Μαρινάκης για Αυγενάκη: Θα ήταν αδιανόητο να πολιτευτεί με τη ΝΔ μετά από τέτοια συμπεριφορά

Τι άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για το ενδεχόμενο μελλοντικής υποψηφιότητάς του κ. Αυγενάκη.

Τον αποκλεισμό του Λευτέρη Αυγενάκη ακόμα και από μελλοντική πολιτική επάνοδο στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας άφησε να εννοηθεί την Πέμπτη το πρωί ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα όσα καταγγέλθηκαν είπε ότι η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διαγραφή του κ. Αυγενάκη ήταν μια αυτονόητη απόφαση που κανείς δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι δεν λαμβανόταν. «Θα ήταν αδιανόητο ένας άνθρωπος με τέτοια συμπεριφορά να συνεχίσει να πολιτεύεται υπό τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Ξέρετε, για εμάς οι πράξεις είναι πιο σημαντικές από τα λόγια διότι ο βομβαρδισμός με λόγια χωρίς αντίστοιχες πράξεις, είναι εκείνος ο οποίος τελικά απαξίωσε την πολιτική στα μάτια νέων ανθρώπων και ιδιαιτέρως της δικής μου γενιάς», τόνισε, και συνέχισε: «Για το λόγο αυτό ο Πρωθυπουργός σε ζητήματα συμπεριφοράς αντιδρούσε πάντα ”ακαριαία” με απομακρύνσεις από υπουργεία ή ακόμα και από ψηφοδέλτια. Είτε αυτά τα ζητήματα π.χ. αφορούσαν έναν χορό που δεν έπρεπε να χορευτεί, είτε την απόλαυση διακοπών τη στιγμή που η χώρα βρισκόταν σε κρίση.

Στο συγκεκριμένο θέμα, η πρώτη επαφή συνεργάτη του πρωθυπουργού με τον κ. Αυγενάκη με εντολή για παροχή εξηγήσεων έγινε ήδη από το βράδυ της Τρίτης, πριν την κυκλοφορία του βίντεο. Την επομένη το ξημέρωμα ο πρωθυπουργός είχε πλέον δει το βίντεο και μιλώντας μαζί μου ενόψει επικείμενης παρουσίας μου στον σταθμό σας, μου “άναψε το πράσινο φως” για να προεξαγγείλω όσα θα ακολουθούσαν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι διατηρεί στις τάξεις του άθικτα, στελέχη τα οποία εμφανίζουν αποκλίνουσες συμπεριφορές, ενώ ερωτηθείς μήπως η στάση του ιδίου του κ. Αυγενάκη, «να καθυστερήσει ιδιαίτερα την απολογία του αλλά και να παραλείψει, τόσο να παραιτηθεί οικειοθελώς όσο και να παραδώσει την βουλευτική του έδρα, απέφυγε να απαντήσει παραπέμποντας στον ίδιο».

Ειδήσεις σήμερα:

Εργαζόμενοι της Αυγής στον Κασσελάκη on camera: Μας έκλεισες χωρίς να συζητήσουμε - Mea culpa, τους είπε

Με δύο όπλα η εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό

«Το έδειξαν ή είναι τρολάρισμα;» - Ο Μαθιός του Σασμού μεταμορφώθηκε σε αετό και έγινε χαμός στο Twitter
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr