Σκανδαλίδης: Δεν είναι ασύμβατος ο Χάρης Δούκας να είναι δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Σκανδαλίδης: Δεν είναι ασύμβατος ο Χάρης Δούκας να είναι δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Δεν είναι πασαρέλα το ότι κάποιος θέλει να δώσει λύσεις, όπως το εννοεί ο ίδιος. Το ΠΑΣΟΚ έχει στελέχη που θέλουν να προσφέρουν», είπε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

skandalidis
Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ και τις πολλές υποψηφιότητες που εκδηλώθηκαν για την προεδρία μίλησε στην ΕΡΤ το ιστορικό στέλεχος του κόμματος και πρώην υπουργός, Κώστας Σκανδαλίδης.

Με την παραδοχή ότι υπάρχει κρίση ηγεσίας διεθνώς στην πολιτική σκηνή ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την τρίτη θέση που πήρε το κόμμα υπό την ηγεσία του Ν. Ανδρουλάκη.

«Είναι υπόθεση των προοδευτικών δυνάμεων να ανοίξουν αυτή τη συζήτηση και να δώσουν μια πειστική απάντηση» σημείωσε υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδοκιμάστηκε.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2glcfex5dq1)
Κλείσιμο

«Προγραμματικά είμασταν καλύτεροι από τους άλλους. Είμασταν μη τοξικοί. Είμασταν θεσμικοί και μακριά από τη μεγάλη πόλωση» ανέφερε λέγοντας ότι «χάσαμε λιγότερο από τους άλλους».

Ο κ. Σκανδαλίδης σχολίασε τις επτά, μέχρι στιγμής, υποψηφιότητες καθώς και τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη περί «πασαρέλας προσωπικών φιλοδοξιών» χαρακτηρίζοντας την ως «ατυχή».

Όπως υπενθύμισε στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος, στις οποίες συμμετείχε ο Νίκος Ανδρουλάκης, συμμετείχαν εννέα υποψήφιοι.

«Δεν είναι πασαρέλα το ότι κάποιος θέλει να δώσει λύσεις, όπως το εννοεί ο ίδιος. Το ΠΑΣΟΚ έχει στελέχη που θέλουν να προσφέρουν. Αν αυτά τα στελέχη μαζέψουν 300.000 ανθρώπους να ψηφίσουν είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα για το ΠΑΣΟΚ».

Και όπως επισήμανε όποιος από τους υποψηφίους εκλεγεί θα πρέπει να κάνει συμμέτοχο τη βάση του κόμματος και «όχι να την στείλει σπίτι του γιατί μόνο έτσι μπορεί να ανασυνταχθεί».

Πρόσθεσε δε ότι «το κόμμα πρέπει να ανασυνταχθεί για να μπορέσει να επικοινωνήσει ξανά με τη βάση». Σχετικά με τη λειτουργία των οργάνων σχολίασε ότι «δεν ήταν στην καλύτερη τους στιγμή».

Ερωτηθείς για τον Χάρη Δούκα και το εάν μπορεί να είναι ταυτόχρονα δήμαρχος της Αθήνας και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, εφόσον εκλεγεί απάντησε ότι «θα δούμε τι θα παρουσιάσει». Επιπλέον, όπως είπε, τυπικά η υποψηφιότητά του δεν είναι ασύμβατη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι ασύμβατος ο Χάρης Δούκας να είναι δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Αναφορικά με τον κ. Ανδρουλάκη σχολίασε ότι έφερε μια νέα γενιά στο προσκήνιο. Μάλιστα, όπως είπε, το ζητούμενο είναι όποιος και να είναι ο αρχηγός το κόμμα να μείνει ενωμένο.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες πρόσθεσε ότι «προς το παρόν έχουμε υποψηφίους και όχι θέσεις». Μιλώντας τέλος για την ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι «δεν εννοείται κεντροαριστερά χωρίς ισχυρό ΠΑΣΟΚ» ενώ, όπως τίθεται ζήτημα συγκολλήσεων αλλά πρωτοβουλιών από τη βάση των κομμάτων.

Σχολιάζοντας τέλος την αποπομπή του Λευτέρη Αυγενάκη και τις δηλώσεις της κας Φωτίου στη Βουλή ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι είναι κάτι που το θλίβει προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «η κρίση των πολιτικών κομμάτων οδηγεί στο κάθε πέρυσι και καλύτερα».

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το drone που κατέπεσε και πιθανόν προκάλεσε την πυρκαγιά - Δείτε βίντεο

Τζο Μπάιντεν: Σκέφτεται να αποσυρθεί από την κούρσα για τη προεδρία των ΗΠΑ, λένε οι New York Times

Αυγενάκης: «Εχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό που κάλεσε ο 22χρονος υπάλληλος στο αεροδρόμιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης