ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο, τα μηνύματα και οι εκπλήξεις στις 87 υπογραφές κατά Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο, τα μηνύματα και οι εκπλήξεις στις 87 υπογραφές κατά Κασσελάκη

Το κείμενο παρέμβασης για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφουν και πρόσωπα που υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή την υποψηφιότητα του Κασσελάκη

kasselakis-xr
Πρόσωπα - «κλειδιά» για τους εσωκομματικούς συσχετισμούς, αλλά και πολλαπλά μηνύματα κρύβουν τα ονόματα των 7 βουλευτών και των 80 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τα οποία συνοδεύουν κείμενο παρέμβασής τους για τις ραγδαίες, εσωκομματικές εξελίξεις, βάλλοντας ανοιχτά κατά των πολιτικών επιλογών, αλλά και των οργανωτικών αλλαγών που δρομολογεί ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Το παρασκήνιο

Εκτός από την απουσία εσωκομματικής συζήτησης για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, τα όσα ανέφερε ο κ. Κασσελάκης περί «μαύρων ταμείων», αλλά και το αιφνιδιαστικό λουκέτο στο ημερήσιο φύλλο της Αυγής πυροδότησαν την επίσπευση της συγγραφής του κειμένου, αθροίζοντας ολοένα και περισσότερες υπογραφές στελεχών στο τέλος του, κατά τις τελευταίες ώρες.

Αν και δεν πρόκειται για τη συνολική δύναμη πυρός, σύμφωνα με πληροφορίες, εντούτοις τα ονόματα των στελεχών που συνυπογράφουν το κείμενο αποκτούν ιδιαίτερη, εσωκομματική υπεραξία, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, στις 7 Ιουλίου.

Σύμπασα η «προεδρική φρουρά»

Στα αναμενόμενα ονόματα περιλαμβάνεται σύμπασα η «προεδρική φρουρά», δηλαδή στελέχη με ευθεία αναφορά στον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, όπως οι: Αλέκος Φλαμπουράρης, Όλγα Γεροβασίλη, Γιώργος Βασιλειάδης, Χρήστος Σπίρτζης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης κά, αλλά και οι Ζανέτ και Γιώργος Τσίπρας αντίστοιχα.

Τρίτο κόμμα χωρίς... τους 5 βουλευτές

Κλείσιμο
Ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, ωστόσο, ενέχουν στο κείμενο οι επτά υπογραφές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή των:

Όλγας Γεροβασίλη

Χρήστου Γιαννούλη

Μίλτου Ζαμπάρα

Διονύση Καλαματιανού

Ανδρέας Παναγιωτόπουλου

Αθηνάς Λινού

Κατερίνας Νοτοπούλου

Ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε άλλο παρά τυχαίος θεωρείται, καθώς σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει πέντε βουλευτές από την σημερινή κοινοβουλευτική του δύναμη, αυτό αυτομάτως σηματοδοτεί την απώλεια της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιορίζοντας δραματικά τους πολιτικούς χειρισμούς του κ. Κασσελάκη.

Σπάει η «ομάδα Παππά»

Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε στους μυημένους στα εσωκομματικά, το γεγονός ότι το κείμενο συνυπογράφουν στελέχη που ανήκαν στον πυρήνα της «ομάδας Παππά», δηλαδή του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, όπως οι:

Γιάννης Μουζάλας

Ελένη Συμεωνίδου

Νίκος Καραντιλιόν

Αναστασία Σαπουνά (υποψήφια Ευρωβουλευτής)

Απώλειες και στους Κασσελίστας

Εν τω μεταξύ, το κείμενο συνυπογράφουν και πρόσωπα που υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η πρώην βουλευτής, Ελένη Αυλωνίτου, αλλά και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές στις τελευταίες Ευρωεκλογές, όπως η Τζένη Αρσένη.

Επιπλέον, με το κείμενο συντάσσονται και οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, Σπύρος Δανέλλης και Γιάννης Στέφος για τις Περιφέρειες Κρήτης και Ηπείρου αντίστοιχα, όπως και οι πρώην Βουλευτές Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Μαρία Θελερίτη κά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κασσελάκης δείχνει τον Τσίπρα για το κλείσιμο της Αυγής: Η απόφαση είχε ληφθεί από την Πολιτική Γραμματεία πριν εκλεγώ 

Folli-Follie: Δεσμευμένα τα περιουσιακά στοιχεία των Κουτσολιούτσων και της εταιρείας για να διατεθούν στους παθόντες


Τον χτύπησαν και τον άφησαν αβοήθητο, δωρίζουμε τα όργανά του, λέει ο πατέρας του 20χρονου Φίλιππου Τσάνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης