Νάντια Γιαννακοπούλου: Ο χειρότερος εχθρός της χώρας είναι ο λαϊκισμός

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ο χειρότερος εχθρός της χώρας είναι ο λαϊκισμός

«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε μια ιστορική στιγμή που αποτελεί ένα παράδειγμα επικίνδυνου λαϊκισμού και ενός άνευ ορίων τυχοδιωκτισμού» τόνισε

giannakopoilou
«Ας μη ξεχνάμε ότι ο χειρότερος εχθρός για τη χώρα και τη κοινωνία είναι ο λαϊκισμός» δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, για τα εννέα χρόνια από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το 2015.

«Εννιά χρόνια μετά, το δημοψήφισμα του 2015 δείχνει σαν να βρισκόμαστε πια μακριά, πίσω στον χρόνο. Η χώρα, η κοινωνία προχωράει. Ωστόσο δεν μπορούμε να ξεχνάμε μια ιστορική στιγμή που αποτελεί ένα παράδειγμα επικίνδυνου λαϊκισμού και ενός άνευ ορίων τυχοδιωκτισμού που οδήγησε με την σφραγίδα των Αλέξη Τσίπρα, Πάνου Καμμένου, Γιάνη Βαρουφάκη και με την ανοχή του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας τον λαό σε διχασμό και τη χώρα μπροστά από τον γκρεμό» πρόσθεσε.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε γιατί όλα αυτά τα πληρώσαμε και ακόμη τα πληρώνουμε με ένα τρίτο επώδυνο Μνημόνιο, με την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο και κάποιοι ποτέ δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη, ενώ εμφανίζονται και υπερήφανοι γι’ αυτού του είδους την ''προσφορά'' στον τόπο. Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε γιατί όσοι ταχθήκαμε με το ''Μένουμε Ευρώπη'' κατηγορηθήκαμε ως ''προδοτική μειοψηφία'', ''δοσίλογοι των δανειστών'', ''τσιράκια των Γερμανών''. Το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε για πολλοστή φορά εκείνα τα χρόνια τον συνηθισμένο στόχο επιθέσεων και συστηματικής προσπάθειας απαξίωσης» συμπλήρωσε.

«Προχωράμε όμως! Κοιτάμε μπροστά! Απλά ας κρατήσουμε καλά στη σκέψη μας ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήνουμε χώρο για τη δράση λαϊκιστών που είναι ικανοί να πράξουν τα πάντα. Ας κρατήσουμε τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα για να πορευτούμε με στέρεα βήματα στο μέλλον» κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Οδύνη στην κηδεία του 54χρονου Παναγιώτη - Δείτε φωτογραφίες

Αιματηρό επεισόδιο στη Ζάκυνθο: Μαχαιρώματα και πέντε τραυματίες τα ξημερώματα στον Λαγανά

Μπάιντεν: Νέα γκάφα - Περιέγραψε τον εαυτό του σε συνέντευξη ως «την πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης