Σακελλαροπούλου: Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα η ΠτΔ - Το διήμερο συνέδριο για την κλιματική κρίση

Σακελλαροπούλου: Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα η ΠτΔ - Το διήμερο συνέδριο για την κλιματική κρίση

Το συνέδριο θα γίνει με τη συμμετοχή ειδικών στον τομέα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και της κοινωνίας των πολιτών

sakellaropoulou
Την Θράκη επισκέπτεται σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθώς αύριο θα εγκαινιάσει με την ομιλία της το διήμερο συνέδριο με τίτλο «Κλιματική Ανθεκτικότητα και τοπική κοινωνία». Με πρωτοβουλία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 21, με τη συμβολή του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, διήμερο συνέδριο που ξεκινάει αύριο στις 28 και 29 Ιουνίου. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή ειδικών στον τομέα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και της κοινωνίας των πολιτών.

Ο στόχος του συνεδρίου είναι η έγκαιρη ενημέρωση και περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ως προς τις ευρείες επιρροές της κλιματικής αλλαγής, όχι μόνο για τις περιβαλλοντικές αλλά και για τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

Η ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι οι: Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, Πρόεδρος Ιδρύματος Ευγενίδου, Χριστόδουλος Τοψίδης, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Ιωάννης Ζαμπούκης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Μάνος, Συντονιστής της «Πρωτοβουλίας ’21».

Υπενθυμίζεται ότι η «Πρωτοβουλία ’21», συγκροτήθηκε το 2018, με αντικείμενο το μείζον ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής και του Περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα Κοινωφελή Ιδρύματα της χώρας μας και την Εθνική Τράπεζα, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, διοργανώνοντας στην Ελλάδα και το εξωτερικό ένα σύνολο δράσεων, σε συνεργασία με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς.

Κλείσιμο
Το «παρών» θα δώσουν και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας μεταξύ των οποίων: Δημήτρης Μπερτσιμάς, καθηγητής Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Sloan του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης, με θέμα τη Τεχνητή Νοημοσύνη και την Κλιματική Κρίση, Ιωάννης Γκόλιας, Διοικητής Ιδρύματος Ευγενίδου, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, Μαρία Μιχαλοπούλου, Καθηγήτρια ΔΠΘ, Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης ΔΠΘ, Νικόλαος Βέττας, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ και Καθηγητής Οικονομικού - Πανεπιστημίου Aθηνών, Κωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος και Κλίματος – ΕΚΠΑ.

Το διήμερο συνέδριο θα κλείσει η Εμμανουέλα Δούση, Καθηγήτρια Διεθνών Θεσμών ΕΚΠΑ και με την καταληκτική του τοποθέτηση ο Ιωάννης Γκόλιας, Διοικητής Ιδρύματος Ευγενίδου, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ.



Ειδήσεις σήμερα:

Ξεσπά η σύζυγος Λύτρα: Δεν ήταν η κακιά η ώρα, ήταν έγκλημα - Υστερόβουλη η συγγνώμη του, καμία μεταμέλεια

Φωτιά στην Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού

Survivor 2024: Ο Ντάνιελ Νούρκα είναι ο νικητής - Δείτε όσα έγιναν στον Μεγάλο Τελικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης