«Πύρινο» υπουργικό εν μέσω συνθηκών μάχης - Το μήνυμα Μητσοτάκη και η ενημέρωση Κικίλια

Η μάχη με τα πύρινα μέτωπα θα βρεθεί και στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης που θα ξεκινήσει στις 11:00 με την εισήγηση του πρωθυπουργού

Με τις εκλογές, τον ανασχηματισμό και την εσωκομματική συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ να έχουν ήδη γίνει, η κυβέρνηση πορεύεται σε συνθήκες καθημερινότητας, αλλά και εν μέσω πυρκαγιών που δοκιμάζουν την αντοχή του κρατικού μηχανισμού όλο και η περισσότερο. Η χθεσινή, κατά παραδοχή των αρμοδίων στελεχών, υπήρξε η πιο δύσκολη μέρα της αντιπυρικής περιόδου, ενώ από σήμερα μπαίνουμε στον «πυρήνα» της, με τον συναγερμό να είναι διαρκείας λόγω της όλο και μεγαλύτερης διάρκειας συνθηκών καλοκαιρίας.

Η μάχη με τα πύρινα μέτωπα θα βρεθεί και στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που θα ξεκινήσει σήμερα στις 11:00 με την εισήγηση του πρωθυπουργού. «Θέλω να επισημάνω πως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Και η προσπάθειά μας είναι συνεχής. Σε αυτήν την προσπάθεια όμως, σύμμαχοί μας είναι και νέα εργαλεία που χτίζουν μια νέα κουλτούρα πρόληψης και υπευθυνότητας», υπογράμμισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανάρτηση του.

Επίσης, στο πλαίσιο της συζήτησης, ο αρμόδιος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας θα ενημερώσει για την παράταση που δόθηκε για τις υποβολές των δηλώσεων καθαρισμού οικοπέδων ως τα μέσα Ιουλίου, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες. Έως την Παρασκευή είχαν γίνει σχεδόν 500.000 συνολικές δηλώσεις για καθαρισμούς οικοπέδων στη σχετική πλατφόρμα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, κάτι που, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, δείχνει μια πρωτοφανή κινητοποίηση που αντιστοιχεί σε καθαρισμούς που ξεπερνούν σε έκταση το 1 εκατομμύριο στρέμματα. Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει την επιπλέον χρηματοδότηση 46 δήμων της Αττικής με 1,3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου με ίδια μέσα ή σε συνεργασία με ιδιώτες εργολάβους να προβαίνουν σε καθαρισμούς «στοιβαγμένων» υπολειμμάτων καθαρισμού που βρίσκονται έξω από οικόπεδα και αποτελούν καύσιμη ύλη.

Κατά τα άλλα, στο τραπέζι θα βρεθούν η πορεία του Ταμείου Ανάκαμψης, με τον αρμόδιος αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση να κάνει τη σχετική ενημέρωση, οι παρεμβάσεις στο ΑΣΕΠ, μεταξύ άλλων, με τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και την υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη να ενημερώνουν για τον σχεδιασμό επιτάχυνσης των διαδικασιών προσλήψεων, ενώ τέλος ο Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τις κυβερνητικές προτεραιότητες για ανθεκτικές υποδομές και βιώσιμες μεταφορές.


Ειδήσεις σήμερα:

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στη Σταμάτα, διάσπαρτες εστίες στην Κερατέα - Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Ζάκυνθο και Δίστομο

Κοπάζουν σήμερα οι άνεμοι - Πού υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Εκλογές στη Γαλλία: Επικράτηση της Λεπέν με 33-34% δείχνουν τα exit poll
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr