Κασσελάκης για Τσίπρα: Αν δεν μπορεί κάποιος να πει για το κόμμα του ότι έχει τον πρωταρχικό ρόλο στην Κεντροαριστερά, βρίσκεται σε λάθος κόμμα

Τι είπε για το μαύρο χρήμα - Η Αυγή μπορεί να συνεχίσει να παράγει δημοσιογραφικό περιεχόμενο, αλλά στο site - Άλλαξα την ανάρτηση για τον Τσίπρα γιατί η δεύτερη διατύπωση ήταν πιο ακριβής

Την πολιτική και ψυχική απόσταση που τον χωρίζει από τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από την Αμερική και εικοσιτετράωρα πριν συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα, ο κ. Κασσελάκης απάντησε στο περιεχόμενο των αναρτήσεών του, που πυροδότησαν πολλαπλές εστίες εσωστρέφειας, ανασκευάζοντας μερικώς τους ισχυρισμούς του για τον κ. Τσίπρα.

Με φόντο τα όσα σχολίασε στα κοινωνικά δίκτυα για το «μαύρο χρήμα», ο κ. Κασσελάκης τόνισε για το εάν οι υπαινιγμοί αφορούν και τον κ. Τσίπρα ότι «από ό,τι γνωρίζω δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, αλλά θα πρέπει να μιλήσετε με τον πρώην Οικονομικό Διευθυντή», χωρίς να λαμβάνει κατηγορηματικά θέση.




Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλεσε στην μνήμη μια διαφημιστική σύμβαση της εφημερίδας «Αυγή» με συγκεκριμένο επιχειρηματία, περιγράφοντας ως δυσανάλογα μεγάλο το διαφημιστικό πακέτο που πρόσφερε σε σχέση με την κυκλοφορία της εφημερίδας. Στο πλαίσιο αυτό, «αυτές οι σχέσεις υπάρχουν γενικά στην Ελλάδα» σχολίασε ο κ. Κασσελάκης, ενώ ερωτηθείς αν δέχτηκε κρούση να λάβει «μαύρο χρήμα», «Προφανώς και ναι, η απάντηση είναι ναι» ισχυρίστηκε, αλλά στην ιδέα του να βρει κανείς άλλους πόρους, για να χρηματοδοτήσει το κόμμα.

Δείτε βίντεο με ολόκληρη τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη:



Για τα οικονομικά της «Αυγής» και του κόμματος, ο ίδιος προανήγγειλε ότι «θα γίνουν ανακοινώσεις στα όργανα τις επόμενες μέρες ,όπου θα παρουσιαστούν τα στοιχεία», εξαγγέλλοντας τη δημιουργία οικονομικής επιτροπής από την κεντρική επιτροπή.

«Χωρίς καμιά δραστηριότητα είμαστε μείον ένα εκατομμύριο» είπε για τη ρευστότητα στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας για την εποχή Τσίπρα ότι υπάρχουν χρέη σε προμηθευτές από την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, ενώ για την κατάσταση όπως την περιέγραψε στην ανάρτηση -μανιφέστο που έκανε, «αυτός ήταν ο προεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι που γνώρισα και αν σκεπτεί κάνεις τα άτομα που είχαν αναλάβει αυτούς τους ρόλους ,θα καταλάβει πολλά», είπε, εξηγώντας ότι τα άτομα αυτά δεν είναι πλέον στο κόμμα.





Για τη διόρθωση της ανάρτησής του απαλείφοντας τη λέξη «υπονόμευση» που είχε αρχικά χρησιμοποιήσει για τον Αλέξη Τσίπρα, «την άλλαξα γιατί θεωρούσα ότι ήταν πιο ακριβής η δεύτερη έκφραση», αντέτεινε ο κ. Κασσελάκης, ζητώντας ωστόσο να «σταματήσει αυτή η συζήτηση περί συναίρεσης και συνεργασιών». Όπως είπε, δουλέψαμε σκληρά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και όχι για το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «η έντιμη στάση για όλους μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και ο προκάτοχός μου είναι να πούμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δικαιούται να είναι η ηγέτιδα δύναμη σε αυτές τις συνεννοήσεις».

Μάλιστα, «αν δεν μπορεί κάποιος να το πει αυτό για το κόμμα του βρίσκεται σε λάθος κόμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας ότι και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει είναι ο ηγέτης ενός σχήματος οποιουδήποτε προκύψει. «Πρέπει να τελειώνει αυτή η συζήτηση» συνέχισε, λέγοντας πως εάν επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ συνεργασία, αυτή θα είναι σε κοινοβουλευτικό έργο. «Πρέπει όλος ο ΣΥΡΙΖΑ να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του πρέπει να έχουν τον πρωταρχικό λόγο σε οποιαδήποτε συνεννόηση» περιέγραψε, συμπληρώνοντας ότι «χρειαζόμαστε να έχουμε ξεκάθαρη δέσμευση ότι το κόμμα μας δεν πρόκειται να ρευστοποιηθεί σε συζητήσεις».



Για τις διαρροές που ήθελαν τον κ. Τσίπρα να μην συνεισφέρει στη χρηματοδότηση της «Αυγής», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «εγώ ουδέποτε είπα ότι αρνήθηκε χρηματοδότηση σε εφημερίδα Αυγή», παρατηρώντας για την δική του συνδρομή πως «εγώ στο εξωτερικό ήμουν δύο λεπτά μου πήρε» η συνεισφορά με ψηφιακή τραπεζική, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να πράξει ανάλογα και ο Αλέξης Τσίπρας.

Σήμερα, «η σχέση μου με τον κ. Τσίπρα είναι αμιγώς πολιτική αυτή τη στιγμή» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως «το κόμμα που προσωπικά ανέλαβα με την ψήφο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ παθογένειες και προβλήματα και ανοιχτές τρύπες που έπρεπε να κλειστούν».

Επιπλέον, «προφανώς θα είμαι υποψήφιος» απέναντι στον κ. Τσίπρα,είπε και «μπορεί να έχουμε ένα πολύ ευγενικό διάλογο και μια πολύ παραγωγική άμιλλα» συνέχισε, «αλλά αυτό πρέπει να γίνει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ». Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, «δεν είναι σωστό να γίνονται σενάρια για τον ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση ότι ρευστοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα κεντρώο σχήμα».

«Συμφωνώ με τον Σαμαρά»

Στο πλαίσιο αυτό, «συμφωνώ με τον κ. Σαμαρά που είπε για το νεφελώδες Κέντρο» σχολίασε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας ότι «όλες οι φιλοδοξίες πρέπει να περνάνε μέσα από το σπίτι μας» και απέρριψε το ενδεχόμενο νέων εσωκομματικών εκλογών, απαντώντας: «Εκλογές προέδρου; Προφανώς και όχι εδώ η κυρία Γεορβασίλη είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα».

Στο κοινό τόπο του με τον Αντώνη Σαμαρά υπήρξε και η αποστροφή του τελευταίου ότι η «έχει γίνει διευθυντήριο», εξηγώντας όμως ότι «ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του χθες είσαι όλη αυτήν την αίθουσα να χειροκροτά με τόση χαρά με την μισαλλοδοξία. Να λέει ότι το πρόβλημα της Ευρώπης είναι η πολιτική ορθότητα». «Η ΝΔ δεν έχασε λόγω της ισότητας στο γάμο μόνο» υποστήριξε, όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.



Για την εσωκομματική ένταση, «τα όργανα αυτά θα αλλάξουν, η αλλαγή φέρνει τριβές» ισχυρίστηκε, επισημαίνοντας για όσα στελέχη αντιδρούν πως «αν αμφισβητούν μια πρόταση πολιτικής που έχω, ας το πούνε να συζητήσουμε για αυτό».



Την ίδια στιγμή, όμως, «θα πρέπει σε εκείνη την περίπτωση να βρουν μια εναλλακτική λύση για τους εαυτούς τους» παρατήρησε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να χωρίσουν οι δρόμοι τους με στελέχη που διαφωνούν. «Όποιος διαφωνεί σε θέματα πολιτικής έχει απολύτως θέση στο κόμμα . Όποιος διαφωνεί με την ιδέα να έχουμε καταστατικό συνέδριο, δεν ταιριάζει με τη δική μου φιλοσοφία», εξήγησε.

Ως προς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, «καταρχάς δεν θεωρώ ότι αποτύχαμε στον εκλογικό μας στόχο» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως «θέλουμε λίγο παραπάνω χρόνο». Για την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων δήλωσε ότι «τα ίδια άτομα που είχαν πανικοβληθεί τότε με αυτήν την ερώτηση, θέλουν τώρα Κεντροαριστερά. Τι είναι η Κεντροαριστερά του Κώστα Σημίτη που αυτή την στιγμή ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη;» διερωτήθηκε, ενώ για τυχόν αυτοκριτική του απέναντι στο εκλογικό αποτέλεσμα με φόντο την συνέντευξη του Παύλου Πολάκη, «συμφωνώ και επίσης και εγώ ο ίδιος το είχα πει σε άλλη συνέντευξη μου ότι όντως αυτό μπορεί να απώθησε κόσμο», πρόσθεσε.

«Παρέλαβα μια ΝΔ στο 41% που τώρα είναι στο 28%» αντέτεινε, την ίδια στιγμή, ο Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας ότι προσωπικά εγώ είχα ηγηθεί της πολύ σκληρής αντιπολίτευσης για τα απορρυπαντικά και τη φέτα. Όπως είπε, έχουμε καταφέρει να σταματήσουμε το Tik Tok Μητσοτάκη, ραγίσαμε την επικοινωνιακή υπεροπλία του κ. Μητσοτάκη, συμπεραίνοντας ότι «το 28% δεν έγινε χωρίς προσπάθεια από εμάς, έγινε γιατί αναδείξαμε θέματα».

Ως προς το περιεχόμενο της τοποθέτησής του στα κομματικά όργανα, «διαβάστε την ανάρτηση που έχω κάνει υπάρχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο πως αυτό το κόμμα θα γίνει ανεξάρτητο κυβερνητικό κόμμα» κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Γιατί παραιτήθηκαν πάνω από 200 υποψήφιοι βουλευτές - Μέτωπο Αριστεράς και Μακρόν για να μην κερδίσει η Λεπέν

Coldplay: Ενθουσιασμένοι οι Έλληνες με το νέο τους βιντεοκλίπ στο Ηρώδειο - Σας ευχαριστούμε, γράφουν

Εξαντλημένοι πυροσβέστες ξαπλωμένοι στο χώμα για να ξεκουραστούν από τη φωτιά στην Κερατέα - Η φωτογραφία που έχει γίνει viral
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr