Ψηφίστηκαν τα νομοσχέδια για την στρατιωτική συνεργασία με την Σαουδική Αραβία

Ψηφίστηκαν τα νομοσχέδια για την στρατιωτική συνεργασία με την Σαουδική Αραβία

Υπέρ τάχθηκαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ

olomeleia_vouli_xr
Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκαν την Τετάρτη από την Ολομέλεια της Βουλής σχέδια νόμου για τη στρατιωτική συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία.

Υπέρ των νομοσχεδίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν όλα τα άλλα κόμματα της Βουλής (ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νίκη, Νέα Αριστερά, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας).

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, τόνισε ότι «καλούμαστε για μια ακόμη φορά να αποφασίσουμε για τον ρόλο της πατρίδας μας, στο σύγχρονο επιχειρησιακό και γεωστρατηγικό περιβάλλον, μιας Ελλάδας η οποία επαναπροσδιορίζεται στη διεθνή σκηνή και διεκδικεί τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και βεβαίως μιας πατρίδας η οποία δεν περιορίζεται στα στενά της γεωγραφικά όρια, καθώς τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα είναι ευρύτερα».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ραλλία Χρηστίδου είπε πως έχουμε μπροστά μας δύο νέες διακρατικές συμφωνίες, που σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι αντίστοιχες με άλλες, που η χώρα μας έχει υπογράψει στο παρελθόν, έχουν δε ως στόχο την ενίσχυση των εξωτερικών σχέσεων της χώρας μας διαμέσου της στρατιωτικής διπλωματίας.

Ο Δημήτριος Μπιάγκης από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τόνισε ότι συμφωνίες αυτές όπως αναφέρεται και στο διατακτικό τους αποσκοπούν στην προώθηση και ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και εντάσσονται σε μια ευρύτερη στρατηγική της πατρίδας μας για ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Κλείσιμο
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης που διαφώνησαν επισήμαναν, μεταξύ άλλων, ότι διάθεση της συστοιχίας Patriot προκαλεί κενό στις ελληνικές αμυντικές δυνατότητες, όπως και ότι οι συμφωνίες εμπλέκουν την Ελλάδα σε ανταγωνισμούς.


Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το drone που κατέπεσε και πιθανόν προκάλεσε την πυρκαγιά - Δείτε βίντεο

Τζο Μπάιντεν: Σκέφτεται να αποσυρθεί από την κούρσα για τη προεδρία των ΗΠΑ, λένε οι New York Times

Αυγενάκης: «Εχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό που κάλεσε ο 22χρονος υπάλληλος στο αεροδρόμιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης