Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ - Μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 900 νέα λεωφορεία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ - Μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 900 νέα λεωφορεία

Λίγο μετά τις 6 βρέθηκε στου Ρέντη ο πρωθυπουργός - «Είναι πρώτη υποχρέωση της κυβέρνησης η στροφή στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας»

mitsotakis_osy_xr
Επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη πραγματοποίησε λίγο μετά τις 6 το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, τον οποίο συνόδευε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, συνομίλησε με εργαζομένους και συνδικαλιστές για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στις μεταφορές.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου των οχημάτων των αστικών συγκοινωνιών αλλά και για τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2fldop806t5)


«Σήμερα κάνουμε ένα πρώτο, πολύ σημαντικό βήμα για να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας για περισσότερα και καλύτερα καινούργια λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ήδη, όπως είπε ο κ. Υπουργός, κυκλοφορούν τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη -140, για την ακρίβεια, στην Αθήνα και 110 στη Θεσσαλονίκη- και έπονται ακόμα πολλά περισσότερα. Με βάση τον προγραμματισμό του Υπουργείου, στην Αθήνα μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν συνολικά 900 καινούργια λεωφορεία. Ο στόχος μας λοιπόν είναι διπλός: αφενός να προχωρήσουμε στην πλήρη αντικατάσταση του στόλου των παλιών λεωφορείων με σύγχρονα λεωφορεία, τα οποία έχουν πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι όλα φιλικά προς το περιβάλλον, διαθέτουν επαρκή κλιματισμό, διαθέτουν πλήρη προβασιμότητα για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Και νομίζω ότι οι πολίτες οι οποίοι ήδη έχουν μπει σε αυτά τα λεωφορεία διαπιστώνουν την πολύ μεγάλη αλλαγή στην ποιότητα της μετακίνησής τους» είπε ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του.
mitsotakis_osy___4_


«Θέλω επίσης να τονίσω ότι τα λεωφορεία τα οποία βλέπετε σήμερα να κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της Αθήνας χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι και αυτή μια ακόμα απάντηση των προτεραιοτήτων που δίνει η κυβέρνηση στον τρόπο διαχείρισης πολύ σημαντικών ευρωπαϊκών πόρων. Ο σκοπός μας, όμως, δεν είναι μόνο να αντικαταστήσουμε τον στόλο των λεωφορείων, είναι να αυξήσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων. Γι’ αυτό μίλησα για περισσότερα και καλύτερα λεωφορεία, διότι κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να δώσουμε έμφαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ξεκινώντας με τα λεωφορεία, και να βελτιώσουμε συνολικά την ποιότητα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι μια ακόμα, θα έλεγα, απόδειξη της έμφασης που δίνει η κυβέρνηση στην καθημερινότητα των πολιτών. Και είμαι σίγουρος ότι το Υπουργείο αλλά και ο ΟΑΣΑ και ο ΟΑΣΘ θα τηρήσουν απόλυτα το χρονοδιάγραμμα το οποίο έχουμε θέσει, έτσι ώστε οι πολίτες πολύ σύντομα να δουν μια σημαντική αλλαγή, μια σημαντική αναβάθμιση στην ποιότητα των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε στη συνέχεια στον ΣΚΑϊ «πολλές φορές είχα πει ότι η εικόνα των λεωφορείων δεν άρμοζε σε αυτή μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας». «Αυτό που βλέπετε είναι υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Είναι πρώτη υποχρέωση της κυβέρνησης η στροφή στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας» συμπλήρωσε.

mitsotakis_osy___2_


Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως «όταν πριν από έναν χρόνο αναλάβαμε την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών μια από τις πρώτες εντολές ήταν να βελιτώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη αλλά και να πετύχουμε καλύτερους όρους βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια έχουμε 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δεν έχουν καθόλου θόρυβο και είναι απολύτως προσβάσιμα από το σύνολο της κοινωνίας. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα και οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα. Έπονται 300 λεωορεία φυσικού αερίου επίσης 211 λεωφορεία στους δρόμους ανατολικής και δυτικής Αττικής τους επόμενους μήνες και το νέο leasing εκτός του διαγωνισμού των 700 λεωφορείων».

Πρόκειται για μια επίσκεψη, παρόμοιας λογικής με αυτή στο νοσοκομείο «Λαϊκό», το βράδυ της Δευτέρας, με στόχο να τονίσει την επιμονή της κυβέρνησης στα θέματα της καθημερινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα στο υπουργείο Υγείας ενώ την Πέμπτη σειρά έχει η επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας.

mitsotakis_osy___3_
mitsotakis_osy___5_
mitsotakis_osy___6_


Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: «Πρόβες» είχε κάνει ο δολοφόνος του 54χρονου τοπογράφου

Φυλακές Ιωαννίνων - «Ένα μύριο καθαρό στην τσέπη» - «Δεν θα μας πιάσουν, κρύψτα κάπου»: Οι διάλογοι που «έκαψαν» το κύκλωμα

Τα ζευγάρια των προημιτελικών του EURO 2024 κι όλες οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό - Δείτε όλα τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης