ΣΥΡΙΖΑ: Καταψηφίζει η «φρουρά Τσίπρα» την εισήγηση Κασσελάκη, συνεχίζεται η συνεδρίαση της ΠΓ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταψηφίζει η «φρουρά Τσίπρα» την εισήγηση Κασσελάκη, συνεχίζεται η συνεδρίαση της ΠΓ

Η συνεδρίαση δίνει ένα πρώτο στίγμα για ό,τι θα ακολουθήσει στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το ερχόμενο Σάββατο

syriza-kasselakis-5_2
Απορρίπτουν την εισήγηση του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που συνυπέγραψαν το κείμενο των «87».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την εισήγηση Κασσελάκη καταψήφισαν οι:

Ολγα Γεροβασίλη

Κώστας Ζαχαριάδης

Θανασης Θεοχαρόπουλος

Κλείσιμο
Ζωή Καρκούλια

Κατερίνα Νοτοπούλου

Γιαννης Ραγκούσης

Ελένη Συμεωνίδου

Από τους 23 που μετέχουν στην Πολιτική Γραμματεία, απουσιάζει οι Αλέκος Φλαμπουράρης, οποίος νοσηλεύεται μετά από ελαφρύ έμφραγμα και ο Διονύσης Τεμπονέρας παραιτήθηκε από τα κομματικά όργανα. 

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που έχει ήδη διαρκέσει πάνω από 5 ώρες και βρίσκεται σε εξέλιξη, δίνει ένα πρώτο στίγμα για ό,τι θα ακολουθήσει στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το ερχόμενο Σάββατο.

Εργαζόμενοι της Αυγής στον Κασσελάκη on camera: Μας έκλεισες χωρίς να συζητήσουμε - Mea culpa, τους είπε

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη και όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας θα έχουν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αυγή», σε συνέχεια της αντιπαράθεσης που είχαν σήμερα με τον κ. Κασσελάκη κατά την προσέλευσή του στα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Στους εργαζόμενους της «Αυγής» δεν έχει καταβληθεί, κατά πληροφορίες, ο μισθός του Ιουνίου, αλλά και δεδουλευμένα 10 μηνών από το παρελθόν.

Νωρίτερα σήμερα, τη δυσαρέσκειά τους στον Στέφανο Κασσελάκη για το λουκέτο στο καθημερινό φύλλο της Αυγής εξέφρασαν εργαζόμενοι στην εφημερίδα που τον περίμεναν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2gkgkurwqi1)

«Πήρες μια απόφαση χωρίς να μας συναντήσεις, ελήφθη μια απόφαση ερήμην μας, είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι. Το πρώτο μήνυμα που έλαβες όταν εκλέχθηκες ήταν από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων για να μας συναντήσεις. Αντι γι' αυτό μας ανακοινώθηκε με τον τρόπο αυτό σε έξι εργαζόμενους ότι κλείνει η Αυγή» είπαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οι εργαζόμενοι της Αυγής.

«Δεν έχει απολυθεί κανείς και η Κουμουνδούρου δεν έχει πληρωθεί. Το δικό μου καομμάτι το έκανα όπως μπορούσα και έχω παροτρύνει και άλλους να κάνουν το ίδιο» επιχείρησε να απαντήσει ο κ. Κασσελάκης λέγοντας ότι «η αναστολή της εκτύπωσης του καθημερινού φύλλου δεν σημαίνει ότι δεν θα απολυθεί κανείς».

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι «και εμένα με έχει απέναντι το κλείσιμο» προσθέτοντας πως «εάν υπάρχουν πόροι για να συνεχίσουμε το καθημερινό φύλλο να το συζητήσουμε. Από εκεί και πέρα το προσωπικό του κάθε εργαζόμενου θα το δούμε». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε, επίσης, την αντίθεσή του με την κατηγορία ότι ήταν αυτός που έκλεισε την Αυγή λέγοντας «δεν την κλείνω εγώ» ρωτώντας τον συνομιλήτη του εκ των εργαζομένων «εσύ πιστεύεις ότι ψυχικά δεν είμαι μαζί σας;» για να πάρει την απάντηση «το αμφισβητώ».

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα χρήματα να τυπώνουμε την εκτύπωση του καθημερινού φύλλου, είμαι εδώ για να βρούμε λύσεις. Μea culpa εάν δεν είχαμε συζήτηση πριν, έχω συζητήσει με τις διευθύνσεις» συμπλήρωσε ο κ. Κασσελάκης. Μετά τον διάλογο on camera, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με εργαζόμενους της Αυγής στις 2 μετά το μεσημέρι.

«Οι εργαζόμενοι δεν βάζουμε τελεία, η εφημερίδα έχει ιστορία»

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι της Αυγής, οι οποίοι προγραμματίζουν συγκέντρωση και έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο θα συνεδριάσει το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, συνομίλησαν και με τον διευθυντή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, ενώ υποδέχονταν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας με το σύνθημα «οι εργαζόμενοι δεν βάζουμε τελεία, η εφημερίδα έχει ιστορία».


Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση των εργαζομένων της Αυγής έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

avgi-siriza5
avgi-siriza4

avgi-siriza3
avgi-siriza2
avgi-siriza

Η αφίσα των εργαζομένων στην Αυγή για τη σημερινή συγκέντρωση και τη διαμαρτυρία του Σαββάτου

afisa-avgi

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Το σημείο που σκοτώθηκε από μπαλωθιά ο Γιώργος και το έθιμο που του κόστισε τη ζωή - Τι λέει η σύζυγος του δράστη

Τζεφ Μπέζος - Λόρεν Σάντσεζ: Κάνουν βόλτα στα Ματογιάννια

Ο ευρωβουλευτής Φειδίας και ο YouTuber Κοψιάλης έδωσαν 50 ευρώ σε έφηβο για να μασήσει γόπα τσιγάρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης