ΠΑΣΟΚ: Ποιοι έδωσαν το «παρών» στην πρεμιέρα Δούκα στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινά η μάχη των περιοδειών για τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ - Από την Κρήτη ξεκίνησε ο Γερουλάνος, στο Αιγάλεω ο Ανδρουλάκης που σήμερα συναντάει την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ένα ΠΑΣΟΚ σε περιοδείες θέλουν στην «καρδιά» του καλοκαιριού οι υποψήφιοι αρχηγοί, αναζητώντας δίκτυα «πράσινων» επαφών ανά την Ελλάδα.

Χθες το βράδυ ο Χάρης Δούκας έκανε πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, όπου στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής. Οι διοργανωτές είδαν κόσμο που δεν περίμεναν σε πρώτη φάση και, όπως υποστήριζαν, άνοιξε την προεκλογική εκστρατεία με τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Δεν περίμενα να έχει τόσο μεγάλη συμμετοχή αυτή η πρώτη συνάντηση» είπε και ο Χάρης Δούκας αρχίζοντας να ανταλλάσσει απόψεις με τους συγκεντρωμένους στο πρώτο ραντεβού της Θεσσαλονίκης.

Η αλήθεια είναι ότι είχε γίνει κινητοποίηση από το οργανωτικό επιτελείο του κ. Δούκα, όπου συμμετέχουν άνθρωποι από τη «δεξαμενή» των υποστηρικτών του Μανώλη Χριστοδουλάκη, από τη Θεσσαλονίκη, όπως είναι ο Αντώνης Σαουλίδης (υποψήφιος βουλευτής, αυτοδιοικητικός και επί χρόνια «ανδρουλακικός») και άλλα στελέχη της πόλης. Ήταν εκεί -στο κεντρικό καφέ της Θεσσαλονίκης- η Τόνια Αντωνίου, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ από τη Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος στις πρόσφατες ευρωεκλογές είχε κεντρικό ρόλο στο κόμμα «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο κ. Δούκας επιχείρησε να αναδείξει στους συνομιλητές του την ανάγκη «να ενώσουμε δυνάμεις για να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές», ενώ επανέλαβε ουκ ολίγες φορές τη λέξη «τώρα», τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να κάνει το άλμα και να αποκτήσει κυβερνητική προοπτική. «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές, για να δώσουμε μια νέα προοπτική, μια ελπίδα στον κόσμο. Κυριαρχεί η αίσθηση του φόβου, της ανασφάλειας και της παραίτησης. Αυτό συμβαίνει διότι πολλοί αισθάνονται δυσκολία να ζήσουν τη ζωή τους και να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα», είπε μεταξύ άλλων επιμένοντας ότι «με χαμόγελο, πρέπει να κρατάμε την ελπίδα ζωντανή και να προσπαθήσουμε να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Όσον αφορά στο σχέδιο εναλλακτικής διακυβέρνησης ο κ. Δούκας υποστήριξε ότι θα υπάρξει ευκαιρία αναλυτικής συζήτησης για να δημιουργηθεί προοδευτική κατεύθυνση στη χώρα και να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κοινής πορείας της κεντροαριστεράς, ο υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ απάντησε διευκρινίζοντας ότι επιδίωξή του είναι «το ΠΑΣΟΚ να δυναμώσει και να αποτελέσει την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης». Γι' αυτό – είπε- κάνουμε ένα ευρύ κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να έρθουν, να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ τη μεγάλη δύναμη που θα αλλάξει την πορεία της χώρας.

Στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν επίσης ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χάρης Κυπριανίδης, η Μαρία Παυλίδου, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Καλαμαριάς και πρώην αντιδήμαρχος, , τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Λάμπρος Λαμπρόγιαννης, Μιχάλης Πάππου, Κώστας Πετρίδης, Έλενα Τριανταφυλλίδου, η πρώην αντιδήμαρχος Παύλου Μελά Χαρά Αμανατίδου, ο πρώην βουλευτής Σερρών Μιχάλης Τζελέπης, οι αντιδήμαρχοι Θεσσαλονικης Σάκης Ζιώγας, Λάζαρος Ζαχαριάδης και Κώστας Τσιαπακίδης, τα στελέχη Λάζαρος Πίτκας και Ρόζα Εδιάρογλου, ο κοινοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Χρηστάκης, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Α’ Θεσσαλονίκης Ελένη Χριστιά, ο πρώην γραμματέας ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Κυανίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Τσουλιάς, ο Κυριάκος Μερελής, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης κ.α. Σήμερα ο κ. Δούκας θα συναντηθεί με δημάρχους της Θεσσαλονίκης και στελέχη της αυτοδιοίκησης και στις 12:30 θα επισκεφτεί το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα συναντηθεί με την Διοίκησή του.

Ετοιμάζεται και ο  Γερουλάνος

Από την άλλη πλευρά ο Παύλος Γερουλάνος οργανώνει επίσης κύκλο περιοδειών ανά την Ελλάδα- χθες βρέθηκε στην Κρήτη, ακολουθούν ταξίδια του στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο. Το επιτελείο του κάνει λόγο για μεγάλη συμμετοχή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την στήριξη της υποψηφιότητας του Παύλου Γερουλάνου και δηλώνουν ότι διευρύνονται κάθε μέρα οι «πυρήνες» των υποστηρικτών του σε κάθε περιοχή. Ο ίδιος ξεκινώντας την προεκλογική καμπάνια επιμένει στην ανάδειξη της προγραμματικής του πρότασης «Αναγέννηση» που αφορά την αλλαγή του διοικητικού και παραγωγικού μοντέλου της χώρας «για να αγκαλιάσει κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που σήμερα μαστίζονται από ανισότητες».

Στο επιτελείο του, στο οποίο εντάχθηκαν νέα αλλά και έμπειρα πρόσωπα, κεντρικό ρόλο έχει ο Δημήτρης Μπυρίτης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Κώστας Πανταζής, το έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος Γιώργος Δαουλάρης, ο γνωστός δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη Αργύρης Αργυριάδης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το 2009 και στενός συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Πετρουλάκης, τα έμπειρα οργανωτικά «μηχανάκια» Γιώργος Κουμεντάκος, Γιώργος Μπίκος, Λάμπρος Γρίβας και Ανδρέας Τσατσούλης, η δημοσιογράφος Ελένη Σπυρίδη και ο Νίκος Κουτουφάς στο Γραφείο Τύπου, ο Γιάννης Κοκκόλης στην κοινοβουλευτική του δράση και το πολιτικό περιεχόμενο. Στενός συνεργάτης υποστηρίζει ακόμη ότι έχουν αρχίσει και σαρώνουν την Ελλάδα στελέχη με βαριά πείρα όπως ο Γιώργος Κόκκιος, πρώην γραμματέας κινητοποιήσεων ΠΑΣΟΚ, οι πρώην διευθυντές υπουργείων Γιώργος Κουτσαυτάκης και Μαρία Γρυλλάκη, με ισχυρές επαφές σε όλη την Ελλάδα. Τέλος, δυνατή είναι η εκπροσώπηση στους συνεργάτες του Παύλου Γερουλάνου και από όλες τις γενιές της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Εκεί είναι: η Σεβαστή Νεονάκη, ο Λάμπρος Φώτος, η Αφροδίτη Καλπάκα, Φίλιππος Τουραλής, Μάκης Νάτσιος και πολλοί άλλοι.

Περιοδείες και δημόσιες παρεμβάσεις σε κάθε ευκαιρία οργανώνουν και οι άλλοι υποψήφιοι αρχηγοί. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέπτεται σήμερα την Επιτροπή Ανταγωνισμού- χθες βρέθηκε με κομματικά στελέχη στο Αιγάλεω, σε μια περιοχή που το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να καταγράφει μονοψήφια ποσοστά. Καθαρό και διαφορετικό στίγμα επιχειρεί να έχει η Νάντια Γιαννακοπούλου ο δημόσιος λόγος της, ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρεται συχνά στην ανάγκη διαλόγου με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις, ενώ η Μιλένα Αποστολάκη θα αναφερθεί σήμερα στη δυνατότητα ενίσχυσης της κυβερνησιμότητας του ΠΑΣΟΚ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιστορική νίκη για τους Εργατικούς στη Βρετανία, καταποντίζονται οι Συντηρητικοί - Επιβεβαιώνεται το exit poll που έδινε 405 έδρες στον Στάρμερ

Τραγωδία στην Πάρο: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων

Ποιος είναι ο Κιρ Στάρμερ που θα γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας - Η πορεία του μέχρι τη Ντάουνινγκ Στριτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr