Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Δούκας και Γερουλάνος καλούν σε ενότητα και μαζική συμμετοχή, ο Ανδρουλάκης βλέπει «πασαρέλα φιλοδοξιών»

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Δούκας και Γερουλάνος καλούν σε ενότητα και μαζική συμμετοχή, ο Ανδρουλάκης βλέπει «πασαρέλα φιλοδοξιών»

Στις 6 Οκτωβρίου θα στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες στις 13 Οκτωβρίου ο β' γύρος, αν χρειαστεί - Δείτε φωτογραφίες

arthrou-androul-doukas-geroul
Σε εκλογή ηγεσίας, με τον πρώτο γύρο στις 6 Οκτωβρίου και τον δεύτερο, εφόσον χρειαστεί, μία Κυριακή αργότερα, οδεύει το ΠΑΣΟΚ μετά από την πρόταση Ανδρουλάκη στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής. Όπως είχαν προαναγγείλει, ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσαν από το βήμα της συνόδου τις δικές τους υποψηφιότητες, ενώ μία σειρά στελεχών, όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Μιχάλης Κατρίνης, ο Χάρης Καστανίδης, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, η Μιλένα Αποστολάκη άσκησαν σκληρή κριτική στην ηγεσία, σε μία συνεδρίαση που κυριαρχήθηκε από τις ομιλίες των «προεδρικών» στη λίστα που κατάρτισε το προεδρείο, σε σημείο που υπήρξαν διαμαρτυρίες. 

Παρότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλησε να κλείσει σε ενωτικούς τόνους την ομιλία του λέγοντας ότι δεν υπάρχουν αντίπαλοι μέσα στην αίθουσα της Κ.Ε και δηλώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι στην κάλπη του Οκτωβρίου, νωρίτερα είχε προχωρήσει σε ιδιαίτερα επιθετικές διατυπώσεις, κάνοντας λόγο για «παρασκηνιακές συμφωνίες» και «πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών», υπονοώντας την «κοινή εμφάνιση» που έκαναν ο Χάρης Δούκας και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. 

Ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη - Συνεδρίαση Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, 30/6/24


Κλείσιμο
Παράλληλα, για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε να εμφανιστεί ως «ο αντίπαλος των μεγάλων συμφερόντων», υποστηρίζοντας ότι οι συνυποψήφιοί του δεν έχουν πράξει το ίδιο. Παραδέχθηκε ότι έχει κάνει πολιτικά λάθη, αλλά μίλησε για πολυγλωσσία των στελεχών. 

Διαβάστε όλη την ομιλία Ανδρουλάκη εδώ


Σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος κινήθηκαν σε απόλυτα ενωτικό κλίμα, χωρίς προσωπικές αιχμές για τον κ. Ανδρουλάκη. Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι ήλθε η ώρα να νικήσει το ΠΑΣΟΚ τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη. 


Doukas2


«Μπαίνω μπροστά για να κάνω ξανά το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη. Πάμε να νικήσουμε τώρα», δήλωσε ο Χάρης Δούκας ξεκαθαρίζοντας το τοπίο και καλώντας τον κόσμο να στηρίξουν την προσπάθεια με τη μαζική συμμετοχή τους, ενώ έσπευσε να μιλήσει για ανοικτό κόμμα, έξω από μηχανισμούς.  

Διαβάστε όλη την ομιλία Δούκα πατώντας εδώ

Από την πλευρά του, ο Παύλος Γερουλάνος έσπευσε να χαρακτηρίσει «ενωτικό» το χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, το οποίο προβλέπει, - πέραν των ημερομηνιών για την εκλογή -  την παρουσίαση των υποψηφίων σε ανοικτή συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος τρεις εβδομάδες πριν από την εκλογική διαδικασία, ενώ επέμεινε ότι πρέπει να τεθούν οι πολιτικές προτεραιότητες του κόμματος και παρουσίασε συνοπτικά τις δικές του θέσεις. 

Διαβάστε όλη την ομιλία Γερουλάνου εδώ

sinedriasi-pasok__13_


Η συνεδρίαση της Κ.Ε χρωματίστηκε τις πρώτες ώρες από την παρουσία εκατοντάδων υποστηρικτών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που τον επευφημούσαν σε κάθε ευκαιρία, χωρίς πάντως να αποδοκιμάσουν τους εσωκομματικούς του αντιπάλους.


Δείτε φωτογραφίες από τη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

sinedriasi-pasok__2_
sinedriasi-pasok__3_
sinedriasi-pasok__4_
sinedriasi-pasok__5_
sinedriasi-pasok__6_
sinedriasi-pasok__7_
sinedriasi-pasok__8_
sinedriasi-pasok__9_
sinedriasi-pasok__10_
sinedriasi-pasok__11_

Ειδήσεις σήμερα:

Μάχη με τις φλόγες στη Σταμάτα - Νεκρός από ανακοπή 45χρονος, εκκενώθηκαν Αμυγδαλέζα, Γαλήνη και Ροδόπολη

«Θερμό» επεισόδιο στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ - Δίνουν κατά προτεραιότητα τον λόγο στους «προεδρικούς»

Εκλογές στη Γαλλία: Μαζική η συμμετοχή, η μεγαλύτερη εδώ και δεκαετίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης