Ιταλικό πλοίο ποντίζει καλώδια οπτικών ινών... παρουσία του ελληνικού και τουρκικού πολεμικού ναυτικού

Ιταλικό πλοίο ποντίζει καλώδια οπτικών ινών... παρουσία του ελληνικού και τουρκικού πολεμικού ναυτικού

Το πλοίο Teliri αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να πλεύσει και προς την περιοχή που έχει οριοθετηθεί μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, δηλαδή στα νότια της Ρόδου και δυτικότερα

teliri
Υπό την παρακολούθηση μονάδων του ελληνικού και του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιεί πόντιση καλωδίων οπτικών ινών το ιταλικό πλοίο «Teliri» το οποίο κινείται εντός δυνητικής ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και υφαλοκρηπίδας.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» χθες, Τρίτη, το Telilri κινείτο αρκετές δεκάδες μίλια νοτιοδυτικά του Καστελλορίζου, ενώ εντός των επομένων 24ώρων αναμένεται να πλεύσει και προς την περιοχή που έχει οριοθετηθεί μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, δηλαδή στα νότια της Ρόδου και δυτικότερα.

Από την πρώτη στιγμή το ιταλικό πλοίο παρακολουθούσαν κορβέτες του ναυτικού της Τουρκίας ενώ από τη στιγμή που πέρασε εντός της περιοχής δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ, έπλευσε και η πυραυλάκατος του Π.Ν. «Γρηγορόπουλος».

Το ερώτημα είναι αν η τουρκική κορβέτα θα αποχωρήσει όταν οι δραστηριότητες συνεχιστούν δυτικότερα, στην οριοθετημένη περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, που αποτελεί συμφωνία η οποία έχει ακυρώσει στην πράξη το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική κυβέρνηση είχε ειδοποιήσει αρμοδίως τόσο την Αθήνα όσο και την Αγκυρα για τις σχεδιαζόμενες δραστηριότητες του «Teliri» για λογαριασμό της εταιρείας Elettra Tlc SpA.

Σημειώνεται ότι ο Σταθμός Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού είχε εκδώσει προ ημερών NAVTEX με το πρόγραμμα εργασιών πόντισης υποβρύχιου καλωδίου οπτικών ινών από το «Teliri» για την περίοδο μεταξύ 29 Ιουνίου και 18 Ιουλίου, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί η σχετική δραστηριότητα στα ελληνικά νερά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο εκτελεστής περίμενε 1,5 ώρα τον Στάθη κάτω από το γραφείο του και τον σκότωσε όταν πάρκαρε

Αυγενάκης για όσα έγιναν στο Ελ. Βενιζέλος: «Δεν υπήρξε χειροδικία, πήρα το τηλέφωνο από τον υπάλληλο»

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Η «δράκαινα» της Μάνης, η πρώτη Ελληνίδα serial killer
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης