ΣΥΡΙΖΑ: Συμφώνησαν ότι διαφωνούν στην Πολιτική Γραμματεία, επτά μέλη καταψήφισαν την εισήγηση Κασσελάκη

Εφ’ όλης της ύλης κριτική στον Κασσελάκη από στελέχη που συνυπογράφουν το κείμενο των 87 – Τι είπαν Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης και Ραγκούσης - «Θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα» απάντησε ο Κασσελάκης στη δευτερολογία του

Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς η πρώτη μετεκλογική συζήτηση στο καθοδηγητικό όργανο διήρκεσε περισσότερες από επτά ώρες και κύλησε σε πολύ καλό κλίμα, όπως διαβεβαιώνουν όλες οι πλευρές, αλλά δεν έλειψε η εφ’ όλης της ύλης κριτική απέναντι στον Πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελακη, κυρίως από στελέχη που συνυπογράφουν το κείμενο των «87», αλλά όχι μόνο.

Παρόντα ήταν συνολικά 16 μέλη του κομματικού οργάνου, εκ των οποίων 7 διατύπωσαν ρητά τη διαφωνία τους, κατά πληροφορίες, με το κείμενο που εισηγήθηκε η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ράνια Σβίγκου. Στους απόντες ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης και η Μαρία Κουβέλη, ενώ από το όργανο έχει παραιτηθεί ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Παρά την πολιτισμένη ατμόσφαιρα, αλλά και τις ευγενικές τοποθετήσεις, επί τάπητος τέθηκαν κατά πληροφορίες μια πλειάδα από θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, ενώ όλες οι πλευρές έδωσαν ένα πρώτο δείγμα των προθέσεών τους, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, το Σάββατο.

«Και εμείς έχουμε εκλεγεί αδιαμεσολάβητα» είπε η Γεροβασίλη

Και εμείς έχουμε εκλεγεί πολύ πριν αδιαμεσολάβητα ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας και κυρίως αδιαμεσολάβητα από τον ελληνικό λαό ως βουλευτές, φέρεται να είπε προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η Όλγα Γεροβασίλη. Η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, έχει πληγώσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να ανακληθεί, τόνισε, κατά πληροφορίες, και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Πρέπει να υπάρξει μια πρόταση για τη «Διαύγεια» και για τα κόμματα. Δεν μπορούν να λέγονται τέτοια πράγματα για τα οικονομικά του κόμματος μας, σημείωσε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα»

Στη δευτερολογία του ο κ. Κασσελάκης επισήμανε ότι «ήταν μια παρά όλα παραγωγική και ευγενική συνεδρίαση. Θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα, γιατί η κοινωνία αγκομαχά και θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία».

Επιπλέον, η συζήτηση για τις καταστατικές αλλαγές δεν απασχόλησε την συνεδρίαση, αφού αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας από μια πολυμελή επιτροπή που συστάθηκε, ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος, το φθινόπωρο.

Σημειωτέον ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί αύριο στα γραφεία της «Αυγής» μαζί με μέλη της Πολιτικής Γραμματείας για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.






Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Καρεκλιές και ξύλο σε άγριο καβγά που έστησαν μεθυσμένες επιβάτισσες σε κρουαζιερόπλοιο

Ρίχνει τόνους ο Κασσελάκης: «Θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα» - Γόνιμο το κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Χαλκιδική ο Ράφα Ναδάλ - Ξεκίνησε προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ακαδημία του - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr