Στέφανος Κασσελάκης: «Θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα» - Γόνιμο το κλίμα λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα» - Γόνιμο το κλίμα λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που πήραν το λόγο, τοποθετήθηκαν σε ήπιους τόνους - Η κριτική που ασκήθηκε για αποφάσεις όπως το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής

kasselakis-syriza-koumoundourou-1
«Μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Χρειάζεται ομόνοια, προγραμματικές προτάσεις και ενότητα» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του, στην μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

«Είμαι στη διάθεση σας για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι» σημείωσε χαμηλώνοντας τους τόνους ο κ. Κασσελάκης, ενώ πηγές της Κουμουνδούρου έκαναν λόγο για «πολύ γόνιμο και παραγωγικό κλίμα» στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που πήραν το λόγο, τοποθετήθηκαν σε ήπιους τόνους. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές μετέδιδαν ότι δεν έγινε ψηφοφορία επί του συνολικού κειμένου της εισήγησης και πως ορισμένα μέλη του οργάνου εξέφρασαν τη διαφωνία τους σε συγκεκριμένα ζητήματα. Μάλιστα, η Γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου τους κάλεσε μέχρι το βράδυ να στείλουν τυχόν ενστάσεις και τροπολογίες, προκειμένου να ενσωματωθούν στην εισήγηση.

Πυκνώνουν τα όργανα

Το καλό κλίμα αντανακλάται, σύμφωνα με κομματικές πηγές, και στο γεγονός ότι η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα με οργανωτικό χαρακτήρα, καθώς σήμερα δεν μπήκαν προς συζήτηση οι καταστατικές αλλαγές, ενώ το όργανο θα συνεδριάσει εκ νέου και στα τέλη Ιουλίου.

Κλείσιμο
Μετά την ανάπαυλα των διακοπών, θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, για να προετοιμάσει την κεντρική επιτροπή, η οποία θα οδηγήσει στο Συνέδριο του κόμματος στο φθινόπωρο. Αν είναι δυνατόν, όπως είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό να λάβει χώρα. ακόμη και τέλη Σεπτεμβρίου.

Επιτροπή για τις αλλαγές

Ως προς τις προτεινόμενες από την ηγεσία του κόμματος καταστατικές αλλαγές, αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής επιτροπής που θα τις επεξεργαστεί και στην οποία θα μετέχουν οι:

Τρύφωνας Αλεξιάδης

Θεοδωρα Τζάκρη

Τάκης Κορμάς

Ρένα Δούρου

Νίκος Σκορίνης

Κουβέλη Μαρία

Γιάννης Βουλγαράκης

Διονύσης Καλαματιανός

Παναγιώτα Πούλου

Μαρία Ρεπούση

Γιαννης Μπουρνούς

Γιαννης μαντζουράνης

Κούβελα Φωτεινη

Ζαχαριάδης κωστας

Πάνος Ρήγας

Λίλα Σουλελέ

Παναγιώτης Παναγιώτου

Νίνα Κασιμάτη

Μαριλιζα Ξενογιαννακοπουλου

Κωτσόπουλος Θοδωρής

Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος

Χαρά Καφαντάρη

Αραπη Μπελώνη Παναγιώτα

Αναρτήσεις και εσωστρέφεια

Στις ενστάσεις που κατατέθηκαν από μέλη του οργάνου, τέθηκαν ζητήματα όπως το εάν πρέπει να αποτιμάται ως ικανοποιητικό ή όχι το εκλογικό αποτέλεσμα, αντιρρήσεις υπήρξαν για το πως ανακοινώθηκε το λουκέτο στην «Αυγής», ενώ ζητήθηκε να μην υπάρχει εσωστρέφεια και αναρτήσεις, που την προκαλούν, «φωτογραφίζοντας» αυτές του κ. Κασσελάκη από την Αμερική.

«Ήταν μια παρά όλα παραγωγική και ευγενική συνεδρίαση. Θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα, γιατί η κοινωνία αγκομαχά και θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία» επισήμανε στην δευτερολογία του ο κ. Κασσελάκης.

Ακόμη, επανέλαβε την αποστροφή του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, οτι δηλαδή μπορούν να βρεθούν τομείς και πεδία με τη μορφή προτάσεων νόμου και με στόχο την κοινοβουλευτική συνεργασία με αλλά κόμματα και κυρίως το ΠΑΣΟΚ, όπου και υπήρξε συμφωνία από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Τέλος, στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενδελεχής ενημέρωση για τα οικονομικά του κόμματος όλα τα τελευταία χρόνια από τον Οικονομικό Διευθυντή, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, περιλαμβάνοντας και τα κομματικά ΜΜΕ, τα χρέη προς τους προμηθευτές κά.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Το σημείο που σκοτώθηκε από μπαλωθιά ο Γιώργος και το έθιμο που του κόστισε τη ζωή - Τι λέει η σύζυγος του δράστη

Τζεφ Μπέζος - Λόρεν Σάντσεζ: Κάνουν βόλτα στα Ματογιάννια

Ο ευρωβουλευτής Φειδίας και ο YouTuber Κοψιάλης έδωσαν 50 ευρώ σε έφηβο για να μασήσει γόπα τσιγάρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης