Πιερρακάκης: Από τους αναπληρωτές του ΑΣΕΠ οι 10.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών

Οι διορισμοί αφορούν όλες τις βαθμίδες - νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια λύκεια – και οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούν στις θέσεις τους πριν τον Σεπτέμβριο

Για τις 10.000 μόνιμες και άμεσες προσλήψεις στην εκπαίδευση που ανακοινώθηκαν εχθές – οι περισσότερες που έχουν γίνει – μίλησε σήμερα καλεσμένος στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι διορισμοί αφορούν όλες τις βαθμίδες - νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια λύκεια – και οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούν στις θέσεις τους πριν τον Σεπτέμβριο.

«Ένα κομμάτι – περίπου 4.500 – είναι από τον τακτικό προγραμματισμό προσλήψεων του υπουργείου Παιδείας. Οι υπόλοιποι προέρχονται από τους πίνακες του ΑΣΕΠ από του 40.000 αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι θα καλύψουν μόνιμες, οργανικές ανάγκες».

Οπως είπε ο υπουργός, εκτός των άλλων, οι προσλήψεις θα καλύψουν τα κενά των συνταξιοδοτήσεων ενώ θα αξιοποιηθούν οι πόροι που δίνονται στους αναπληρωτές για να γίνουν μόνιμες προσλήψεις.

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό φροντιστήριο» για τους μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών

Όπως ανέφερε στην συνέχεια, ο υπουργός, το «Ψηφιακό φροντιστήριο» για τους μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών είναι ήδη σε λειτουργία, με υλικό από τα μαθήματα Γλώσσας και Μαθηματικών του Γυμνασίου.

Τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει και το «Ψηφιακό φροντιστήριο» για τις Πανελλαδικές, με υλικό προετοιμασίας για τις εξετάσεις.


Ειδήσεις σήμερα:

Κυβέρνηση μετά από 14 χρόνια οι Εργατικοί στη Βρετανία, καταποντίζονται οι Συντηρητικοί - Ο Στάρμερ πάει για 405 από τις 650 έδρες

Τραγωδία στην Πάρο: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων

Ποιος είναι ο Κιρ Στάρμερ που θα γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας - Η πορεία του μέχρι τη Ντάουνινγκ Στριτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr