Τα πρώτα θετικά σημάδια στη μάχη με την ακρίβεια και η καθημερινότητα στην ατζέντα της κυβέρνησης - Στη Σακελλαροπούλου ο Μητσοτάκης

Μελέτη του ΙΕΛΚΑ δείχνει ότι οι τιμές στα σούπερ μάρκετ, σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, κινούνται καθοδικά μετά από ανατιμήσεις μηνών

Με το ζήτημα της ακρίβειας να έχει αποδειχθεί «αγκάθι» στα πλευρά της κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίμου πληροφορήθηκαν χθες σχεδόν με...ανακούφιση την είδηση της μελέτης του ΙΕΛΚΑ που καταδεικνύει ότι οι τιμές στα σούπερ μάρκετ, σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, κινούνται καθοδικά μετά από ανατιμήσεις μηνών. Η ίδια έρευνα, παράλληλα, έδειξε ότι οι τιμές «πάτησαν» φρένο από τον Μάρτιο και μετά, όταν ετέθησαν σε εφαρμογή τα ακόμα πιο αυστηρά μέτρα στην τιμολόγηση πολλών προϊόντων, ενώ άρχισαν να παρουσιάζουν τα πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης από τον Μάιο και μετά.

Βεβαίως, από την κυβέρνηση κρατούν χαμηλούς τόνους στο μέτωπο της ακρίβειας, καθώς οι τυμπανοκρουσίες αποδείχθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν άνευ αντικρύσματος, με αποτέλεσμα οι πολίτες να «στείλουν τον λογαριασμό» στις ευρωεκλογές δια της αποστασιοποίησης από τη ΝΔ.

«Για πρώτη φορά βλέπουμε πραγματικές μειώσεις τιμών, ιδίως στο σούπερ μάρκετ, κάτι που μας απασχολεί πολύ, διότι το ζήτημα του κόστους ζωής ήταν πολύ επώδυνο, ιδίως για τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Έχουμε μπροστά μας νέες προκλήσεις, αλλά πιστεύω ότι συνολικά είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο», είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Eurogroup Πασκάλ Ντονοχιου, ο οποίος επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και με τη σειρά του αναγνώρισε τα πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού που επέμενε δια μακρόν, ειδικά στο σκέλος των τροφίμων.

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, μετά την απρόσμενη ενδοκυβερνητική αναταραχή με τον Λευτέρη Αυγενάκη θέλει να επιμείνει στο μέτωπο της καθημερινότητας, ζητώντας και από τους υπουργούς του άμεσα αποτελέσματα στους τομείς ευθύνης τους και ειδικά σε αυτούς που έχουν πρακτικό αντίκρυσμα στη ζωή των πολιτών.

Χθες βρέθηκε στο υπουργείο Εργασίας και συζήτησε με τη νέα ηγεσία για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, για τις αυξήσεις μισθών, αλλά και για τη νέα ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων στο τέλος του έτους.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εστιάζοντας και σε αυτή την επαφή στα της καθημερινότητας, ενώ στη συνέχεια αναχωρεί για τη Λευκάδα, όπου αναμένεται να παραβρεθεί στην υπογραφή της σύμβασης για τον αγωγό ύδρευσης από τον Λούρο και δεν αποκλείεται να βρεθεί και σε άλλα σημεία του νησιού.

Στον απόηχο της συζήτησης με τον κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας, παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δρομολόγησε την υπουργική απόφαση για τη δυνατότητα των ιατρών του ΕΣΥ να έχουν παράλληλα και ιδιωτικό ιατρείο, σε μια προσπάθεια κινητροδότησης. Επίσης, χθες, ανακοινώθηκε ο διορισμός 10.000 εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις βαθμίδες σχολικής εκπαίδευσης, πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων στη Βρετανία - Επιβεβαιώνεται το exit poll, θρίαμβος των Εργατικών με 410 από τις 650 έδρες

Τραγωδία στην Πάρο: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων

Ποιος είναι ο Κιρ Στάρμερ που θα γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας - Η πορεία του μέχρι τη Ντάουνινγκ Στριτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr