις, καθαρές απαντήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως όποιος έχει στοιχεία για παράνομους χρηματισμούς οφείλει να πάει στον εισαγγελέα, όπως είπε.

Από πλευράς του, «παροτρύνω και τον κ. Αποστολάκη και τον κ. Κασσελάκη να πάνε στον Εισαγγελέα» επισήμανε ο πρώην Υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης. «Αν έχουν στοιχεία για μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλα κόμματα, οφείλουν να πάνε στον Εισαγγελέα», πρόσθεσε, ενώ για τον Ναύαρχο Αποστολάκη, «δεν είναι στρατός ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ναυτικό και θα λέμε την πολιτική μας άποψη», όπως είπε.

Ζητούν συνεδρίαση των οργάνων

«Μαύρα χρήματα στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χάρης Μαμουλάκης σε συνέχεια των αναρτήσεων του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, μιλώντας σήμερα στα Παραπολιτικά Fm. Απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να έχουν εισρεύσει «μαύρα χρήματα» στο κόμμα, «αν υπήρχαν, δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική μέγγενη», τόνισε ο κ. Μαμουλάκης.

Κλείσιμο
Στον απόηχο των αναφορών του Στέφανου Κασσελάκη για «μαύρα χρήματα», αλλά και τους βαρείς υπαινιγμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα, «αποκλείω σε κάθε περίπτωση το να πήρε ο ίδιος ή να διαχειρίστηκε μαύρο χρήμα στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ» ξεκαθάρισε ο Κώστας Ζαχαριάδης, λέγοντας πως ακόμα και οι πιο σκληροί πολιτικοί αντίπαλοι του Τσίπρα δεν αμφισβήτησαν ποτέ την εντιμότητά του. «Αν κάποιος έχει στοιχεία για κάτι διαφορετικό, μπορεί να τα πάει στον Εισαγγελέα, ο Τσίπρας όσο κυβερνούσε έβαζε όρια», συμπλήρωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Βουλευτής Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 ότι «δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο πρόεδρος του κόμματος άφησε τέτοιο υπονοούμενο» ενώ κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη «να προσέλθει στη συνεδρίαση των οργάνων και να μας εξηγήσει τι ήθελε να πει». Η ίδια υπογράμμισε ακόμη ότι «επιτέλους πρέπει να συνεδριάσουν τα όργανα» του κόμματος γιατί από το συνέδριο και πέρα «υπάρχει αυτή η δυσλειτουργία», ενώ «όποιος έχει γνώση για μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτει τα στοιχεία στον εισαγγελέα», κατέληξε.


«Δεν υπαινίχθηκε ότι υπήρχαν “μαύρα” στον ΣΥΡΙΖΑ»


Στον απόηχο των αντιδράσεων, «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν άφησε υπαινιγμούς για το εσωτερικό του κόμματος, ούτε υπαινίχθηκε ότι υπήρχαν "μαύρα" στον ΣΥΡΙΖΑ ή ότι λειτουργούσε με βάση "μαύρα" ή μαύρες σακούλες» απάντησε σήμερα η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά. Η ίδια εξήγησε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «αναφερόταν γενικώς σε όσα γνωρίζουμε ότι τεκταίνονται στο πολιτικό σύστημα διαχρονικά. Και μάλιστα ήρθε και προσδιόρισε και είπε ότι η βασίλισσα - αρχόντισσα των "μαύρων" είναι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας».

«Έκανε μια συγκεκριμένη καταγγελία. Αυτήν την καταγγελία τη συνόδευσε από τη σημερινή παρότρυνση - πρόκληση προς τη Νέα Δημοκρατία να οριστούν ορκωτοί λογιστές, οι οποίοι σε βάθος δεκαετίας να ελέγξουν τα οικονομικά των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία» υποστήριξε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Την ίδια ώρα, «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν σηκώνει το γάντι - άκουγα προηγουμένως και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον κ. Μαρινάκη, και τον πρωθυπουργό - αλλά πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Δηλαδή λέει: αν έχει στοιχεία ο κύριος Κασσελάκης να πάει στον εισαγγελέα» περιέγραψε η κ. Κεχαγιά, συμπληρώνοντας πως «εμείς εξακολουθούμε να προκαλούμε την κυβέρνηση, αν θέλει να είναι διαφανής ως πολιτική παράταξη, είτε να ψηφίσει την τροπολογία, τη ρύθμιση που καταθέσαμε στη Βουλή ώστε να αναρτώνται στη Διαύγεια όλες οι οικονομικές πράξεις και συναλλαγές πολιτικών κομμάτων και οι ρυθμίσεις των δανείων και των χρεών τους, αλλά και των πολιτικών προσώπων που τα πλαισιώνουν». «Και συγχρόνως να πάμε στους ορκωτούς λογιστές, να έρθουν οι ορκωτοί λογιστές και να διερευνήσουν τα οικονομικά των κομμάτων», κατέληξε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.




Ειδήσεις σήμερα:

Πώς φτάσαμε στη συμφωνία που χάρισε στον Τζούλιαν Ασάνζ την ελευθερία του μετά από 13,5 χρόνια

Μητσοτάκης στην ΚΟ: Οι πολίτες ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια - Η κριτική των βουλευτών


Ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ - Έρευνα και για προγενέστερες πράξεις του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης