Θεανώ Φωτίου: «Έκφραση αγανάκτησης εκτός μικροφώνου» το «άει στο διάολο» που είπε στην Κεφαλογιάννη

Θεανώ Φωτίου: «Έκφραση αγανάκτησης εκτός μικροφώνου» το «άει στο διάολο» που είπε στην Κεφαλογιάννη

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς παραδέχεται ότι εκστόμισε την υβριστική φράση αλλά δεν ζητά συγγνώμη για τη στάση της

fwtiou_kefalogianni_xr
Καμία διάθεση συγγνώμης για το «άει στο διάολο» που εκστόμισε κατά της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, δεν έδειξε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου, σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook στην οποία δεν αρνήθηκε - αντίθετα με ό,τι υποστήριξε στη Βουλή- ότι χρησιμοποίησε την έκφραση αυτή.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή

Βουλή: Θερμό επεισόδιο Κεφαλογιάννη - Φωτίου


Σύμφωνα με την κυρία Φωτίου η ύβρις που χρησιμοποίησε ήταν «έκφραση αγανάκτησης» αφού έκλεισε το μικρόφωνο υποστηρίζοντας, μετά τον σάλο ότι αυτό έγινε «χωρίς ασφαλώς να αναφέρεται ούτε στην Υπουργό ούτε στο Σώμα, για αυτό και δεν μου έγινε οποιαδήποτε υπόδειξη από το Προεδρείο».

Κλείσιμο
Για να δικαιολογήσει, δε, τη συμπεριφορά της, η κυρία Φωτίου στην ανάρτησή της ισχυρίζεται ότι η κυρία Κεφαλογιάννη παραβίασε τον κανονισμό για να σχολιάσει τοποθέτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Καλλιόπης Βέτα.

Η Υπουργός Τουρισμού με εντάσεις στις επιτροπές επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα μείζονα προβλήματα...

Posted by Θεανώ Φωτίου on Tuesday, July 2, 2024


Τι αναφέρει στην ανάρτησή της η Θεανώ Φωτίου

Η Υπουργός Τουρισμού με εντάσεις στις επιτροπές επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τα μείζονα προβλήματα του τουρισμού που και αυτό το νομοσχέδιο επιτείνει.

Μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής για το Σ/Ν του Υπ. Τουρισμού «Ενίσχυση τουριστικών υποδομών και εκπαίδευσης, επικαιροποίηση των επαγγέλματος των ξεναγών κ.λπ» πριν μιλήσω για το σχέδιο νόμου αναφέρθηκα στο περιστατικό έντασης που δημιουργήθηκε, δηλαδή στα γεγονότα.

Γεγονότα τα οποία ξεκινούν από τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου που αφορούσε την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων όταν η κ. Υπουργός, σε παράβαση του κανονισμού της Βουλής (άρθρο 66, παράγραφος 7), διέκοψε την εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για να την επιπλήξει λέγοντας της «έχετε ξεφύγει». Εκεί για πρώτη φορά και πάντα αναφερόμενη στο προεδρείο, είπα ότι η κ. Υπουργός παραβαίνει τον κανονισμό. Παρόλα αυτά εκείνη συνέχισε και ολοκλήρωσε την παρέμβασή της. Μετά από λίγες ώρες, κατά την τρίτη, κατ άρθρων, ανάγνωση του νομοσχεδίου και αφού η κ. Υπουργός είχε τοποθετηθεί για το νομοσχέδιο, άρχισαν οι τοποθετήσεις των βουλευτών. Μετά λοιπόν την τοποθέτηση της κ. Βέττα, η κ. Υπουργός ξανά πήρε το λόγο σε παράβαση του κανονισμού της Βουλής για να σχολιάσει την τοποθέτηση της κ. Βέττα. Τότε ξανά αναφέρθηκα στον κ. Πρόεδρο λέγοντας του ότι δεν πρέπει να επιτρέπει την παράβαση του κανονισμού της Βουλής. Εκεί έληξε και παρέμβασή μου, έκλεισα το μικρόφωνο και αναφώνησα μία έκφραση αγανάκτησης, χωρίς ασφαλώς να αναφέρεται ούτε στην Υπουργό ούτε στο Σώμα, για αυτό και δεν μου έγινε οποιαδήποτε υπόδειξη από το Προεδρείο. Αυτά προς αποκατάστασης της αλήθειας για το ήθος και το ύφος.

Ως προς το νομοσχέδιο διαπίστωσα ότι αυτό δεν ασχολείται με τα μεγάλα προβλήματα στον τουρισμό, τις άθλιες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό, την έλλειψη 80.000 εργαζομένων στον κλάδο, τη συμπεριφορά των εργοδοτών και τις συνθήκες γαλέρας που προφανώς δεν αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού. Το νομοσχέδιο θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τίτλο «Κανένα τετραγωνικό μέτρο γης ή θάλασσας χωρίς δόμηση για τουριστική υπερεκμετάλλευση και ανεξέλεγκτη κερδοφορία μεγαλοεπιχειρηματιών και επενδυτικών ομίλων», αφού σε κάθε άρθρο των τριών πρώτων μερών επιδιώκεται η μεγιστοποίηση της δόμησης, η παράκαμψη των περιβαλλοντικών όρων, η δημιουργία τουριστικής υπερεκμετάλλευσης και ανεξέλεγκτης κερδοφορίας στους μεγαλοξενοδοχειάρχες και ομίλους. Και αυτό γίνεται την ίδια στιγμή που οι πολίτες αυτής της χώρας δεν μπορούν να κάνουν φέτος διακοπές, αφού τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αυξήθηκαν κατά 10-40% από πέρυσι και μία τετραμελής οικογένεια χρειάζεται για 7ήμερες διακοπές σε νησί 2.500 €. Ενώ λοιπόν οι πολίτες αδυνατούν να πάνε διακοπές με ευθύνη της κυβέρνησης, ο υπερτουρισμός και το airbnb αυξάνουν τις αξίες γης, κατοικιών και ενοικίων επιβαρύνοντάς τους υπέρμετρα, όπως επισημαίνει και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Νέα Αριστερά έχει ξεκάθαρα αρνητική τοποθέτηση για τη στρατηγική της κυβέρνησης για τον τουρισμό που αποτυπώνεται και σε αυτό το νομοσχέδιο γιατί πρόκειται για έναν τουρισμό που δεν είναι βιώσιμος και ενισχύει τους μεγαλοξενοδόχους και τους ομίλους σε βάρος τόσο των μεσαίων και μικρών τουριστικών επιχειρήσεων όσο και τελικά των πολιτών και των κατοίκων των τουριστικών περιοχών. Τέλος, επειδή το ζήτημα του Airbnb είναι κρίσιμο και επείγον να λυθεί προς όφελος της κοινωνίας, η Νέα Αριστερά θα καταθέσει σχετική τροπολογία και καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να την υποστηρίξουν.

Η απάντηση της Κεφαλογιάννη

Το «άει στο διάολο» από τη Θεανώ Φωτίου προκάλεσε την έκρηξη της κυρίας Κεφαλογιάννη, η οποία απάντησε σε έντονο ύφος λέγοντας: «Τι είπατε; Θα το επαναλάβετε; Έτσι έχετε μάθει να μιλάτε στο κοινοβούλιο; Και το πρόβλημα σας είναι ο Κανονισμός; Εδώ δεν ξέρετε την βασική κοινωνική συμπεριφορά. Τέτοιες αγοραίες εκφράσεις μόνο από τέτοια πρόσωπα ακούγονται εδώ μέσα. Ντροπή σας!».

Από την πλευρά της, η κυρία Φωτίου είπε ότι δεν είπε τίποτα.

Η ένταση ξεκίνησε όταν η κυρία Φωτίου διαμαρτυρήθηκε προς το προεδρείο αλλά και την υπουργό ότι καταπατούν τις διαδικασίες. «Περιμένουμε να μιλήσουμε όλοι να μας απαντήσει συνολικά», σχολίασε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, κ. Κυριαζίδης, εξήγησε ότι η υπουργός έχει αυτή την δυνατότητα, με την κ. Φωτίου να επιμένει, «από πότε και δεν το ξέρω; Τόσα χρόνια είμαι μέσα στη Βουλή».

Η κυρία Κεφαλογιάννη, πήρε τον λόγο σχολιάζοντας, «επειδή η κυρία Βέττα ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί την δραματική πενταετία ΣΥΡΙΖΑ, βρείτε τα μεταξύ σας».

Και ο διάλογος συνεχίστηκε με τον εξής τρόπο:

  • Φωτίου: Σας παρακαλώ κ. Υπουργέ, δεν θα κάνετε μικροπολιτική πάνω σε ένα νομοσχέδιο.
  • Κεφαλογιάννη: Όλοι θυμούνται ότι ο τουρισμός…
  • Φωτίου: Άει στο διάολο
  • Κεφαλογιάννη: Τι είπατε; Θα το επαναλάβετε; Έτσι έχετε μάθει να μιλάτε στο κοινοβούλιο; Και το πρόβλημα σας είναι ο Κανονισμός; Εδώ δεν ξέρετε την βασική κοινωνική συμπεριφορά. Τέτοιες αγοραίες εκφράσεις μόνο από τέτοια πρόσωπα ακούγονται εδώ μέσα. Ντροπή σας!


Η ένταση συνεχίστηκε και αργότερα με την κ. Φωτίου να επιμένει ότι δεν είπε τίποτα απρεπές.

Απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς είπε: «Κυρία υπουργέ δεν προεδρεύετε εσείς σε αυτή την αίθουσα...ως γνωστόν ούτε πήρατε εσείς είδηση ότι είπα κάτι απρεπές. Και εγώ προσωπικά είπα ότι δεν είπα τίποτα απρεπές προς την υπουργό ή στο Σώμα. Αυτά όμως είναι η εκμετάλλευση από ένα πολιτικό πρόσωπο που αυτή τη στιγμή θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα».

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ προμηνύεται στον β' γύρο των γαλλικών εκλογών - Όλος ο χάρτης και οι μονομαχίες

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη: Μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 900 νέα λεωφορεία

Χρανιώτης: Χωρίς να έχω σεξουαλικό ενδιαφέρον, έχω φλερτάρει με άνδρες που δεν ήταν ομοφυλόφιλοι - Τελευταίος ένας άνδρας με τρία παιδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης