Κύκλοι Αλέξη Τσίπρα για το κλείσιμο της «Αυγής»: Οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα με χυδαιότητα

Κύκλοι Αλέξη Τσίπρα για το κλείσιμο της «Αυγής»: Οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα με χυδαιότητα

Πηγές προσκείμενες στον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής όταν επιστρέψει από το εξωτερικό 

tsipras-arthrou-04
Σε επίπεδο κορυφής μετατοπίζεται πλέον η εσωκομματική αναμέτρηση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το γάντι των διαρροών της Κουμουνδούρου περί μη οικονομικής ενίσχυσης της «Αυγής», σήκωσε αργά σήμερα το βράδυ ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον της Κουμουνδούρου και των ενοίκων της για πρώτη φορά από την παραίτησή του και εξής, κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό έκαναν λόγο για «χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα», δείχνοντας το μέγεθος της ενόχλησης του φυσικού ηγέτη του χώρου.

Συγκεκριμένα, «η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση. Οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα» ανέφεραν οι κύκλοι που πρόσκεινται στον πρώην Πρωθυπουργό, καταλήγοντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής. Δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους».

Το παρασκήνιο

Καίτοι πέρασε την εβδομάδα μεταξύ των υποχρεώσεών του αρχικά στο Στρασβούργο και στην πορεία στην Κωνσταντινούπολη, οι σημερινές διαρροές της Κουμουνδούρου εναντίον στελεχών των «87» με ζητούμενο την οικονομική ενίσχυση της «Αυγής», αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να μην εμπλέκεται στα εσωκομματικά του κόμματος, ακόμη και αν βάλλεται μετωπικά, όπως συνέβη με την ανάρτηση -μανιφέστο του Στέφανου Κασσελάκη, στις αρχές της εβδομάδας.

Ωστόσο, το γεγονός ότι πηγές της Κουμουνδούρου έκαναν λόγο για τρεις μόνο από τους «87» βουλευτές και στελέχη που συνέγραψαν το χθεσινό κείμενο ως παρόντες στην προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης της «Αυγής» όξυνε τα πνεύματα, πολλώ μάλλον όταν γινόταν λόγος για προσωπική επιστολή προς τον κ. Τσίπρα για οικονομική συνδρομή, παρότι κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε από το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος.

Κλείσιμο
Ωστόσο, οι αιτιάσεις για «μπαταχτσήδες» βουλευτές και στελέχη, τη στιγμή ειδικά που πρόσωπα που ανήκουν στους «87» έχουν συνδράμει οικονομικά το κόμμα με άκρα μυστικότητα και προεκλογικά, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Διευθυντή της ΚΟ, Θάνου Μωραϊτη, πυροδότησαν σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις και δη την αντίδραση του ίδιου του κ. Τσίπρα.

Πολύ περισσότερο, όταν επί προεδρίας του ο κ. Τσίπρας ενίσχυσε με κάθε πρόσφορο μέσο την κομματική εφημερίδα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο και για απολύτως προσωπική συμβολή, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι όροι αναδιάρθρωσής της εν λειτουργία, όπως είχε τελικά αποφασίσει η Πολιτική Γραμματεία.

Κατόπιν αυτών, με τον πόλεμο ανάμεσα στον σημερινό Πρόεδρο του κόμματος και την «προεδρική φρουρά», δηλαδή στελέχη που πρόσκεινται στον κ. Τσίπρα να έχει μεταφερθεί στα… λογιστήρια, όπως μετέδωσε το protothema.gr, ο φυσικός ηγέτης του χώρου δήλωσε παρών στην εξελισσόμενη εσωκομματική σύγκρουση, στήνοντας τείχος προστασίας απέναντι στην «Αυγή» και κατ’ ορισμένους και σε ό,τι αυτή σηματοδοτεί και συμβολίζει.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2024: Οι πρώτοι των πρώτων - Πώς κατάφεραν να σπάσουν το κοντέρ στις βαθμολογίες

Χαλκιδική: «Έπεσε ο κεραυνός και το κορίτσι μου δεν σηκώθηκε ξανά» - Συγκλονίζει ο πατέρας της 13χρονης

Καιρός: Έρχονται θυελλώδεις άνεμοι τις επόμενες ώρες - Σε ποιες περιοχές, πότε εξασθενούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης