Την παραίτηση Αυγενάκη ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση μετά το επεισόδιο με εργαζόμενο στο Ελ. Βενιζέλος

Την παραίτηση Αυγενάκη ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση μετά το επεισόδιο με εργαζόμενο στο Ελ. Βενιζέλος

Ανακοινώσεις καταδίκης της συμπεριφοράς του πρώην υπουργού από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

avgenakis_thema
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του πρώην υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, απέναντι σε εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αίσθηση προκαλεί βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο στο οποίο φέρεται ο πρώην υπουργός να επιτίθεται σε εργαζόμενο σε πύλη εξόδου αφού, σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες (ΟΣΕΥΠΕ), είχε χάσει την πτήση του.

Το βίντεο με τον Λευτέρη Αυγενάκη


Στέφανος Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης οφείλει να διαγράψει τον τραμπούκο Αυγενάκη

Κλείσιμο
Ανάρτηση με την οποία ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη διαγραφή του «τραμπούκου», όπως τον χαρακτηρίζει, Λευτέρη Αυγενάκη μετά το επεισόδιο με εργαζόμενο στο «Ελ. Βενιζέλος» έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά, επίσης, από τον πρωθυπουργό «να δεσμευτεί ότι δε θα τον προστατέψει μέσω της ψήφου των βουλευτών του, όταν συζητηθεί η άρση ασυλίας του».



Όλη η ανάρτηση Κασσελάκη για τον Λευτέρη Αυγενάκη

Μη διαμαρτύρεστε «41τακατο».

Μην κάνεις τη δουλειά σου «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»
«Διαφωνία και λεκτική ένταση μόνο».

Η ασυλία της αλαζονείας θα τελειώσει.

Εάν δεν υπήρχε το περιστατικό καταγεγραμμένο σε βίντεο κυκλώματος ασφαλείας, όλοι ξέρουμε ποια θα ήταν η κατάληξη της υπόθεσης. Σύσσωμη η ΚΟ θα καταψήφιζε την άρση ασυλίας του βουλευτή τους, αν βέβαια έφτανε ποτέ η υπόθεση στη Βουλή...

Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα υπήρχε ανάλογο περιστατικό και ο ΠΘ δεν θα είχε ήδη αποπέμψει τον αντίστοιχο βουλευτή;

Σταματήστε τις χειραγωγήσεις, τα ψέματα και τα «χαστούκια» στον ελληνικό λαό.

Τώρα οφείλει ο Κ. Μητσοτάκης να διαγράψει τον τραμπούκο Αυγενάκη από την κοινοβουλευτική του ομάδα. Και βεβαίως να δεσμευτεί ότι δε θα τον προστατέψει μέσω της ψήφου των βουλευτών του, όταν συζητηθεί η άρση ασυλίας του.

Καμία ανοχή.

ΠΑΣΟΚ: Ντροπιαστική συμπεριφορά, η συγγνώμη του δεν πείθει

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλει το βίαιο περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται ο Λευτέρης Αυγενάκης, πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας κατά ενός υπαλλήλου του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το Γραφείο Τύπου του κόμματος σχολιάζει ότι πρόκειται για μία ντροπιαστική συμπεριφορά, «απολύτως καταδικαστέα», ενώ τονίζει ότι η συγγνώμη του δεν πείθει και τέτοιου είδους συμπεριφορές πρέπει να απομονώνονται γιατί «ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Η ντροπιαστική και βίαιη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, σε βάρος υπαλλήλου στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι απολύτως καταδικαστέα. Η «συγγνώμη» του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής».

Πολιτικοί, σε εμφανίσεις τους στην τηλεόραση, το πρωί της Τετάρτης κάλεσαν σε παραίτηση του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη.

ΚΚΕ: Αυτονόητα η βουλευτική ασυλία δεν αφορά τις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Αυγενάκη

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι στις αεροπορικές εταιρείες και στην επίγεια εξυπηρέτηση είναι εξαντλημένοι από την εντατικοποίηση, που δουλεύουν υπερωρίες ακόμη και στα ρεπό τους γιατί δεν φτάνει ο μισθός, που αυξάνουν τα εργατικά ατυχήματα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Λ. Αυγενάκης φτάνει στο σημείο, να χειροδικεί σε βάρος εργαζόμενου που, όπως προβλεπόταν από τις διαδικασίες, είχε κλείσει την πύλη επιβίβασης.

Η υπεράσπιση των αντεργατικών επιλογών και η περιφρόνηση απέναντι στους εργαζόμενους οδηγεί κάποιους ακόμη και σε τέτοιες άθλιες ενέργειες. Η αθλιότητα, μάλιστα, συνεχίζεται και μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, με την προσπάθεια του βουλευτή να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να βγάλει «τρελούς» όσους ήταν μάρτυρες, αλλά και όλους όσοι είδαν το επίμαχο βίντεο.

Αφού ο κ. Αυγενάκης δεν βρίσκει την πύλη εξόδου του αεροδρομίου, ας βρει τουλάχιστον την «πύλη εξόδου» της βουλής αν έχει στοιχειώδη ευθιξία. Σε διαφορετική περίπτωση να τον διαγράψει το κόμμα του. Αυτονόητα η βουλευτική ασυλία δεν αφορά τις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Αυγενάκη και πρέπει αμέσως να αρθεί», αναφέρει το ΚΚΕ.

Νέα Αριστερά: Να διαγραφεί ο κ. Αυγενάκης και να αρθεί η ασυλία του

Η Νέα Αριστερά εξαπέλυσε επίθεση τον Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ ζήτησε την άμεση διαγραφή του και την άρση ασυλίας του, μετά το βίντεο ντοκουμέντο που τον δείχνει να επιτίθεται σε υπάλληλο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η ανακοίνωση της Νέα Αριστεράς

«Η καταγγελία της Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε ήταν συγκλονιστική. Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας σοκάρει. Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη βιαιοπραγεί σε βάρος εργαζόμενου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και στη συνέχεια προκαλεί ζημιές στον εξοπλισμό του αεροδρομίου», σημειώνει η Νέα Αριστερά και συνεχίζει:

«Παρόλαυτα έφυγε ελεύθερος επιβεβαιώνοντας μάλλον αυτό που σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων φώναζε: Μη με αγγίζετε, έχω ασυλία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ αντιλαμβάνονται τη χώρα και τους πολίτες. Με όρους ιδιοκτησίας και αλαζονείας. Αναμένουμε από τον πρωθυπουργό την άμεση διαγραφή του από την Κ.Ο. και το κόμμα της ΝΔ αλλά και την άρση της ασυλίας του προκειμένου η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα».

Κεχαγιά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει τον Λευτέρη Αυγενάκη

Την αποπομπή του Λευτέρη Αυγενάκη ζητεί με ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά μετά το περιστατικό ξυλοδαρμού σε βάρος εργαζομένου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Πιο συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου αρχικά ανέφερε πως «τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, τις καταδικάζουμε σε απόλυτο βαθμό. Δεν νομίζω ότι χωρεί αμφιβολία, βλέποντας και το σχετικό βίντεο, ότι υπήρχε μία βίαιη συμπεριφορά, δεν ξέρω αν είναι χειροδικία, του κ. Αυγενάκη. Όπως κι αν έχει, ο πρωθυπουργός οφείλει σήμερα να αποπέμψει και να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές οι οποίες υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να μείνει στην ΚΟ της ΝΔ με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Κι αν ισχύουν οι καταγγελίες της ομοσπονδίας των εργαζομένων ότι ο κ. Αυγενάκης επικαλέστηκε την ιδιότητά του για να πει ότι έχει ασυλία, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα».

Χριστοδουλάκης: Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους

«Η προκλητικά βίαιη συμπεριφορά του κ. Αυγενάκη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί απλώς με την κυνική του δήλωση «Ήταν μια κακή στιγμή που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε».

Το άθροισμα αυτών των κακών στιγμών είναι που στέλνει τους πολίτες στο σπίτι τους, γεμάτους απογοήτευση και αποστροφή για το πολιτικό μας σύστημα.

Η πολιτική επανεκκίνηση που όλοι αποζητάμε, απαιτεί περισσότερο ήθος και κάθετη, απόλυτη και έμπρακτη αποδοκιμασία τέτοιων «κακών στιγμών». Μόνο έτσι θα χτίσουμε ξανά τη χαμένη εμπιστοσύνη με τους πολίτες.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους», αναφέρει σε ανάρτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Κατρίνης: «Πρέπει κάποιος να βάλει άμεσα τον Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του»

«Πρέπει κάποιος να βάλει άμεσα τον Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο OPEN.

Μάλιστα, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε: «Απορώ με τα αντανακλαστικά του Μητσοτάκη για τον Αυγενάκη». Είναι σαφές ότι σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, όπως και η κυβέρνηση, «βράζουν» για τον Λευτέρη Αυγενάκη και ζητούν την παραίτησή του, μόνο που εκείνος επιμένει: «Δεν τίθεται θέμα παραίτησής μου» και αρνείται τη χειροδικία, μιλώντας μόνο για λεκτική βία.

Γερουλάνος: «Ο Λευτέρης Αυγενάκης πρέπει να φύγει χθες»

«Ο Λευτέρης Αυγενάκης πρέπει να φύγει χθες», δήλωσε κατηγορηματικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος πρόεδρος, Παύλος Γερουλάνος. Μάλιστα, ο Παύλος Γερουλάνος επέμεινε ότι με αυτές του τις συμπεριφορές ο Λευτέρης Αυγενάκης νομιμοποιεί τη βία και γι' αυτό έπρεπε να παραιτηθεί.

Άλλωστε, το βίντεο τον δείχνει ξεκάθαρα να χειροδικεί σε βάρος του εργαζομένου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Τζάκρη: «Αυτό το περιστατικό δεν λύνεται με συγγνώμες, πρέπει να παραιτηθεί»

«Αυτό το περιστατικό δεν λύνεται με συγγνώμες, πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε η Θεοδώρα Τζάκρη για το συμβάν με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Αυγενάκη, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΙ.

Καραμέρος:  Ο Αυγενακης πρέπει να διαγραφεί

«Αυτη τη φορά δεν είναι "ανθοσύνθεση 6000 ευρώ για το υπουργικό γραφείο" ούτε ο πίνακας ζωγραφικής του γραφείου που "φυγαδεύτηκε" με τον ανασχηματισμό και επέστρεψε μετά από κατακραυγή. Ο Αυγενακης πρέπει να διαγραφεί από τον και να παραιτηθεί άμεσα και από βουλευτης», γράφει ο Γιώργος Καραμέρος. 


Ειδήσεις σήμερα:

Ο εκτελεστής περίμενε 1,5 ώρα τον Στάθη κάτω από το γραφείο του και τον σκότωσε όταν πάρκαρε

Αυγενάκης για όσα έγιναν στο Ελ. Βενιζέλος: «Δεν υπήρξε χειροδικία, πήρα το τηλέφωνο από τον υπάλληλο»

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Η «δράκαινα» της Μάνης, η πρώτη Ελληνίδα serial killer
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης