Μαρινάκης: Περισσότερες, ταχύτερες και βαθύτερες μεταρρυθμίσεις που θα προσθέσουν αξία στην καθημερινή ζωή κάθε πολίτη

Μαρινάκης: Περισσότερες, ταχύτερες και βαθύτερες μεταρρυθμίσεις που θα προσθέσουν αξία στην καθημερινή ζωή κάθε πολίτη

Όπως είπε οι πολίτες θεωρούν τις ευρωεκλογές ασφαλή τρόπο για να στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας προς τα «παραδοσιακά» κόμματα

marinakis
«Τόσο εντός της χώρας όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αποδείξουμε ότι έχουμε αναγνωρίσει το μήνυμα των πολιτών: περισσότερες, ταχύτερες και βαθύτερες μεταρρυθμίσεις που θα προσθέσουν αξία στην καθημερινή ζωή κάθε πολίτη. Πιστεύω ότι, με το παράδειγμά μας, θα εμπνεύσουμε τη νέα ηγεσία της ΕΕ και πολλά άλλα κράτη μέλη να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ομιλία του στο 28th Annual Economist Government Roundtable, στη συζήτηση με θέμα «Europe's future after a renewed mandate».

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι γίνεται συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης μετά την πρόσφατη λαϊκή εντολή με το εξής παράδοξο: Ενώ ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζεται ως κρίσιμος για το μέλλον, οι πολίτες προσέρχονται στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με προτεραιότητες βασισμένες στην εγχώρια πολιτική σκηνή της κάθε χώρας.

Αναφερόμενος στην αυξημένη αποχή είπε πως δεν πιστεύει ότι είναι αδιαφορία των πολιτών ή εντολή για "λιγότερη Ευρώπη". Είπε ότι οι πολίτες θεωρούν τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λιγότερο σημαντικές σε σύγκριση με τις εθνικές ή τοπικές εκλογές τους, ότι οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης της χώρας τους και ότι η παρατεταμένη περίοδος κανονικότητας έχει οδηγήσει πολλούς να ξεχάσουν τους κινδύνους που προέρχονται από ακραία καθεστώτα.

Προσέθεσε πως οι πολίτες θεωρούν τις ευρωεκλογές ασφαλή τρόπο για να στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας προς τα "παραδοσιακά" κόμματα, ιδίως αυτά που βρίσκονται στην εξουσία και πως το ζήτημα της αποχής δεν θα λυθεί απλά υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους τη σημασία της συμμετοχής αλλά με το να παρέχουμε πραγματικά κίνητρα μέσω των πολιτικών μας για να εμπλέξουμε τους νέους στη διαμόρφωση του δικού τους μέλλοντος.

Κλείσιμο
Η στέγαση και η οικονομική σταθερότητα, συνέχισε, είναι τα μεγαλύτερα ζητήματα των νεότερων γενιών και μίλησε για τις πολιτικές της κυβέρνησης στην Ελλάδα όπως τα προγράμματα επιδοτούμενων στεγαστικών δανείων, οι επιδοτούμενες ανακαινίσεις κενών κατοικιών, η μείωση των φόρων για νέες οικογένειες και η στήριξη των μητέρων.

«Στις ευρωπαϊκές εκλογές, τα ακραία κόμματα είναι αυτά που ωφελήθηκαν. Μια χαλαρή ψήφος στα άκρα είναι το πρώτο βήμα προς μια συνειδητή ψήφο στα άκρα. Πρέπει να καταπολεμήσουμε αυτήν την τάση, τώρα», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, έχει συχνά αντιμετωπίσει αυτήν την αρνητική λογική. Πάντα, όμως, επιλέγαμε τη σκληρή δουλειά και τις μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολιτών, χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος», υπογράμμισε και ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, έκανε λόγο για "πιο αποτελεσματική Ευρωπαϊκή Ένωση".

Μια ΕΕ, εξήγησε, που εστιάζει και επενδύει σε δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή, γεφυρώνουν τις ανισότητες και δημιουργούν ευκαιρίες, με δράση γρήγορα, χωρίς μακρές διαβουλεύσεις.

Αυτό πρακτικά, συμπλήρωσε, σημαίνει πολιτικές που καταπολεμούν τον πληθωρισμό, εργαλεία για την προώθηση της καινοτομίας και την υποστήριξη των παραδοσιακών επιχειρήσεων, κοινές δράσεις για την κοινή μας άμυνα, στρατηγικές για την ενεργειακή μετάβαση που αντιμετωπίζουν τους παραγωγούς ως συμμάχους και πρωτοβουλίες που θα κάνουν την Ευρώπη ηγέτη στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

«Ταυτόχρονα, πρέπει να καταστήσουμε σαφές στους ανθρώπους ότι οι πολιτικές ατζέντες των άκρων είναι ανέφικτες και δεν θα εξασφαλίσουν την ευημερία», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης και έφερε ως παράδειγμα το Brexit.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως το DNA της Ευρώπης είναι ένα ταξίδι μέσω του αγώνα που οδηγεί στην υπέρβαση.

«Η εκστρατεία "use your vote" για τις ευρωπαϊκές εκλογές στόχευε να μας υπενθυμίσει ότι το "πιστοποιητικό γέννησης" της ΕΕ προήλθε από τα ερείπια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Θα έλεγα ότι η ίδια εκστρατεία, με το ίδιο μήνυμα, είναι ΤΩΡΑ πιο αναγκαία από ποτέ. Πρέπει να μάθουμε από το παρελθόν μας και να μετατρέψουμε αυτήν τη μνήμη σε κινητήριο δύναμη για να προχωρήσουμε μπροστά μαζί», σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε πολλά για τα οποία η Ευρώπη είναι περήφανη όπως η οργάνωση των εμβολιασμών, το πιστοποιητικό COVID και ο νόμος για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Τόνισε δε ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα οδήγησε σε παρατεταμένη πολιτική κρίση, ότι τα άκρα ανέβηκαν και συμμετείχαν στην κυβέρνηση το 2015 και βρεθήκαμε ένα βήμα πριν την καταστροφή. Ωστόσο -επισήμανε- οι θεσμοί μας άντεξαν, παραμείναμε στην Ευρώπη- και «ήρθε στο προσκήνιο ένας πολιτικός που έφερε όλα αυτά σε πέρας» σημείωσε αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αυτός και τα στελέχη του κόμματός μας αλληλεπιδρούν με την κοινωνία, απαντούν στις ανησυχίες των πολιτών και προσφέρουν ρεαλιστικές λύσεις. Αρχίσαμε να αντλούμε δύναμη από την πεποίθηση ότι αυτή η γη και όλοι μας αξίζουμε καλύτερα. Χτίζουμε εμπιστοσύνη με τους πολίτες μέρα με τη μέρα μέσω κάθε πρωτοβουλίας, διατηρώντας σαφείς θέσεις και προωθώντας το πνεύμα του διαλόγου και της συνεργασίας», τόνισε και προσέθεσε: «Ήμασταν οι πρώτοι που αναγνωρίσαμε ότι τα πρόσφατα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών δεν ήταν αυτά που θέλαμε. Ωστόσο, χάρη σε αυτήν την ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης, η Νέα Δημοκρατία παραμένει το μόνο σταθερό σημείο αναφοράς στον πολιτικό χάρτη της χώρας, με σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από το δεύτερο κόμμα».

Ειδήσεις σήμερα:

Ηχητικό ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο εκτελεστής γαζώνει τον άνδρα στο Ψυχικό - Πάνω από 10 οι πυροβολισμοί

Τζορτζ Τσούνης στον Δανίκα: «Εμείς, οι ΗΠΑ, στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα ό,τι κι αν συμβεί»


«Ξέπλεναν» χρήματα από ναρκωτικά στις φυλακές Ιωαννίνων - Ο Modi, ο υποδιευθυντής, ο αρχιφύλακας, η λογίστρια και το μαύρο ταμείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης