Βορίδης: Απαράδεκτη η συμπεριφορά Αυγενάκη, επιβλήθηκε η μέγιστη κοινοβουλευτικά ποινή

Βορίδης: Απαράδεκτη η συμπεριφορά Αυγενάκη, επιβλήθηκε η μέγιστη κοινοβουλευτικά ποινή

«Αυτή η συμπεριφορά δεν έχει να κάνει με το 41%, έχει να κάνει με το ότι οι βουλευτές, πόσω μάλλον οι υπουργοί, έχουν μια υποχρέωση συμπεριφοράς απέναντι στον θεσμό τον οποίο υπερασπίζονται και αυτόν πρέπει να τον υπερασπίζονται και με την προσωπική τους στάση», είπε ο υπουργός Επικρατείας

voridis
«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη συμπροφορά του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με το συμβάν στο αεροδρόμιο, που τον έθεσε εκτός ΚΟ της ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Βορίδης, τόνισε ότι του επιβλήθηκε η μέγιστη, κοινοβουλευτικά, ποινή.

«Έχουμε ζήσει πολλά. Έχουμε ζήσει ανθρώπους οι οποίοι καταδικάζονται από το ειδικό δικαστήριο και είναι πρώτο τραπέζι πίστα στην πολιτική. Μη θεωρούμε αυτονόητες ορισμένες συμπεριφορές. Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αυτήν την στάση απέναντι σε αυτά τα ζητήματα ηθικής τάξεως, δε σημαίνει ότι αυτό το κάνουν όλοι. Αυτό, να του το δώσουμε. Ήταν μια απαράδεκτη συμπεριφορά και επεβληθεί, σε επίπεδο κοινοβουλευτικό, η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί, που είναι αποπομπή από την ΚΟ της ΝΔ».

«Αυτή η συμπεριφορά δεν έχει να κάνει με το 41%, έχει να κάνει με το ότι οι βουλευτές, πόσω μάλλον οι υπουργοί, έχουν μια υποχρέωση συμπεριφοράς απέναντι στον θεσμό τον οποίο υπερασπίζονται και αυτόν πρέπει να τον υπερασπίζονται και με την προσωπική τους στάση. Ήταν μια επιβίωση από τον παλιό κόσμο που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας, γι΄ αυτό και υπήρξε αυτή η αυστηρή προσέγγιση στο θέμα», τονίζει.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2gixjpm9uvd)

Για Καραμανλή – Σαμαρά

Κλείσιμο
Σχετικά με τις ομιλίες των δύο πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι άσκησαν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, λέει:

«Εμείς έχουμε μια γραμμή στο θέμα των ομιλιών των δύο πρώην πρωθυπουργών και είναι ότι δεν σχολιάζουμε αυτά τα οποία λένε. Ειπώθηκαν αυτά που ειπώθηκαν, τα ακούσαμε όλοι, νομίζω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό γράφτηκαν αρκετά πράγματα στον δημόσιο χώρο και έγινε και συζήτηση, απλώς από την πλευρά της κυβέρνησης δε θέλουν να κάνουμε σχόλια σε αυτές τις ομιλίες».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Νομίζω θα μας δοθεί η ευκαιρία, όχι σε σχέση με τις συγκεκριμένες ομιλίες, να συζητήσουμε αναλυτικά για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Εγώ θεωρώ ότι ένας δημόσιος διάλογος για αυτά τα θέματα ποτέ δεν είναι κακός. Δε θεωρώ ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι ταμπού, είμαι οκ να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση».

«Ο Μπελέρης θα ασκήσει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής»

Για τον Φρέντι Μπελέρη και την εκλογή του στο ευρωκοινοβούλιο, σημειώνει:

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι με τον άλφα ή με τον βήτα τρόπο, ο Μπελέρης θα ασκήσει κανονικότατα τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής. Φαντάζομαι και ελπίζω ότι η Αλβανία δε θα μπει σε μια λογική να αποστερεί διάφορα δικαιώματα από έναν ευρωβουλευτή. Το ζήτημα του κράτους δικαίου στην Αλβανία, με αφορμή την παράνομη φυλάκιση Μπελέρη, άνοιξε, εξεδόθη καταδικαστικό ψήφισμα από το ΕΛΚ, έγιναν διαβήματα προς την Αλβανία από τα υψηλότερα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ετέθησαν τα ζητήματα του κράτους δικαίου. Η Ελλάδα, σε δικές της τοποθετήσεις, είπε ότι το κεφάλαιο του κράτους δικαίου και εν γένει το ενταξιακό κεφάλαιο της Αλβανίας δεν ανοίγει μέχρι να βεβαιωθούμε ότι λειτουργεί το κράτος δικαίου στην Αλβανία και ότι προστατεύονται αποτελεσματικά τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας. Αν αποφασίσει η Αλβανία ότι θα παραβιάζει το κράτος δικαίου, προφανώς το κομμάτι της διεθνούς πίεσης, το διπλωματικό δηλαδή κομμάτι, εμείς έχουμε εξαντλήσει εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε».

Για την κυβερνητική πολιτική

Σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, ο υπουργός Επικρατείας υπογραμμίζει:

«Βλέπετε ότι από τις ίδιες τις ενέργειες του πρωθυπουργού… είδατε μια επίσκεψη σε νοσοκομείο, αυτό κάτι λέει. Σε συνδυασμό και με την επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας είναι ένα σαφές μήνυμα για μία προτεραιότητα. Είδατε και την επίσκεψη σε ένα αμαξοστάσιο το οποίο αφορά λεωφορεία, άρα ΜΜΜ. Αυτό σημαίνει μια προτεραιότητα στη ματιά του πρωθυπουργού στα ζητήματα της βελτίωσης της καθημερινότητας. Δε θεωρώ ότι θα περιοριστεί η κυβέρνηση σε αυτό γιατί για να αντιμετωπίσεις τα θέματα της καθημερινότητας, απαιτούνται δύσκολες δράσεις, δεν σταματάει αυτό στο να χρειάζεται και κάτι περισσότερο και να πρέπει να γίνει και κάτι καλύτερο».

«Τα κονδύλια στην υγεία, την τελευταία 5ετια, έχουν διπλασιαστεί. Ένα από τα πολύ σημαντικά και κρίσιμα θέματα που πρέπει να δούμε, εκτός από την αύξηση του προϋπολογισμού που την έχουμε δει, είναι πού πάνε αυτά τα χρήματα, πώς αξιοποιούνται. Έχει μεγάλη σημασία να εξορθολογιστεί το σύστημα υγείας».

Για τις τράπεζες

«Για τις τράπεζες υπάρχει μια μόνιμη συζήτηση, είδατε και την παρέμβαση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών για τα θέματα των προμηθειών. Κατά την γνώμη μου υπάρχει, και όχι χωρίς λόγο, μια μεγάλη διαφοροποίηση ανάμεσα στα επιτόκια χορηγήσεων και στα επιτόκια καταθέσεων. Να θυμίσω ότι βγαίνουμε με τράπεζες ανακεφαλαιοποιημένες μεν, αλλά από την άλλη μεριά μέσα από μια πολύ δύσκολη περίοδο. Θεωρώ ότι εκείνο που πρέπει να κάνουμε και θεωρώ ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα το δούμε, είναι να ενισχύσουμε τον τραπεζικό ανταγωνισμό. Εδώ νομίζω ότι χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο εκτός από τις λεγόμενες 4 συστημικές, για να ενισχύσουμε τον τραπεζικό ανταγωνισμό που θα λειτουργήσει κατ’ αποτέλεσμα στο να επιτύχουμε και τη βελτίωση στις προμήθειες αλλά και τον ανταγωνισμό στα επιτόκια».

Για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Απολύτως άκαιρη αυτή η συζήτηση, είναι πρόωρη, δεν έχει ανοίξει, δεν έχει περιεχόμενο και νόημα. Θα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Οι Αθηναίοι νοσταλγούν τον Κώστα Μπακογιάννη»

Για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά και την επιθυμία του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, λέει:

«Εξελέγη δήμαρχος. Εγώ ως δημότης Αθήνας, εκείνο το οποίο με ενδιαφέρει πρωτίστως, πολύ σεβαστές οι φιλοδοξίες του να θέλει να γίνει πλανητάρχης, να γίνει ό,τι θέλει, αλλά να μαζεύει τα σκουπίδια πρώτα. Η Αθήνα μετά τον Μπακογιάννη βρίσκεται, από πλευράς καθαριότητας, σε πάρα πολύ κακή κατάσταση. Λέω την καθαριότητα και δε λέω άλλα, πιο φιλόδοξα πράγματα, γιατί θεωρώ ότι το βασικό το οποίο έχουν να κάνουν οι δήμοι είναι να ασχολούνται με την καθαριότητα. Μπορεί να το θεωρεί ταπεινή εργασία. Μπορεί να συγκεντρωθεί λίγο στη δουλειά του και να αφήσει τα υπόλοιπα; Εγώ λέω κάτι απλό που ενδιαφέρει τους δημότες της Αθήνας. Ένας δήμαρχος να είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του. Αυτό θέλουμε. Η Αθήνα είναι μεγάλος δήμος με σύνθετα ζητήματα. Οι Αθηναίοι σήμερα, νοσταλγούν τον Κώστα Μπακογιάννη. Η δουλειά του δημάρχου είναι αφοσίωση και καθημερινή εργασία».

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη:

«Το πρόβλημα το οποίο έχει ο χώρος της κεντροαριστεράς είναι δευτερευόντως ζήτημα προσώπου. Έχουν θέμα προγραμματικό και ιδεολογικό. Υπερασπίζονται πράγματα που πια ο κόσμος δεν τα θέλει, δεν τα πιστεύει. Έχουν απόψεις τις οποίες η κοινωνία έχει απορρίψει. Ό,τι αλλαγή σε επίπεδο προσώπων και να γίνει, το ταυτοτικό, ιδεολογικοπολιτικό και προγραμματικό ζήτημα που έχει αυτός ο χώρος, δεν ξεπερνιέται. Θέλει εκ των βάθρων αλλαγή».

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το drone που κατέπεσε και πιθανόν προκάλεσε την πυρκαγιά - Δείτε βίντεο

Τζο Μπάιντεν: Σκέφτεται να αποσυρθεί από την κούρσα για τη προεδρία των ΗΠΑ, λένε οι New York Times

Αυγενάκης: «Εχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό που κάλεσε ο 22χρονος υπάλληλος στο αεροδρόμιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης