Βορίδης: Αρραγής η κοινοβουλευτική συνοχή της ΝΔ

«Απόψεις έχουν όλοι στη Νέα Δημοκρατία, υπάρχουν διάφορες απόψεις», είπε ο υπουργός Επικρατείας

Οι τοποθετήσεις των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, αλλά και οι κυβερνητικές προτεραιότητες, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, στα «Παραπολιτικά FM».

Ειδικά για το πρώτο, ο υπουργός επαναλάμβανε «δεν σχολιάζουμε τις τοποθετήσεις των πρώην πρωθυπουργών», ενώ σε κάποιο σημείο της συνέντευξης διερωτήθη: «Όλοι Νέα Δημοκρατία δεν είμαστε;».

Με αφορμή, δε, την αναφορά του κ. Σαμαρά στον ΦΠΑ, παρατήρησε: «Απόψεις έχουν όλοι στη Νέα Δημοκρατία, υπάρχουν διάφορες απόψεις». Άλλωστε, όπως σημείωσε, «το ζήτημα της μειώσεως του ΦΠΑ το έχουμε εξετάσει» και συμπερασματικά, το κυβερνών κόμμα υπηρετεί ένα πρόγραμμα για το οποίο έχει ψηφιστεί.

Στο κεφάλαιο των δυνητικών μελλοντικών συμμαχιών, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε: «Είμαστε στον πρώτο χρόνο. Στην παρούσα φάση δεν εξετάζουμε τον εκλογικό συσχετισμό μετά από τρία χρόνια. Αυτό που μας απασχολεί σε κυβερνητικό επίπεδο είναι η υλοποίηση του προγράμματος, είναι να μεγεθύνουμε την οικονομία, είναι να επιτύχουμε τον στόχο μας που είναι η αύξηση των μισθών, είναι να αντιμετωπίσουμε μεγάλα και επίμονα προβλήματα που υπάρχουν στη δημόσια διοίκηση και τη λειτουργία του κράτους». Επιπλέον, η πολιτική φιλοδοξία που έχει η ΝΔ αυτήν τη στιγμή είναι «να υλοποιήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα και αυτό να οδηγήσει σε θετική αξιολόγηση στο τέλος της τετραετίας». Με άλλα λόγια, «εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και του έθνους, κι αυτό να αξιολογηθεί, στο πλαίσιο του εκλογικού κύκλου, από τον λαό μας».

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας έβαλε σε μια σειρά γεγονότα, όπως το εκλογικό αποτέλεσμα, η αποτίμησή του, ο ανασχηματισμός, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και όλα αυτά ελήφθησαν υπ' όψιν από τον πρωθυπουργό, όπως διαβεβαίωσε. Επιπροσθέτως, «θα υπάρξει μια, κατά τη γνώμη μου, συνολική πολιτική απάντηση, με αφορμή και τη ΔΕΘ», προανήγγειλε. Ταυτόχρονα, «αυτήν τη στιγμή εκείνο το οποίο συζητάμε είναι μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις προτεραιοποιήσεις της πολιτικής το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα», επεσήμανε και παρέπεμψε στη χθεσινή, αιφνιδιαστική, όπως είπε, επίσκεψη του πρωθυπουργού σε ένα νοσοκομείο της Αθήνας. «Αυτό έχει την αξία του σε σχέση με τις προτεραιότητες», σχολίασε.

Όπως υποστήριξε ο κ. Βορίδης, δεν βλέπει εσωτερικό πρόβλημα στη ΝΔ, αντιθέτως «βλέπω μια συμπαγή ΚΟ, μια ΚΟ με τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, τις συνεισφορές της». Επέμεινε, δε, ότι «η ΝΔ είναι η μόνη Ομάδα που δεν έχει την παραμικρή απομάκρυνση βουλευτή. Ίσα ίσα πολύ συχνά στις ψηφοφορίες της Βουλής βγαίνει ενισχυμένη, με κάτι μεγαλύτερο από τη δύναμή της. Είναι αρραγής η κοινοβουλευτική συνοχή της».

«Τα αποτελέσματα δημιουργούν συνήθως πολιτικά γεγονότα όταν είναι προβληματικά. Δείτε πώς είναι το πολιτικό τοπίο, ποιος έχει πολιτικά ζητήματα; Ποιος προκήρυξε εκλογές για την προεδρία του κόμματός του; Η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ; Ποιος είναι εκείνος, ο οποίος συγκαλεί όργανα με εσωτερική αμφισβήτηση και υπογραφές βουλευτών, που δημιουργούν ζήτημα; Η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ; Εμείς πολιτικά γεγονότα δεν έχουμε. Κάναμε συζήτηση στο εσωτερικό μας, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι φάσεις αποτιμήσεως του εκλογικού αποτελέσματος. Έχει υπάρξει πολιτική αντίδραση στο αποτέλεσμα, που ήταν ο ανασχηματισμός. Προχωράμε τη δουλειά μας», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηχητικό ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο εκτελεστής γαζώνει τον άνδρα στο Ψυχικό

Η συντονισμένη επίθεση Σαμαρά και Καραμανλή και η αντίδραση της κυβέρνησης - Το μήνυμα Μητσοτάκη με την επίσκεψη στο Λαϊκό

Η ιστορία της γλώσσας των Σκοπίων και γιατί δεν πρέπει να λέγεται μακεδονική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr