Εργαζόμενοι της Αυγής στον Κασσελάκη on camera: Μας έκλεισες χωρίς να συζητήσουμε - Mea culpa, τους είπε

Οι εργαζόμενοι της Αυγής περίμεναν τον Στέφανο Κασσελάκη έξω από την Κουμουνδούρου - Επέμεινε ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε την εκτύπωση για το καθημερινό φύλλο»

Τη δυσαρέσκειά τους στον Στέφανο Κασσελάκη για το λουκέτο στο καθημερινό φύλλο της Αυγής εξέφρασαν εργαζόμενοι στην εφημερίδα που τον περίμεναν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου όπου συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία.

Όπως είπαν στον κ. Κασσελάκη, «πήρες μια απόφαση χωρίς να μας συναντήσεις, ελήφθη μια απόφαση ερήμην μας, είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει mea culpa για το γεγονός ότι δεν τους συνάντησε πριν την ανακοίνωση της απόφασης για λουκέτο αλλά να επιμένει ότι «δεν έχουμε τα χρήματα για να πληρώσουμε την εκτύπωση του καθημερινού φύλλου της Αυγής»



«Πήρες μια απόφαση χωρίς να μας συναντήσεις, ελήφθη μια απόφαση ερήμην μας, είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι. Το πρώτο μήνυμα που έλαβες όταν εκλέχθηκες ήταν από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων για να μας συναντήσεις. Αντι γι' αυτό μας ανακοινώθηκε με τον τρόπο αυτό σε έξι εργαζόμενους ότι κλείνει η Αυγή» είπαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οι εργαζόμενοι της Αυγής.

«Δεν έχει απολυθεί κανείς και η Κουμουνδούρου δεν έχει πληρωθεί. Το δικό μου καομμάτι το έκανα όπως μπορούσα και έχω παροτρύνει και άλλους να κάνουν το ίδιο» επιχείρησε να απαντήσει ο κ. Κασσελάκης λέγοντας ότι «η αναστολή της εκτύπωσης του καθημερινού φύλλου δεν σημαίνει ότι δεν θα απολυθεί κανείς».

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι «και εμένα με έχει απέναντι το κλείσιμο» προσθέτοντας πως «εάν υπάρχουν πόροι για να συνεχίσουμε το καθημερινό φύλλο να το συζητήσουμε. Από εκεί και πέρα το προσωπικό του κάθε εργαζόμενου θα το δούμε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε, επίσης, την αντίθεσή του με την κατηγορία ότι ήταν αυτός που έκλεισε την Αυγή λέγοντας «δεν την κλείνω εγώ» ρωτώντας τον συνομιλήτη του εκ των εργαζομένων «εσύ πιστεύεις ότι ψυχικά δεν είμαι μαζί σας;» για να πάρει την απάντηση «το αμφισβητώ».

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα χρήματα να τυπώνουμε την εκτύπωση του καθημερινού φύλλου, είμαι εδώ για να βρούμε λύσεις. Μea culpa εάν δεν είχαμε συζήτηση πριν, έχω συζητήσει με τις διευθύνσεις» συμπλήρωσε ο κ. Κασσελάκης.

Μετά τον διάλογο on camera, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με εργαζόμενους της Αυγής στις 2 μετά το μεσημέρι.

«Οι εργαζόμενοι δεν βάζουμε τελεία, η εφημερίδα έχει ιστορία»

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι της Αυγής, οι οποίοι προγραμματίζουν συγκέντρωση και έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο θα συνεδριάσει το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, συνομίλησαν και με τον διευθυντή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, ενώ υποδέχονταν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας με το σύνθημα «οι εργαζόμενοι δεν βάζουμε τελεία, η εφημερίδα έχει ιστορία».

Στην Κουμουνδούρου οι εργαζόμενοι της «Αυγής» - Διαμαρτύρονται για το «λουκέτο» from Orange Press Agency on Vimeo.


Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση των εργαζομένων της Αυγής έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ



Η αφίσα των εργαζομένων στην Αυγή για τη σημερινή συγκέντρωση και τη διαμαρτυρία του Σαββάτου



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα για την αλαζονεία μέσω Αυγενάκη - Το παρασκήνιο της διαγραφής

Έκλεψαν το γαλλικό «Εξκάλιμπερ» που βρισκόταν για 1.300 χρόνια καρφωμένο σε βράχο της πόλης Ροκαμαντούρ - Δείτε βίντεο

Βροχή οι καταγγελίες και τα... ευτράπελα για τις παραλίες - Ποιες περιοχές μπαίνουν στο στόχαστρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr