Χριστοδουλάκης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Η παράταξη χρειάζεται την αυτοπεποίθηση της νίκης

Τόνισε ότι «έχουμε μπροστά μας μια συλλογική, εξωστρεφή, δημοκρατική διαδικασία»

«Έχουμε μπροστά μας μια πολύ όμορφη, συλλογική, εξωστρεφή και δημοκρατική διαδικασία και όχι μια εσωκομματική μάχη, στην οποία όλοι οφείλουμε να κοιτάμε τη βάση μας και κυρίως την κοινωνία», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Eίμαι σίγουρος ότι όλες οι υποψηφιότητες, οι οποίες είναι πολύ αξιόλογες θα δώσουν τη μάχη των πολιτικών επιχειρημάτων και τελικά, συνθέτοντας, θα μπορέσουμε να μεγαλώσουμε την παράταξη. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο για χάσιμο», εξήγησε ο κ. Χριστοδουλάκης οποίος αναφορικά με την προσωπική του επιλογή να στηρίξει τον κ. Δούκα εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις κρίσιμες στιγμές όλοι οφείλουν να παίρνουν καθαρές θέσεις. «Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά και μια μεγάλη πρόκληση. Οι ευρωεκλογές έδειξαν ότι οι πολίτες αποδοκίμασαν τη ΝΔ και τις επιλογές της και απαιτούν από εμάς να του δώσουμε μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Και αυτό μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το κάνει».

Ανέλυσε δε, αναφέροντας ότι «Είναι η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις, όχι εσωκομματικές αλλά κοινωνικές και να κάνουμε υπερβάσεις. Χρειαζόμαστε την αυτοπεποίθηση της νίκης, την έχει ανάγκη ο δημοκρατικός κόσμος, και ο Χάρης Δούκας σηματοδοτεί αυτήν την αυτοπεποίθηση, ώστε να κοιτάξουμε τη ΝΔ στα μάτια και να προτάξουμε τις δικές μας πολιτικές προτεραιότητες για ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης. Σε αυτήν την προσπάθεια χρειαζόμαστε τη μεγαλύτερη διείσδυση σε ακροατήρια εκτός των κομματικών τειχών, ώστε να μεγαλώσουμε όλοι μαζί την παράταξη και να απευθυνθούμε στην κοινωνία».

Βίντεο με όσα είπε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης:



Εξηγώντας τι σημαίνει το διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης που θέλει να φέρει το ΠΑΣΟΚ στη χώρα, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε «Πρέπει να συγκρουστούμε με τα ολιγοπώλια και τα καρτέλ που παράγουν αισχροκέρδεια, πρέπει να δούμε ξανά τον ρόλο των τραπεζών στην ελληνική οικονομία που κανείς δεν τον συζητά, πρέπει να δούμε τι σημαίνει κοινωνικό κράτος και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, τι σημαίνει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, πρέπει να δούμε πώς θα θωρακίσουμε τους θεσμούς και τη δημοκρατία, να μιλήσουμε για το ιδιωτικό χρέος και τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών».

Στις αιτιάσεις των δημοσιογράφων ότι ο κ. Δούκας δεν μπορεί να είναι και δήμαρχος Αθηναίων και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο κ. Χριστοδουλάκης υπεραμύνθηκε την απόφαση του Χάρη Δούκας υπογραμμίζοντας ότι «Ο δήμος της Αθήνας είναι ένας κεντρικός πολιτικός οργανισμός. Τα προβλήματα που έχει είναι άμεσα συνδεδεμένα και όχι αντιπαραθετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά η χώρα. Πρόκειται λοιπόν για συμπληρωματικές διεργασίες. Η αποτελεσματικότητα της διοίκησης αφορά το μοντέλο που επιλέγεις. Άρα ένα μοντέλο ανοιχτό, συμμετοχικό, συλλογικό, θεσμικό που θα εμπλέκει και θα εμπνέει ανθρώπους θα είναι αποτελεσματικό με όρους αποκέντρωσης και στο δήμο Αθηναίων και στη χώρα. Ο Χάρης Δούκας έχει επιλέξει τη στρατηγική του «γυρίζω γειτονιά, γειτονιά» με μια συγκεκριμένη πρόταση, μιλώντας και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών. Επειδή το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή ασθενεί στα αστικά κέντρα, έτσι θα καταφέρουμε να ενώσουμε κοινωνικές δυνάμεις και να εμπνεύσουμε την ελπίδα στους πολίτες».

Για τη συζήτηση που αφορά την κεντροαριστερά στη χώρα μας και πώς αυτή μπορεί να εμπνεύσει ξανά τους πολίτες και να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο, ο κ. Χριστοδουλάκης υπογράμμισε ότι «Μόνο με κεντρικό πυλώνα το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπάρξει διεύρυνση του χώρου με κυβερνητική προοπτική. Σέβομαι και τιμώ τη συνεισφορά του Νίκου Ανδρουλάκη που πέτυχε το διψήφιο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, αλλά κρίνω ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται κάτι μεγαλύτερο ως άλμα. Θεωρώ ότι πρέπει να διεισδύσουμε σε ευρύτερα κοινωνικά ακροατήρια και να τα πείσουμε ότι υπάρχει σχέδιο και όραμα. Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία μπροστά μας που αφορά την παράταξη και όχι συγκεκριμένα πρόσωπα».

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό ανάμεσα στον Λευτέρη Αυγενάκη και σε έναν υπάλληλο του αεροδρομίου, ο κ. Χριστοδουλάκης καταδίκασε τόσο τη χρήση βίας από την πλευρά του πρώην υπουργού, όσο και συνολικά τη νοοτροπία του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ». «Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι πολίτες αποστρέφονται την πολιτική. Πρέπει να ξαναβάλουμε στο τραπέζι τη σημαίνει ήθος, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά στην πολιτική. Έτσι θα ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη με την κοινωνία. Αν δεν το κάνουμε, δεν απέχει πολύ η ημέρα που η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας θα μας γυρίσει την πλάτη ή θα ψάξει διέξοδο σε «αντισυστημικές» επιλογές».

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: «Τον είχαν στο μάτι από καιρό» - Αναζητούν απαντήσεις στις σχέσεις του τοπογράφου με τη Μύκονο

Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Τέσσερις προσαγωγές - Εξετάζεται αν ξέσπασε μετά από πτώση drone

Εισαγγελέας για Αυγενάκη – Διατάχθηκε προκαταρκτική μετά από καταγγελίες για την επίθεση στο αεροδρόμιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr