Πρώην γενικός διευθυντής ΣΥΡΙΖΑ: Ήξεις - αφήξεις ο Κασσελάκης, δεν κατάλαβε ποιανού κόμματος ήρθε να ηγηθεί

Πρώην γενικός διευθυντής ΣΥΡΙΖΑ: Ήξεις - αφήξεις ο Κασσελάκης, δεν κατάλαβε ποιανού κόμματος ήρθε να ηγηθεί

Ο Ευθύμης Γεωργόπουλος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει την κριτική και τη διαφορετική άποψη - «Δεν αμφισβητήσαμε κανέναν πρόεδρο, δεν ζητήσαμε την αποπομπή του, δεν είμαστε προδότες, διασπαστές»

georgopoulos1
Αυτοκαταστροφικές χαρακτήρισε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην Γενικός Διευθυντής του κόμματος Ευθύμης Γεωργόπουλος, ο οποίος άσκησε κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Στην αριστερά υπάρχει μία κουλτούρα, η οποία λέει ότι έχουμε πολύ εύκολη την κριτική, ενίοτε και την πολεμική αλλά έχουμε και την αυτοκριτική. Ο κ. Κασσελάκης δεν αντέχει την κριτική, δεν αντέχει τη διαφορετική άποψη. Μου δίνει την εντύπωση ότι δεν κατάλαβε ποιανού κόμματος ήρθε να ηγηθεί», είπε ο κ. Γεωργόπουλος στον ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Κασσελάκης μου έδινε πάντα την εντύπωση του ανθρώπου που είχε ένα σλόγκαν: Θεέ μου βοήθα με από την κριτική γιατί από την αυτοκριτική ξέρω να προφυλάσσομαι», είπε με νόημα.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d2cdj9s6wsgx)
Κλείσιμο


«Είναι ήξεις αφήξεις»

Επικριτικός εμφανίστηκε και στις δηλώσεις που έγιναν περί μαύρων ταμείων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι έφτασε στο σημείο τον κ. Κασσελάκη να πυροβολεί τα πόδια του και να μιλάει για «μαύρα» ταμεία; Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υφίστανται μαύρα ταμεία. Για να έρθουν κάποιοι ολιγάρχες και να σου δώσουν με τη “σακούλα” χρήματα σημαίνει δύο πράγματα: Ή είσαι στην κυβέρνηση και κάνεις "χατιράκια" με αναθέσεις που ο άλλος θα δώσει το “αντίδωρο”, ή είσαι στην αντιπολίτευση αλλά ψηφίζεις ευνοϊκά για τους ολιγάρχες που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους. Ας μας πει κάποιος πότε ο ΣΥΡΙΖΑ και με ποιον τρόπο στήριξε αυτό που καταγγέλλει», ανέφερε.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ήξεις αφήξεις. Τη μία ημέρα μιλάει για «μαύρα» ταμεία, την άλλη προσπάθησε να τα μαζέψει», πρόσθεσε.

Για την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Γεωργόπουλος αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση του κόμματος. Όπως είπε, ««ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εισροές από κρατική χρηματοδότηση, εισφορές μελών έως 75.000 ευρώ ετησίως, εισφορές βουλευτών που φτάνουν 20% της βουλευτικής αποζημίωσης. Τέλος, υπάρχουν και οι επώνυμοι που μπορούν να κάνουν δωρεές στο κόμμα μέχρι 20.000 ευρώ ετησίως. Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου 2023 από την πρώτη στιγμή ενημέρωσα ότι η κρατική χρηματοδότηση θα απομειωνόταν περί τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Θα έπρεπε να γίνει ένας σχεδιασμός για το 2024. Μέχρι 31.12.2023 ήταν απολύτως καλυμμένες οι ανάγκες».

«Το μεγάλο πρόβλημα είχε να κάνει με το 2024. Από την αρχή, είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι έπρεπε να ληφθούν πολύ συγκεκριμένα μέτρα», πρόσθεσε.

Για την Αυγή και το Κόκκινο, ο κ. Γεωργόπουλος επισήμανε ότι «η διοίκηση των δύο μέσων, ο Γιάννης Δρόσος και Λευτέρης Αρβανίτης, είχαν καταθέσει ολοκληρωμένη μελέτη που προέβλεπε μία σειρά μέτρων για τον εξορθολογισμό των δύο μέσων, και κυρίως της Αυγής. Ναι, προέβλεπε κυριακάτικο φύλλο της Αυγής».

«Όταν αναλαμβάνεις, πρέπει να γνωρίζεις τι μπορεί να σου σκάσει στα χέρια. Ένας πρόεδρος δεν είναι μόνο πολιτική ή επικοινωνιακή διαχείριση. Είναι διοίκηση όλου του οργανισμού και του κόμματος. Η εύκολη λύση είναι να τα ρίχνεις στους προηγούμενους»,πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση μομφής

Ερωτηθείς αν στην κεντρική επιτροπή της 7ης Ιουλίου αναμένεται να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του κ. Κασσελάκη, ο κ. Γεωργόπουλος απάντησε: « Δεν το νομίζω, δεν θα ήθελα να γίνει. Θα ήθελα όμως να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση γύρω από τα επίδικα που έχουμε αφήσει στον αέρα.

«Επειδή έχει γίνει τεράστια στοχοποίηση με τους «87», δεν αμφισβητήσαμε κανέναν πρόεδρο, δεν ζητήσαμε την αποπομπή του, δεν είμαστε προδότες, διασπαστές. Είμαστε άνθρωποι που λέμε το αυτονόητο. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν έχει συζητηθεί και δεν είναι να πανηγυρίζουμε», πρόσθεσε.




Ειδήσεις σήμερα:

Αυτό είναι το σημείο απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά στην Κερατέα - Έκαναν εργασίες με ισχυρούς ανέμους


Πέντε ανήλικα αδέρφια φιλοξενούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας γιατί οι γονείς είναι στη φυλακή


Πεθαίνοντας μαζί: Γιατί ένα ευτυχισμένο παντρεμένο ζευγάρι προχώρησε σε διπλή ευθανασία στην Ολλανδία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης