Μαρινάκης: Είμαστε σταθερά απέναντι σε θρασύδειλους τρομοκράτες - Οι θεσμοί της Δημοκρατίας μας δεν τρομοκρατούνται

Μαρινάκης: Είμαστε σταθερά απέναντι σε θρασύδειλους τρομοκράτες - Οι θεσμοί της Δημοκρατίας μας δεν τρομοκρατούνται

«Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

marinakis_pavlos
Την απερίφραστη καταδίκη της κυβέρνησης για την επίθεση με βόμβα μολότοφ που άγνωστοι πέταξαν έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός, εξέφρασε ξεκινώντας την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινακης. «Είμαστε σταθερά απέναντι σε θρασύδειλους τρομοκράτες. Οι θεσμοί της Δημοκρατίας μας δεν τρομοκρατούνται. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την επίθεση και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών», είπε χαρακτηριστικά.
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον  Κυβερνητικό Εκπρόσωπo  κ. Παύλο Μαρινάκη (27/6/24)

Στη συνέχεια και αφού σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι ήδη στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αναφέρθηκε στο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, λέγοντας πως από τις 25/6 ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων (η προθεσμία λήγει 31/7). «Το ποσό ανέρχεται πλέον σε 1.500 ευρώ για φοιτητές που ζουν μόνοι τους και σε 2.000 ευρώ για όσους έχουν συγκάτοικο. Για σπουδαστές σε πόλεις της Περιφέρειας, το επίδομα προσαυξάνεται κατά 500 ευρώ» σημείωσε

Κλείσιμο
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας ΔΥΠΑ στην αγορά εργασίας. «Τα τελευταία 2 χρόνια «άγγιξε» το 77%. Επιπλέον, 45% των αποφοίτων βρήκε δουλειά σε 2-6 μήνες μετά τη φοίτηση και την πρακτική του», είπε.


Ακολουθεί αναλυτικά η εισαγωγική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:

«Σήμερα τα ξημερώματα άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, μια επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού που φρουρούσε την οικία. Είμαστε σταθερά απέναντι σε θρασύδειλους τρομοκράτες. Οι θεσμοί της Δημοκρατίας μας δεν τρομοκρατούνται. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την επίθεση και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό.Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών.

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα μετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Σε λίγη ώρα ξεκινά η Σύνοδος ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στην ατζέντα των συζητήσεων του Συμβουλίου θα βρεθούν η ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, μια συνολική προσέγγιση του μεταναστευτικού ζητήματος, οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς και στην Ουκρανία, οι ενταξιακές συνομιλίες της οποίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις έλαβαν επισήμως «πράσινο φως» στη Διακυβερνητική Διάσκεψη που έγινε στο Λουξεμβούργο.Ξεκίνησε την Τρίτη 25 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα. Η προθεσμία λήγει στις 31 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα ανέρχεται πλέον σε 1.500 ευρώ για φοιτητές που ζουν μόνοι τους και σε 2.000 ευρώ για όσους έχουν συγκάτοικο, ενώ μέχρι το 2022 ήταν 1.000 ευρώ.

Από αυτό το ακαδημαϊκό έτος για τους φοιτητές που σπουδάζουν σε πόλεις της Περιφέρειας το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα είναι προσαυξημένο κατά 500 ευρώ, δηλαδή 2.000 ευρώ για όσους μένουν μόνοι και 2.500 για όσους έχουν συγκάτοικο.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές της χώρας με ένα σημαντικό βοήθημα απέναντι στις υψηλές τιμές των ενοικίων προκειμένου να επιβαρύνονται κατά το δυνατόν λιγότερο.

Στο 90% βρίσκεται η ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την παραχώρηση των παραλιών, ένα σύστημα που αντικατέστησε το προηγούμενο καθεστώς των επιμέρους παραχωρήσεων ανά Δήμο.

Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα μεγάλο και λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος έχουν ενταχθεί στη διαδικασία των ηλεκτρονικών δημοπρασιών και επιπλέον τμήματα παραλιών και αιγιαλού που δεν είχαν ενταχθεί στο παρελθόν.

Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 1.700 ηλεκτρονικές δημοπρασίες, ενώ η αρχική πρόβλεψη για φέτος ήταν να ολοκληρωθούν περίπου 1.200 και απομένουν να ολοκληρωθούν επιπλέον 225 μέσα στις επόμενες ημέρες. Η συντριπτική πλειονότητα των νέων παραχωρησιούχων έχει υπογράψει τις μισθώσεις και έχει εγκατασταθεί στους χώρους.

Επιπλέον, μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι πολίτες για την απρόσκοπτη πρόσβαση και χρήση των παραλιών με την χρήση της εφαρμογής ΜyCoast. 52.000 πολίτες έχουν «κατεβάσει» την εφαρμογή στα κινητά τους, ενώ οι καταγγελίες έχουν φθάσει στις 8.911.

Παράλληλα εντείνονται οι έλεγχοι από τις επόμενες ημέρες, με τη χρήση drones, τη λήψη δορυφορικών εικόνων και τα μικτά κλιμάκια ελεγκτών.

Στόχος της πρακτικής αυτής είναι να διασφαλιστεί τόσο η τουριστική ανάπτυξη και η επισκεψιμότητα στις παραλίες αλλά και η προσβασιμότητά τους με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά είναι τα ποσοστά απορρόφησης των αποφοίτων των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας ΔΥΠΑ στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας, τα τελευταία δύο χρόνια, άγγιξε το 77%, ενώ, από αυτούς, ένα ποσοστό της τάξης του 45% βρήκε δουλειά σε διάστημα δύο έως έξι μηνών, μετά το τέλος της φοίτησης και της πρακτικής άσκησης.

Επίσης, από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι σπουδαστές των ΕΠΑ.Σ. σε πολλές περιπτώσεις διατηρούνται ως εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις, στις οποίες ολοκλήρωσαν την πρακτική τους άσκηση, ενώ, όσοι βρίσκουν εργασία, συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο αντικείμενο και δεν αλλάζουν επαγγελματική πορεία τα επόμενα χρόνια σε ποσοστό που κυμαίνεται από 65% έως 70%.

Σημειώνεται ότι, φέτος, ο αριθμός των ειδικοτήτων, που προσφέρονται από τις Σχολές, ανέβηκε στις 37, καθώς, στο πλαίσιο της προτεραιότητας της ΔΥΠΑ να εστιάσει σε επαγγέλματα με υψηλή ζήτηση στη σύγχρονη αγορά εργασίας, εντάχθηκαν και οκτώ νέες ειδικότητες, με ιδιαίτερη δυναμική, όπως είναι οι «πράσινες» και ψηφιακές.

Στόχος είναι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση να αναδειχθούν στην κοινωνία και να γίνουν συνειδητή επιλογή για τους νέους προκειμένου να υπάρχουν περισσότεροι απόφοιτοι σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης. Αυτή η πρακτική θα μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε την ανεργία, να καλύψουμε το κενό των θέσεων εργασίας σε συγκεκριμένους τομείς και να διευρύνουμε τις επαγγελματικές προοπτικές των νέων ανθρώπων».

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεσπά η σύζυγος Λύτρα: Δεν ήταν η κακιά η ώρα, ήταν έγκλημα - Υστερόβουλη η συγγνώμη του, καμία μεταμέλεια

Φωτιά στην Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού

Survivor 2024: Ο Ντάνιελ Νούρκα είναι ο νικητής - Δείτε όσα έγιναν στον Μεγάλο Τελικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης