Μητσοτάκης για Σκόπια: Αν συνεχίσουν έτσι, ακυρώνουν κάθε διαδικασία άμεσης σύγκλισης με την ευρωπαϊκή οικογένεια

Μητσοτάκης για Σκόπια: Αν συνεχίσουν έτσι, ακυρώνουν κάθε διαδικασία άμεσης σύγκλισης με την ευρωπαϊκή οικογένεια

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους ηγέτες της ΕΕ, στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, για τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από την πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας

mitsotakis_r
Μηνύματα και προειδοποιήσεις προς τη Βόρεια Μακεδονία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσία του στην Σύνοδο Κορυφής των «27» της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός έθεσε θέμα παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη νέα ηγεσία της γειτονικής χώρας και ξεκαθάρισε πως αν τα Σκόπια επιμείνουν στο ίδιο πνεύμα, τότε θα ακυρώσουν επί του πρακτέου την ευρωπαϊκή τους πορεία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2bev6zf6u35)


«Πήρα την πρωτοβουλία και ενημέρωσα, λοιπόν, τους συναδέλφους μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τα τεκταινόμενα στη Βόρεια Μακεδονία, για το γεγονός πως τόσο η πρόεδρος όσο και ο εντολοδόχος πρωθυπουργός παραβιάζουν, ουσιαστικά, ευθέως την Συμφωνία των Πρεσπών, παραγνωρίζοντας στην πράξη το erga omnes και επιλέγοντας να χρησιμοποιούν άλλο όνομα πέραν του συνταγματικά καθορισμένου ονόματος της χώρας γα εσωτερική χρήση, κάτι που αντιβαίνει πλήρως στο πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Ενημέρωσα λοιπόν γι' αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη και κατέστησα επίσης απολύτως σαφές ότι εάν τα Σκόπια επιμείνουν σε αυτή την γραμμή, θα καταστήσουν ουσιαστικά εξαιρετικά δύσκολη - αν όχι θα ακυρώσουν στην πράξη - οποιαδήποτε διαδικασία άμεσης σύγκλισης με την ευρωπαϊκή οικογένεια. Οπότε νομίζω ότι θα πρέπει όλοι να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεών τους και να γνωρίζουν ότι η συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο περνά, προφανώς, μέσα από την πιστή τήρηση διεθνών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί, εν προκειμένω, και από τα δύο μέρη» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ειδήσεις σήμερα:

«Τη χτυπούσε, ήταν μονίμως μελανιασμένη κι εκείνη τον κάλυπτε» λέει γειτόνισσα της 40χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Κερατσίνι

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις ανά πεδίο - Χαμηλές επιδόσεις σε τρία μαθήματα


Όλο το υπόμνημα της Πολυζωγοπούλου: «Μου έριχνε νερό στο πρόσωπο για ξεπλυθούν τα αίματα πριν με πάει στο νοσοκομείο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης