ΝΔ: Εξοργιστικό και βαθιά υποκριτικό να μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση μας απέναντι στον Αυγενάκη

ΝΔ: Εξοργιστικό και βαθιά υποκριτικό να μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση μας απέναντι στον Αυγενάκη

«Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να “κουνάει το δάχτυλο”, ας κάνει την αυτοκριτική του» λέει η Πειραιώς – Νωρίτερα η Κουμουνδούρου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «μισή διαγραφή»

avgenakis_lef
Αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ, επειδή χειροδίκησε κατά υπαλλήλου στο αεροδρόμιο μετά από διαπληκτισμό. Η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «μισή διαγραφή», με την Πειραιώς να περνά στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για εξοργιστική και υποκριτική στάση.

«Είναι όμως εξοργιστικό, και ταυτόχρονα βαθιά υποκριτικό, να μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα που διαχρονικά «καμαρώνει» για τον «αψύ Κρητικό» των αλλεπάλληλων απειλών, των προγραφών και τραμπουκισμών, και τον οποίο ποτέ δεν τόλμησε να διαγράψει οριστικά. Το κόμμα που όχι μόνο δεν απομάκρυνε, αλλά αντιθέτως τοποθέτησε στην πρώτη γραμμή, πρώην Υπουργό ο οποίος έχει καταδικασθεί αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη για βαρύτατα αδικήματα», τονίζει η ΝΔ.

Το κυβερνών κόμμα σημειώνει ότι εδώ και χρόνια έχει αποδείξει εμπράκτως ότι «όταν τίθενται ζητήματα ατομικής συμπεριφοράς δεν κάνουμε εκπτώσεις και προχωράμε σε αποφάσεις όπως η σημερινή. Η στάση μας αυτή είναι αυτονόητη απέναντι, όχι μόνο στους ψηφοφόρους μας, αλλά στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών».

«Εάν η λέξη «κωλοτούμπα» έκανε γνωστό τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ευρώπη, η έννοια «καρέκλα με κάθε τρόπο» είναι αυτή που τους χαρακτήριζε και εξακολουθεί να τους διακρίνει μέχρι σήμερα.

Κλείσιμο
Αντί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να «κουνάει το δάχτυλο» στη Νέα Δημοκρατία, ας κάνει την αυτοκριτική του για θέματα ηθικής και πολιτικής συμπεριφοράς. Και ας δώσει απαντήσεις για τα στελέχη του», καταλήγει.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουμε αποδείξει με πράξεις και όχι με λόγια ότι όταν τίθενται ζητήματα ατομικής συμπεριφοράς δεν κάνουμε εκπτώσεις και προχωράμε σε αποφάσεις όπως η σημερινή.

Η στάση μας αυτή είναι αυτονόητη απέναντι, όχι μόνο στους ψηφοφόρους μας, αλλά στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Είναι όμως εξοργιστικό, και ταυτόχρονα βαθιά υποκριτικό, να μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα που διαχρονικά «καμαρώνει» για τον «αψύ Κρητικό» των αλλεπάλληλων απειλών, των προγραφών και τραμπουκισμών, και τον οποίο ποτέ δεν τόλμησε να διαγράψει οριστικά.

Το κόμμα που όχι μόνο δεν απομάκρυνε, αλλά αντιθέτως τοποθέτησε στην πρώτη γραμμή, πρώην Υπουργό ο οποίος έχει καταδικασθεί αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη για βαρύτατα αδικήματα.

Εάν η λέξη «κωλοτούμπα» έκανε γνωστό τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ευρώπη, η έννοια «καρέκλα με κάθε τρόπο» είναι αυτή που τους χαρακτήριζε και εξακολουθεί να τους διακρίνει μέχρι σήμερα.

Αντί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να «κουνάει το δάχτυλο» στη Νέα Δημοκρατία, ας κάνει την αυτοκριτική του για θέματα ηθικής και πολιτικής συμπεριφοράς. Και ας δώσει απαντήσεις για τα στελέχη του.

ΣΥΡΙΖΑ: Μισή η διαγραφή Αυγενάκη


Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «μισή διαγραφή», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι απέπεμψε μεν τον κ. Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ, ωστόσο «τον κρατάει στο κόμμα και δεν του ζητάει καν να παραδώσει την έδρα του!».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης λέει στους πολίτες ότι τα στελέχη του έχουν ασυλία, απεριόριστη εξουσία και δικαίωμα να χειροδικούν έναντι όποιου κάνει τη δουλειά του.


Για την «μισή διαγραφή» του Λ. Αυγενάκη

Μισό κιλό, μισή ζωή, μισή… διαγραφή: Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναγάγει τα ημίμετρα και τις δειλές αποφάσεις σε κανόνα της πολιτικής του, ακόμα κι όταν αφορούν εξόφθαλμα περιστατικά που προσβάλλουν κάθε πολίτη. Έτσι και με τον κ. Αυγενάκη: με καθυστέρηση ημερών, κι αφού πρώτα κυκλοφόρησε το αδιάψευστο βίντεο με το απαράδεκτο περιστατικό χειροδικίας από τον πρώην υπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να τον αποπέμψει μεν από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τον κρατάει στο κόμμα και δεν του ζητάει καν να παραδώσει την έδρα του!

Ο Κυρ. Μητσοτάκης λέει δηλαδή σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας: τα στελέχη μου έχουν ασυλία, απεριόριστη εξουσία και δικαίωμα να χειροδικούν έναντι όποιου κάνει απλώς τη δουλειά του. Κι αν υπάρξει κάνα μαρτυριάρικο βίντεο, τότε απλώς θα βάζει τον κάθε Αυγενάκη για λίγο στον πάγκο ώστε να τον επαναφέρει με την πρώτη ευκαιρία…

Αλλά είπαμε, ο Κυρ. Μητσοτάκης ειδικεύεται στις μισές δουλειές: Ημίμετρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, ημίμετρα στη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, ημίμετρα κι όταν θίγεται το αίσθημα δικαιοσύνης των πολιτών. Κάτι πρέπει ν΄ αλλάξει σ΄ αυτή τη χώρα…


Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το drone που κατέπεσε και πιθανόν προκάλεσε την πυρκαγιά - Δείτε βίντεο

Τζο Μπάιντεν: Σκέφτεται να αποσυρθεί από την κούρσα για τη προεδρία των ΗΠΑ, λένε οι New York Times

Αυγενάκης: «Εχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό που κάλεσε ο 22χρονος υπάλληλος στο αεροδρόμιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης