Ντόρα Μπακογιάννη για ομιλία Σαμαρά: Κατέθεσε την προσωπική του πικρία ότι δεν τον παίζουν

Διαφορετική η ομιλία του Κώστα Καραμανλή από αυτή του Αντώνη Σαμαρά, σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη - Αυτά που λέει ο Σαμαράς δεν τα ακούω από τη βάση, η Νέα Δημοκρατία έγινε κυβέρνηση όποτε είχε μαζί της το κέντρο

Την εκτίμηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας στο Πολεμικό Μουσείο «κατέθεσε την προσωπική του πικρία, ότι εγώ ήμουν εκει και δεν ήταν οι βουλευτές, ότι δεν με παίζουν» εξέφρασε το πρωί της Τρίτης η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Αντίθετα για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή, η βουλευτής της ΝΔ είπε στον ΣΚΑΪ ότι ήταν διαφορετική καθώς «έκανε μια ανάλυψη για την Ευρώπη, τον διχασμό που αντιμετωπίζει».

Αφού, δε, σημείωσε ότι αυτό που της έκανε εντυπωση ήταν οι παρουσίες λέγοντας «ομολογώ ότι μου έκανε εντύπωση η παρουσία της κυρίας Θάνου που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον κ. Σαμαρά», στη συνέχεια σχολίασε ότι «το να πεις για τη ΝΔ του 41% με 156 βουλευτές ότι είναι πιο μικρή και φοβική ενώ έχουμε περάσει το 18% επί Σαμαρά... υπάρχει ένα μέτρο σε αυτά που λέει κανείς».



«Εγώ έχω διαφωνήσει ριζικά και με το Ζάππειο 1 και το 2 και το 13. Θεωρώ ότι όταν μιλάς στην πολιτική πρέπει να λες αυτό που είναι εφικτό και να μην δημιουργείς φρούδες ελπίδες» συμπλήρωσε η κυρία Μπακογιάννη.

«Αυτά που λέει ο Σαμαράς δεν τα ακούω από τη βάση. Έφυγε η ΝΔ από τις αρχές και τις αξίες της; Μα τι λέτε τώρα. Αν πάρτε την ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ πριν από 50 χρόνια θα μπορούσε να είχε γραφτεί χθες. Αυτή τη διακήρυξη ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη: φιλελευθερισμός, κοινωνική ευαισθησία» πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ κατά την οποία «η απώλεια ψήφων ερμηνεύεται με μια κρίση πολιτικής και αντιπροσώπευσης σε όλο τον κόσμο. Το πολιτικό σύστημα δεν έχει περάσει την ανάγκη συμμετοχής στη δημοκρατία και εκεί ψέγω εμάς τους πολιτικούς. Το σύστημα παιδείας που δεν έχει εμφυσήσει στη νέα γενιά την ανάγκη αυτή».

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών απάντησε και στην κριτική Σαμαρά για τα εθνικά λέγοντας «ο κόσμος γύρω αλλάζει ίσως είναι χρήσιμο να το αντιληφθεί αυτό. Η Ευρώπη της ειρήνης απειλείται από δύο περιοχές από την ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Η Ευρώπη βρίσκεται σε περιδίνηση. Για πρώτη φροά η Ελλάδα έχει ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την Ευρώπη. Μας είπε ότι η πορεία της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας περνάει μέσα από την Ελλάδα και αυτό λέμε και εμείς. Εγώ ξέρω ότι ο κ. Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ΥΠΕΞ και εξ ονόματος της κυβέρνησης Σαμαρά είπε στον ΟΗΕ ότι η Ελλάδα είναι υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Ας έλεγε στον κ. Βενιζέλο ότι εγώ δεν δέχομαι σύνθετη ονομασία και πρόσεχε μην το πεις».

Ειδικά, δε, για τη Συμφωνία των Πρεσπών αναρωτήθηκε «πώς θα αλλάξει; Μου θυμίζει κάποιους που λένε ότι μπορεί να αλλάξει η συμφωνία της Λωζάννης. Αν τα Σκόπια έιναι σε δύσκολη θέση είναι γιατί έχουν απέναντί τους την διεθνή κοινότητα. Ο Μητσοτάκης είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ηγέτες στην Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν είναι αποδιοπομπαίος τράγος όπως τα προηγούμενα χρόνια».

«Η Νέα Δημοκρατία έγινε κυβέρνηση όποτε είχε μαζί της το κέντρο. Αυτή είναι η αλήθεια» κατέληξε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ειδήσεις σήμερα:

Η ευθεία επίθεση Σαμαρά και η απάντηση του Μαξίμου - Το σκηνικό μιας προδιαγεγραμμένης ρήξης

Ζανγκ Ζιγιού, το 16χρονο κορίτσι θαύμα του κινεζικού μπάσκετ που έχει ύψος 2.20!

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και αφρικανική σκόνη - Πού υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr